Šta je novo?
Jel moze da se igra ovo na gamepad, da li je probao neko? Trenutno sam na lokaciji gdje nemam monitora, tastature i misa klasicnog nego mi je comp u dnevnoj sobi ispod tv-a, a igre obicno igram na gamepadu kao na konzoli :)

Može. Igram ja sa xbox gamepad-om, sam ga je prepoznao.

ups...

jel bolja od fo3 :)

Gledam ocene na Steamu, ocene u review-ovima, sav taj hajp na redditu, i uopšte mi nije jasno zašto. Igra mi deluje kao teški prosek, kao miks F3 i Skyrim-a.

To sve nije bitno. Moderne tehnologije su omogućile da se dopre svuda, do svakog klinca, do svih ljudi sa interneta, tvitera i fejsa, samo što je u međuvremenu išao i obrnuti proces u okviru koga su igre prilagođavane sve više i više takvoj publici da bi se što bolje prodavale. Tako da mi koji smo žalili što Fallout nema nastavke, eventualno što nema fantastičnu grafiku i slično dobijemo najpre trojku, pa sada ovu abominaciju, ali to nema nikakvog efekta na prodaju, jer je gomili ljudi koji ni nemaju predstavu šta bi Fallout trebao da bude sada interesantno da igraju.

Ljudi su pravili vrhunske igre, ali nisu dovoljno zarađivali na njima. Ovi gledaju da zarade i to je sve što im je potrebno. I zaradiće, jer je to ono čime se bave. Ne prave oni igru da bude dobra, nego kažu "e vreme nam je, ajde novi Fallout da napravimo," pa pogledaju čeklistu nekih stvari koje su se u međuvremenu pojavljivale u popularnim naslovima i naprave čeklistu onoga što misle da je relativno lako ubaciti, i onda to hajpuju. Naredni Fallout 5 ili koji već će se prodati u još većoj količini. Nema to više veze sa kvalitetom.

Poslednja izmena:
A što onda svi ljudi na ovoj temi, koji žale za izometrijskim i pravim falloutom ne igraju wasteland 2 i ne ožive tu temu? Koliko sam čuo i video, wasteland je pravi naslednik fallouta za kojim svi i dalje tuguju

Tačno, Wasteland 2 je fantastična igra i odličan reprezent šta ovaj žanr može da ponudi. Naravno, mi koji pričamo o tome smo zapravo odigrali Wasteland 2 i uglavnom to stavili ad acta. Sada smo ovde jer je Fallout 4 aktuelan, a ***, ljudi vole da pričaju o aktuelnim stvarima. Nije stepen živahnosti topika na nekom forumu pokazatelj da li je nešto dobro ili nije.

ups...

Yeah sure :)

Otuzna igra. Bezidejna, glupava, sa decijim dijalozima, isprazna i prezvakana prica. Da, Power Armor nalazis u igri posle 10 minuta (mozes i ranije ako se spustis odmah u grad ispod ulaza u Vault) i to te lepo ceka na tavanu kuce i pored njega rotacioni top. Koliko treba da budes retard da bi tako nesto napravio, ali to je glupava Beth.
New Vegas je svetlosnim godinama ispred F4 i F3.

Pogledajte stim stranicu momci. Procenat pozitivnih user review-a pao ispod 80, a još zanimljivije je kada pogledate najbolje ocenjene user review-e.:D Od svih Fallout i TES igara na stimu, FO 4 trenutno najgore stoji po pitanju odnosa pozitivnih/negativnih user review-a.

Brzo pada i prosek na Metacritic-u. Nakon onog prvog talasa (očekivanih) devetki i desetki od IGN-a, Gamespot-a i ekipice, sada stiže dosta ocena ispod 8. Ovo bi mogao da ispadne ovogodišnji Destiny, po pitanju nenormalnog hajpa i nakon toga u najboljem slučaju mlakog prijema i kod igrača i kod dobrog dela kritike.

Poslednja izmena:
Pozitivni komentari kao da su nakucani.. i to su svi oni prvi dojmovi, kada odes tamo svaki stoti komentar pozitivan. Ne znam gdje su onoliki plusevi. A i oni pozitivni su trolovi tipa:

"the game detected my hardware and instantly set the graphic settings to Low

I feel so ashamed"

Nije igra toliki odron ali hajp cini svoje. Prevelika ocekivanja i proizvod ispod prosjeka donos gorak ukus.

