Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa da, 3D virtual reality za fon. Google cardboard, samo plasticni i bez magneta. :D

Jel i vama trackchecker sada pokazuje samo statuse od naše pošte? Kinesku uopšte ne registruje.
Do pre 20-ak dana mi je radio normalno.
Ne sve radi normalno i pokazuje sve statuse u Kini i neverovatno su sad brzi sa izlaskom robe iz CN.

predmet mi je juce stigao na carinu, a danas vec pise da je poslat na moju adresu
nadal se da stize u ponedeljak
ako stigne to bi znacilo da je stigao za 15tak dana iz kine

Meni opet jutros ista poruka [emoji53]

"11/13/2015 07:58 - 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED"

Sve sto prodje za dan dva prodje bez carine. Za sve preko toga idu nameti.

Ne mora da znaci ali u principu je tako.

Ako će na usb kabl od $2,5 i igračku od $11 da mi naplate nešto onda extra.

25%

Znači tako. Vidim da u komentarima uvek piše da su slabije nego što je označeno.

Приметиx да ми је приликом плаћања јуче тражио лозинку за плачање а данас не, углавном ми ни не тражи све иде преко оног новог система плаћања. Користим мобилну апликацију.

Meni je danas prepodne tražio exp date za karticu a sad ništa. Isto preko mobilne app.
Šifru mi nikad do sada nije tražio.

Mozda svremena na vreme vrsi proveru, jer fakticki svako ko se dokopa telefona moze da naruci bilo sta na sebe ili nekog drugog, naravno u zavisnosti od raspolozivog stanja.

jutros mi stigose raspberry pi 2 i neki laser sa alija za 15 dana od kad sam ih kupio
prosli kroz carinu, nista nije ocarinjeno ni naplaceno dodatno

Meni je sad stigla igračka koja je plaćena oko 11 dolara.
Bila je na carini preko 15 dana.
Naplatili su mi 100 dinara. Ne piše zašto, pretpostavljam da je zato što su je otvarali.

Da zato sto su otvarali i zatvarali.

Šta mislite da li je fake ovaj tracking code za USB kabl?
Piše da je stigao u Srbiju 29.10. i od tada više nema ništa. A danas mi je stigla stvar koja je posle njega stigla u zemlju.
85a366afd1ed6d35f79f98499571f515.jpg

I kod mene je slicna situacija za jedan paket. Pise da je stigao u Srbiju 5.11 i nista vise. E sad, dal je do nase carine ili do kineza, to je pitanje.

Šta mislite da li je fake ovaj tracking code za USB kabl?
Piše da je stigao u Srbiju 29.10. i od tada više nema ništa. A danas mi je stigla stvar koja je posle njega stigla u zemlju.
85a366afd1ed6d35f79f98499571f515.jpg
Imam i ja sličan problem, case za telefon od 80 centi, bajagi stigao u srbiju i ništa, takođe malezijska pošta... S tom poštom sam probleme imam, nadam se da neko ima neko objašnjenje za to?

I meni je paket "stigao" 2.11 i ništa od tada. No i nije da imamo mnogo opcija sem da čekamo...

Kad proverim na sajtu malezijske pošte isto mi ono piše. Na sajtu naše pošte nema ništa. Za ostale na sajtu naše pošte uvek piše.

Ma jasno je, bar meni, da su to lažni tracking brojevi, ali ne znam zašto sve što ide preko malezijske pošte ili putuje 2-3-4 meseca, ili nikad ne stigne... Šta god krene tom poštom tu je odmah gomila problema...

Meni je danas stigla stvar koja je poslata malezijskom poštom posle 50 dana. Od toga je 15 bila na carini. I to je prvi put da su mi nešto zadržali i otvorili.
Ali tracking code je bio kao i kod svih ostalih: 2 slova, 9 brojeva pa 2 slova.
Ovaj je sa 3 slova na početku pa mi je zato bio čudan.

Ausdom M05, topla preporuka za ove slušalice. Tek sam ih dobio, pa nisam imao prilike puno da isprobavam, ali na prvu loptu sam prezadovoljan. Uz Xonar DX mi zvuče sjajno, bluetooth mogućnost sam isprobao uz telefon, jer mi još nije stigao adapter, i bas mi deluje nešto jači nego što sam navikao. Izrada sjajna, vrlo udobne i sjajno leže na uhu, jedino je priloženi audio kabl mršav i nikakav, sve ostalo na nivou. Za 37 USD, koliko su koštale, mislim da su sjajna kupovina.

Fotografije u spoileru:

http://www.aliexpress.com/item/AUSD...t-Handsfree-Music-Player-for/32464656816.html

https://www.ausdom.com/m05

Par video opisa:

Extra, imaju i apt-X. Stavljene u wishlist. :)

Ljudi, jel ste slali nekad paket nazad za Kinu? Koliko vas je kostalo?

Zaebava me glupi kinez danima, trazim full refund, on mi nudi cetvrtinu... inace je krenuo od mnogo manje,pa se cenkamo...

Stigao mi je falican (i to zesce falican) ekran za telefon,kao i jos neke sitnice, sve od istog prodavca... nista ne valja. Slikao sam mu i snimio iz milion uglova,sve oznacio,uporedio sa originalom. Priznao je da ne valja ali kaze DA JE OSTECENO U TRANSPORTU... ja to ne prihvatam nikako, hocu da otvorim dispute,ali me on vec danima moli da ne otvorim i nudi mi refund od 18 dolara (krenuo je od 10,pa polako podizao), a posiljka je kostala 45 Evra.
Ponudio mi je i da mi posalje drugi ekran,ako mu platim 10 dolara za postarinu kao... necu da mi salje on opet,jer ce opet da mi uvali neko njesra. Hocu da mi vrati pare i ne zanima me nista. Cak sam mu i ponudio da mi vrati 30 dolara, ne prihvata to, kaze da nikada nisu nikome toliko vratili (tu se ispalio,znaci da cesto to rade).

Da li da otvaram dispute,sta mislite da li ce Ali da mi pomogne? Ili da mu vracam smrdljivi paket i platim postarinu odavde?

Vrh Dno