Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Pa i jeste.. 200 dinara je jeftiniji 20/2 uz tablet, a dobija se tablet uz 50/2 za 1900 naspram da se ne dobije.
A Lenovo koji dele je stvarno strava stvarcica! Nije nesto sto bi kupio licno, ali stvarno me je prilicno pozitivno iznenadio koliko dobro radi, i koliko je dobar ekran. SKoro kao ja Lenovo K900, a bolji je ekran po meni od P780. (ako izuzmemo gustinu zbog veceg ekrana)

Шта корисно таблет може да ради што не може телефон данас, а Бога ми сви имају смарт телефоне. Што Ајфоне што неке Андроиде који вриште колико су добри.

Може да покаже већу слику. ;) Зашто људи купују 24" мониторе или 40" телевизоре кад и телевизор од 14" све слично прикаже?

Шта корисно таблет може да ради што не може телефон данас, а Бога ми сви имају смарт телефоне. Што Ајфоне што неке Андроиде који вриште колико су добри.

Ne postoji nijedan razlog da se ne uzme ovaj tablet i zadrzi, za tako malu cenu :) Koji telefon od 50e uopste moze da pokrene Skype? :D

https://www.starnet.md/servicii/internet/abonamente-internet-only-sector-privat/
ево да се званично пос*рем на све провајдере у Србији. Тај линк што сам послао, за 30 еура 1GB/s
а од овог Телекома је стварно срамота шта нуде за коју цену.

Одеш до њихове пословнице колима, уобичајени детаљ из тих крајева - украду ти кола испред пословнице па те тај пакет онда изађе неколико хиљада евра више него износ из ценовника ;-)
Тих 30 евра је вероватно максимално што тамо и могу да наплате јер да могу више сигурно би и била виша цена.

За следећих пар година верујем да ће циљ свих провајдера код нас бити да испоруче такву брзину која би омогућила несметан пренос видеа високе резолуције 4к@60Hz/HEVC што ће задовољити потребе убедљиво највећег дела интернет претплатника. Коме треба изнад тога и у овом тренутку може да плати оптику код скоро сваког озбиљнијег провајдера. Мислим да сам гледао емисију где су са BBC-a радили такав пренос са последњих олимпијских игара и причало се о потребних 40Mbit/s.

Овде има један чланак где се говори о тренутним netflix захтевима код преноса видео садржаја:
http://blog.streamingmedia.com/2015/01/4k-streaming-bandwidth-problem.html

Провајдери код нас су ту негде везано за овакве протоке - видим МТС циља 50/2 преко VDSL-a док овај најзаступљенији кабловски провајдер на нижим пакетима већ даје 30 Mbit/s. Колико гледам тестове других са форума, LTE је један мобилни провајдер закључао на макс 50Mbit/s док се максимална брзина преноса података код друга два креће и преко 100Mbit/s..

Поздрав

Poslednja izmena:
Imam pitanje u vezi Telekoma,naime zelim da uzmem adsl na neodredjeno vreme.
Na sajtu ne vidim nista sem ponude za 2-3god ugovorom,pa me zanima jel postoji i dalje mogucnost da se uzme na neodredjeno ili nema i koji adsl ruteri se dobijaju?

Pozdrav!!!

Postoji.
Potpises ugovor na 2 godine i posle isteka ga ne produzis.
Tako da ti je od tog trenutka na neodredjeno vreme.

Тачније, не продужава се уговорна обавеза а уговор остаје, једино што ће да буде по неким редовним условима и без попуста и сличних бенефиција.

Imam jedno pitanje. Koristim SBB-ov adsl i posto mi je modem los uzeo sam od druga njegov modem/ruter koji je on koristio kad je bio kod telekoma (kad je odjavio internet nije vratio opremu) i ukucao svoj username i pasword koji imam od sbb-a i sve radi ok.

Ali nesto me buni, kada uradim dubuki reset modema, on se naravno vrati na telekomova podesavanja i sto je cudno internet i dalje radi, samo sto mi je sada internet provajder telekom, a ne sbb. Brzina mi je ista u oba slucaja.