Sta pada? ocene IGN 9.5/10, GameSpot 9/10, Steam 9/10....
I na ostlim su vrlo visoke...znaci nigde nije pala ispod 5/10 da je tako ocenite.
E sad sto se prizeljkivalo da lose prodju to je nesto drugo.
Licno nisam ljubitelj serijala ali nisam ni ljut na Bethesda-u kao neki ovde.:d

Bahahahah...good job, Bethesda! :crash:

[YOUTUBE]r4EHjFkVw-s[/YOUTUBE]

Prevelika ocekivanja i proizvod ispod prosjeka donos gorak ukus

Očekivali smo neki pomak u kvalitetu a ne igru goru od FO3. Ako su to prevelika očekivanja...

Poslednja izmena:
Sta pada? ocene IGN 9.5/10, GameSpot 9/10, Steam 9/10....
I na ostlim su vrlo visoke...znaci nigde nije pala ispod 5/10 da je tako ocenite.
E sad sto se prizeljkivalo da lose prodju to je nesto drugo.
Licno nisam ljubitelj serijala ali nisam ni ljut na Bethesda-u kao neki ovde.:d

http://www.destructoid.com/review-fallout-4-318096.phtml
http://www.theguardian.com/technology/2015/nov/10/fallout-4-review-spectacular-messy-and-familiar
http://www.giantbomb.com/reviews/fallout-4-pc-review/1900-726/
http://www.forbes.com/sites/games/2015/11/09/fallout-4-review-look-upon-my-works-ye-mighty-and-despair/
http://www.cheatcc.com/ps4/rev/fallout4review.html

Otkada Steam radi recenzije igara btw?:d

Poslednja izmena:
secam se ko da je juce bilo

svi su tako ocenjivali fo3 sa nenormalnim ocenama, a posle 6 meseci kada su ti rivjuveri zapravo odigrali igru bi rekli pa da i nije bas toliko dobra da je bilo dosta bagova, da je okolina c/p fazon tralala ... isti trip je bio i sa kezual igracima koji se iole ozbiljnije posvecuju igranju
hajp reklama pare to je to...
sledeci nastavak izlazi za publiku koja je jos vise kezual, i tako dalje... i to je sve ok, samo da nije fallout koji mi je die beste...

kada sam igrao fo3 posle nekog vremena, kada sam se spremio da progutam toliko propusta i losih ideja i resenja, ta igra mi je bila prosto dosadna, kao uostalom i sve novije bethesdine igre

i da inace mi je drago sto polako postaje tradicija da se prehajpovane igre docekaju na noz ma kakve bile...
vidim na konzolama postoji fps drop, na xboxu katastrofalan kamo srece i da oni izhejtuju koliko treba

a sad da spremim kokice i prelistam nma i rpg codex :D

ups...

Jeste, bolja je. Ali i dalje nije Fallout. Onog dana kada naprave unikatan svet sa NPC koji imaju dusu i dobar AI, gde budes mogao na vise nacina da pridjes svakoj situaciji (sto podrazumeva da sa svakim NPC mozes da razgovaras pod odredjenim uslovima), onda cemo moci da pricamo o Falloutu. Do tada je ovo jos uvek Elder Scrolls sa puske.

Sta su poboljsali?
- Grafiku, ali nedovoljno s obzirom na razliku u godinama.
- Napucavanje, ali tacno onoliko koliko je bolji Skyrim od Morrowinda combat wise. Veliki napredak, ali daleko je to od kvalitetnog FPSa. Meni neadekvatno.
- Prica je truba kao i ranije, nekima mozda bude bolja. Meni quality main story i Bethesda ne idu zajedno vec duze vreme.
- Atmosfera je bolja, svet deluje prirodnije ali meni i dalje neadekvatno. Nervira me 50s fazon.
- Ubacili su slozen krafting, izgradnju baza i ogranizovanje vojske. Ljudi balave na to, meni to nema mesta u Fallout igrama. Nisam ja gradonacelnik koji gradi utvrdjenje da prezivi koju godinu vec skitalo, pobegulja iz vaulta. Ne nameravam da se skucim bilo gde.

