Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ma super je ram managment na droidu eto ostavim dialer kesiran i on ga prosto sam ugasi, i tacno se vidi da ga opet startuje, aj sad recite da se to vama ne desava. A drzim daj bolje konstantno max 10 app otvorene.

@telep idi u WP temu pa tamo gomilaj utiske, taj prdavac sa 512 mb rama 520 ce dobiti official w10 mobile upgrade a na droidu ljudi sa modelima od 2gb rama pa je pitanje sta ce i dali ce... Kome smeta realno stanje neka ne kometarise, ja ako koristim Z2 imam pravo da kritikujem platformu na njemu.

Poslednja izmena:
@telep idi u WP temu pa tamo gomilaj utiske, taj prdavac sa 512 mb rama 520 ce dobiti official w10 mobile upgrade a na droidu ljudi sa modelima sa 2gb rama pa je pitanje sta ce i dali ce... Kome smeta realno stanje neka ne kometarise, ja ako koristim Z2 imam pravo da kritikujem platformu na njemu.

Svaka im cast. Zameni tvoj z2 za 520, taj sa 512 rama cini cuda ......

Nemam trenutno kesa kupio sam dosta dodatne opreme za z2.

Koliko znam 520 neće dobiti zvaničan wp10, ima sada da se proba pfd ali zvanično neće biti.A to što ti je izbačen dialer iz rama znači da nije dugo korišćen ili je neka app imala prioritet u odnosu na dialer.Pročitaj kako funkcioniše ram management na androidu pa ćeš razumeti.

Da da mora da je prioritet u pitanju, 3gb rama a u recent desetak app udjem sad u dialer i on se retardirano ugasi posle 10min iako je ostao u recent.... Ako tako droidov ram funkcionise onda super, verovatno sam nub pa mi to nije jasno..

Kakve veze ima što je u recent? Pa nije u ramu sve što stoji u recent.
Rekao sam ti pročitaj kako funkcioniše a ne da pljuješ na prvu loptu.

Pa ima veze i malo proveri, ugasi app u recent pa je startuj, a onda istu startuj iz drawera ili hs na ikonicu....

Pa kad je obrišeš iz recent onda si je izbacio iz rama.Ne znam sad jel se zezaš ili ne znaš kako sve to funkcioniše?

Dobro a zar nije *****no da Dialer app ne ostane kesirana van recent menija, ili Messages... Aj mi to objasni, i zbog cega je tako.

A zašto bi ostalo keširano ako si posle toga otvarao još nekoliko aplikacija ili do sam izbacio app iz rama? Ne može android da ti čita misli ako si to hteo.Jednostavno os smatra da ti ne trebaju u ramu ako otvaraš druge aplikacije i onda zatvara dialer da bi napravio mesta za te druge app.
Ne znam kako slikovitije da ti objasnim.

OS zeli da core komponente izbaci kako bi se oslobodio ram :-D
Aman covece 5 app u recent zasto mi zatvara dialer posle ne znam nekog vremena a ostao je u recent otvoren, o cemu pricas? 5 app da imam isto se ponasa gasi dialer, da nije to fb pa da ga ugasi ne pravi dialer neki drain rama i baterije...

Skype je tu zakon, pukne cela app prekine razgovor posle sat vremena, ocigledno ga android ubije, posto app skype ne izbaci nikakav crash log ili slicno.. Tacno ga sistem ubije.

Da ja pljujem cim se nesto kaze za android to je odma pljuvanje..

Totalno ne bitna app moze a i ne mora da radi u pozadini, bitno da fb ima prioritet ;-)

Jedan night test,ISO 400,iz ruke

^ dobra, moram i ja probati kameru u tim uslovima ovih dana.

Dobro se drzi Z2 i dalje :) Tj ovde kao da ima najpuniji zvuk mada (po secanju) Z3 koji sam probao nije zvucao losije od Z2.

[YOUTUBE]rREhutqNCIs[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Jos kad bih imao jednu terasu da vucem sa sobom kao oslonoac zbog nocnih fotki. :D
Ma drzi se Z2 sto se ne bi drzo,samo treba umeti izvuci maksimum iz njegove kamere. [emoji108] [emoji41]

Za mesec dana mi se 2-3x desilo da propustim poziv, slucajno mi ostane iskljuceno zvono pa se u toku voznje ne oseti vibracija u dzepu. Ovako moze da prodje ali realno moze to bolje.

Evo jos malo boja:

Ova prva je sa WB na auto i lisce/nebo deluju mozda nestvarno ali je taj kolorit realan ovom trenutku, skoro lepsa jesen nije bila :)

Za ostale me zamolila keva da budu sto napucanije :d pa sam podesio jedno od 2 najtoplija podesavanja WB

Poslednja izmena:
Bas lose kesira kad je uptime poveci (961h trenutno).
3829dc71f220f8960abde94dd2ae975e.jpg

Moracu da ga restartujem zbog toga inace radi bez trunke laga.

Poslednja izmena:
312efa8a5da8cd23490ca59aadca4070.jpg

Probao sam nesto od onih scenes. Jos i izgleda ok s obzirom da je bio totalni mrak.

Danas malo fotkao :)

Full HD video :)

Poslednja izmena:
Hvala ;) I ja sam zadovoljani fotkama i videom mada ova druga slika nije u celosti cista na cropu,ali od 100 % slika koje slikam sigurno 90/95 % ispadnu skroz ciste.

Ubacen Pure X v10 :) odlican,smooth,fast,no battery drain :D preporuka :smoke: :smoke:

Bi mogao da napravis neki screen recording da vidimo sta to ima taj purex, dosta je hvaljen, aj turi na megu ili gdrive...

Jos parira konkurenciji,cak i u nocnim uslovima :)
kad bih imao stativ bili bli bi detalji cisti skroz :)
Ovo je iz ruke,no edit,ISO 200 :)

Poslednja izmena:
Ovo je sa SS 1/8s, s obzirom da nema OIS i da je iz ruke ovo je skroz dobro ali 1/8s je SS koji vec trazi prilicno mirnu ruku..

Znam,zato i kazem,ali koliko god zadrzim dah,nema sanse da je bar mrvicu ne pomerim,a to je dovoljno da poremeti kolicinu detalja. :)

Vrh Dno