Mogu li ja da koristim ovaj telekomov internet jer mi se cini ( a mozda mi se samo cini) da mi tako internet radi stabilnije nego kada unesem svoje podstke i idem preko sbb kome i placam uslugu. Hvala

Imam jedno pitanje. Koristim SBB-ov adsl i posto mi je modem los uzeo sam od druga njegov modem/ruter koji je on koristio kad je bio kod telekoma (kad je odjavio internet nije vratio opremu) i ukucao svoj username i pasword koji imam od sbb-a i sve radi ok.

Ali nesto me buni, kada uradim dubuki reset modema, on se naravno vrati na telekomova podesavanja i sto je cudno internet i dalje radi, samo sto mi je sada internet provajder telekom, a ne sbb. Brzina mi je ista u oba slucaja.

Mogu li ja da koristim ovaj telekomov internet jer mi se cini ( a mozda mi se samo cini) da mi tako internet radi stabilnije nego kada unesem svoje podstke i idem preko sbb kome i placam uslugu. Hvala

Probaj da nadjes ovo dugme na ruteru za fabricki reset
995.jpg
Pokusaj da ga pritisnes vrhom hemijske olovke i drzi 10 sekundi

Одеш до њихове пословнице колима, уобичајени детаљ из тих крајева - украду ти кола испред пословнице па те тај пакет онда изађе неколико хиљада евра више него износ из ценовника ;-)
Тих 30 евра је вероватно максимално што тамо и могу да наплате јер да могу више сигурно би и била виша цена.

За следећих пар година верујем да ће циљ свих провајдера код нас бити да испоруче такву брзину која би омогућила несметан пренос видеа високе резолуције 4к@60Hz/HEVC што ће задовољити потребе убедљиво највећег дела интернет претплатника. Коме треба изнад тога и у овом тренутку може да плати оптику код скоро сваког озбиљнијег провајдера. Мислим да сам гледао емисију где су са BBC-a радили такав пренос са последњих олимпијских игара и причало се о потребних 40Mbit/s.

Овде има један чланак где се говори о тренутним netflix захтевима код преноса видео садржаја:
http://blog.streamingmedia.com/2015/01/4k-streaming-bandwidth-problem.html

Провајдери код нас су ту негде везано за овакве протоке - видим МТС циља 50/2 преко VDSL-a док овај најзаступљенији кабловски провајдер на нижим пакетима већ даје 30 Mbit/s. Колико гледам тестове других са форума, LTE је један мобилни провајдер закључао на макс 50Mbit/s док се максимална брзина преноса података код друга два креће и преко 100Mbit/s..

Поздрав
Ма како да не, купиш у телекому брзину 100/2(срамота уплоад) никака проблем, станица ти на 200 метара, па кажу далеко станица, ајде молим те јасно је веома да неће да нам пружају велике брзине јер би они тада морали да мењају опрему што би коштало, такође да купују веће брзине од осталих TIER фирми из иностранстава одакле и набављају конекцију. Погледај још поред тога цене у Украјини и Русији, па види за колико мало пара добијеш много добру конекцију.

Uvek ce ti Telekom biti nadprovajder gde god da si na ADSL-u ili VDSL-u!Svi ostali provajderi pa i SBB samo zakupljuju port u centrali i sve ide iskljucivo preko Telekoma i njegove opreme po centralama!

Tvoj drug nije vratio modem i u njemu su znaci njegov pppoe username i pasword i kada ti uradis kompletan reset modem vrati taj username i pasword i zato ti pise da ti je provajder telekom.

Samo ne znam kako ti radi sa tim podacima, ako ti je drug odjavio internet?

Ja sam pazario neki polovan Pirelli, tada još imao Orion, i radilo je na Telekomovim podešavanjima prethodnog vlasnika. To i meni nije logično, ako je korisnik otkazao net, kako to da je aktivna PPPoE konekcija u centrali? Mada možda ga drže aktivnim jer vlasnik nije razdužio opremu, pa će jedan dan da mu zakucaju na vrata sa svim računima do tog dana...

Ja sam pazario neki polovan Pirelli, tada još imao Orion, i radilo je na Telekomovim podešavanjima prethodnog vlasnika. To i meni nije logično, ako je korisnik otkazao net, kako to da je aktivna PPPoE konekcija u centrali? Mada možda ga drže aktivnim jer vlasnik nije razdužio opremu, pa će jedan dan da mu zakucaju na vrata sa svim računima do tog dana...
PPPoE konekcija je aktivna zato sto username i pass nisu deaktivirani iz Telekomovog sistema.Najbitnija stvar je u tome da se port u centrali setuje na odredjenu brzinu i od toga vam sve zavisi,a username i pass mogu bilo koji jer fakticki brzina ti je ta na koliko ti je setovan port u centrali i tada i imas ADSL,VDSL jedino ako ti konfigurisu i puste!