Izbacili karmu, reputacije. Nemas skill poene za (small guns, science...). ***e, ko bre sedi u toj Beth., o cemu su oni razmisljali dok su ovih 4-5 godina razvijali lazni Fallout?

Ozbiljno misliš da su oni to razvijali 4-5 godina?

Izbacili karmu, reputacije. Nemas skill poene za (small guns, science...). ***e, ko bre sedi u toj Beth., o cemu su oni razmisljali dok su ovih 4-5 godina razvijali lazni Fallout?

Neka su izbacili, ionako nije nicemu sluzilo u trojci. Nemam ja problem sto Bethsoft izbacuje kojekakve redundantne sisteme i numericka pracenja koja po pravilu imaju mizeran uticaj na gameworld. To treba da je duboko ukopano u igru i da se meni, igracu, prezentuje kroz dijaloge i odnos drugih prema meni. Ne tamo da mi iskoci neki broj kada napadnem odredjenu grupu bandita, nego da me igra forsira da istrazujem i dodjem do zakljucka zasto me je sledeca grupa prezivelih napala. Jer mozda imaju dil sa prethodnom grupom sto sam pobio, pa se proculo Wastelandom. Tako treba da naprave igru, da ima sve te fine detalje ali da su prezentovani na organski, prirodan nacin. Ne kroz kojekakve tabele i numericke notifikacije koje iskacu po sred ekrana. Dzabe sto igra ima to ako uticaj na igru ne postoji ili je beznacajan.

Haters idite igrajte druge igre, dosadni ste bre.
Sta znam, ponovo obrnite HL i Diablo, po vama kvalitetne igre.
Ostavite topic za ljude koji ce da igraju igru.

I da, igra je def bolja od MGS5, ovu bi cak mogao i odigrat do kraja.

Poslednja izmena:
Rešio sam da igram melee build...već sam osmislio...biće veselo.

Oh, neko je testirao i Better Criticals perk (LK6) se ne odnosi na sneak critove...izgleda radi samo na VATS critovima. Ako je tako, neću ga uzeti...

Poslednja izmena:
Ako nekog interesuje na A8 7600 sa R7 integrisanom grafikom, nakon izlaska iz Vault-a:

22-25 FPS Mereno frapsom, podešavanja: 1920*1080, Distance na medium, medium teksture itd.Isključeno umekšavanje. I iskreno ne izgleda tako loše.
13-14 FPS Mereno frapsom, podešavanja: 1920*1080, Distance na MAX, high teksture itd. Isključeno umekšavanje. Nisam skontao razliku od Ultra tj meni dovoljna grafička podešavanja.

Poenta priče, za ovo čudo je dovoljan Phenom 965 ili neki noviji APU, grafika kontam da bi bila sasvim ok 7870 :)

@BitrAtE

Retko koja igra ga i prepoznaje budući da koristi direct input, a danas retko ko implemetira isti zbog xbox kontrolera koji koristi xinput.

Jedino da probaš sa x360ce npr. da emuliraš xbox kontroler.

Probao sam odma x360ce ali kako ga nisam odavno koristio zab da ga startujem iz foldera gdje je igra instalirana pa sam mislio da ne radi. Sada je sve ok, prepoznao sve kontrole po defaultu koje su, odmah ;) Zahvaljujem!

Nervira me 50s fazon.
:smash:
eh taj fallout, tradicionalno se odigravao u dvadeset trećem veku, koji im je sada da to promene?

kamo srece i da oni izhejtuju koliko treba
neverovatna rečenica. prosto je sjajno da neko ovo ovako javno složi, napiše i stoji iza ovoga.

Haters idite igrajte druge igre, dosadni ste bre.
Sta znam, ponovo obrnite HL i Diablo, po vama kvalitetne igre.
Ostavite topic za ljude koji ce da igraju igru.
ne možeš im objasniti. ubeđeni su da je to odbrana prava na stav, a ne kapiraju da smo njihov stav odavno čuli, shvatili, prihvatili i da ne možemo nikako da im pomognemo. pritom, meni je baš drago što su u tom fazonu, samo nek sjašu.

Vrh Dno