Šta je novo?

glupi Acer odbija da bootuje sa flesa

acivi_nik

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poena
300
Kupila drugarica neku kantu od Acera, E5-532-C2PJ. Dosao sa linuxom, i nikako ne mogu da ga nateram da butuje win10 usb... Probao i uefi i legacy,nikako nece... U uefi ne detektuje fles uopste,a na legacy ga pokaze kao usbHDD mass storage, ali ni B od boota sa njega... ni manuelno na f12 da biram odakle da bootuje,nikako nece.

Zna li neko kako da resim ovo? Fles je provereno ok, podigao sam 20 puta sistem sa njega.

Podigni sistem sa DVD-a i resio si problem.

Podigni UEFI GPT flesku Windows 10/8.1 preko Rufusa.

takva mi je fleska vec.

morace dvd... problem je sto nemam rezac,moracu sutra da se sexam oko toga... :/

Jel ima opcija external device to je na nekim biosima za usb boot?

Jel ima opcija external device to je na nekim biosima za usb boot?

probao sve bataro, bios ima 3 opcije ukupno, sve sam pokusao...
nalazim i po guglu slicne probleme sa acer laptopovima, ali nikako da nadjem resenje...
ko ga ebe, reze se dvd sutra... :/

Ako te ne mrzi, probaj win 7 da instaliras, pa ga posle pregazi sa w10...

To je model iz 2015 godine , nema podrsku za Windows 7 ali moze da pokusa preko dvd-a i sedmicu da ubaci pa upgrade na desetku.

Pa neka ga ubaci klot,bez driver-a...posle skine onaj fajl sa ms sajta i pokrene rucno instalaciju w10...

Ma moze i fleska da se bootuje , mozda mu je upaljen secure boot pa ne moze.

da nemas pri ruci neki drugi usb?skoro mi je jedan asus lap pravio problem,nije hteo da vidi fles kao uefi nezavisno sta petljao po biosu,kad sam bio pri kraju sa zivcima reko' 'aj' probam sa drugim flesom i iz prve.takodje,ako lap ima usb3/usb2 portove probaj na svakom,mada kapiram da si vec pokusao ovo,ali eto,cisto da nista ne promakne.

pokusao prvo na usb2.0, pa onda i na dva 3.0.
probacu sa drugim flesom danas, mada je ovaj radio do sad bez problema... :/

Rekao si da ces danas sa dvd-a da probas , jel si uspeo nesto?

da,cesta pojava sa usb-ovima i laptopima,nazalost.

Vrh Dno