Poslednja izmena:
PPPoE konekcija je aktivna zato sto username i pass nisu deaktivirani iz Telekomovog sistema.Najbitnija stvar je u tome da se port u centrali setuje na odredjenu brzinu i od toga vam sve zavisi,a username i pass mogu bilo koji jer fakticki brzina ti je ta na koliko ti je setovan port u centrali i tada i imas ADSL,VDSL jedino ako ti konfigurisu i puste!

Da li to znači da ja smem da koristim internet i sa ovim telekomovim username i pass?

Da li ovi u telekomu mogu da vide da se koriste podaci osobe koja vise nema internet, pa da moj drug koji mi je dao ruter nešto plaća?

Sve ovo pitam jer mi se čini da internet stabilnije radi (ne puca konekcija) kada sam sa tekomovim podacima nego kada ukucam sbb-ov username i pass?Da li je to moguće ili samo umišljam. Hvala unapred na odgovoru.

Mislim da je verovatnoća bliska nuli da neko u Telekomu to otkrije. Da vode računa o tome, odavno bi izbrisali usera iz baze.

Jel nekom radi lošije internet ovih dana? Meni radi očajno...

P.S Ovakav test je isti i mom drugu koji je 20mbps i 200m od centrale.

Mislim da je verovatnoća bliska nuli da neko u Telekomu to otkrije. Da vode računa o tome, odavno bi izbrisali usera iz baze.
Upravo tako!
Sve ovo pitam jer mi se čini da internet stabilnije radi (ne puca konekcija) kada sam sa tekomovim podacima nego kada ukucam sbb-ov username i pass?Da li je to moguće ili samo umišljam. Hvala unapred na odgovoru.
A sto se tice interneta niti ti je slabiji kod SBB-a i ni jaci kod Telekoma vec ti je iskljucivo samo onakav kako ti je setovan port u centrali!To ti mozda vise zavisi od ADSL routera koji koristis!

Poslednja izmena:
Dodje mi najiskrenije da napravim peticiju za uvecanje upload-a minimum 3x, da ne pricam o tome da odnos treba biti 2/1. Znajuci gde zivimo, od peticije nece biti nista. Sramota, 1mbit upload, sramota me da kazem kad me neko iz EU pita.

moze li neko da proveri, da li je istina da je telekom poceo da radi NAT prema krajnjim korisnicima, tzv. CGN>??

Dodje mi najiskrenije da napravim peticiju za uvecanje upload-a minimum 3x, da ne pricam o tome da odnos treba biti 2/1. Znajuci gde zivimo, od peticije nece biti nista. Sramota, 1mbit upload, sramota me da kazem kad me neko iz EU pita.
Како мислиш да ради такав upload на АДСЛ-у?

Како мислиш да ради такав upload на АДСЛ-у?
Nemam pojma koliko je moguce na adsl-u. Neka bude 2mbit, opet je to duplo brze. Muka mi da cekam 2 sata za 500-600mb upload.

Тешко да АДСЛ може не 15 него и 2. Зна се који лимит има та технологија па би петиција била ... бзвз.

Poslednja izmena:
Nesto si pobrkao drugar, tesko da mnogi mogu UL preko 5Mbit malo nas moze ali vecina ne moze, pa kako onda da to urade?
Da svakome bude razlicit ul u skladu sa teh. mogucnostima te i te parice, ma daj budimo ozbiljni.
Ja sam takodje za povecanje i kod mene je moguce 50Mbit u UL i ja se slazem sa tobom, ali mnogiiiiiii mogu to samo da sanjaju a sad mwni da puste lupam 50UL a nekom drugom 2,3... za istu kintu.... Neozbiljno, ali da moraju da pocnu da uvode nove tehnike o kojima sam pisao dal u ovoj temi ili nekoj drugoj onda bi svakako mogli mnogoooo bolje brzine da ponude bez peoblema.
Kad ce to uraditi pitanje je.

А да се лепо погледа инфо о АДСЛ стандарду и највећим могућим брзинама? Нити може DL 50 нити UL 3 или 5.

Vrh Dno