Šta je novo?

Potrebna pomoc !!!

davv

Poštovan
Učlanjen(a)
20.10.2015
Poena
59
Molim vas recite mi u cemu je caka ? kupio sam lg magnu, mada mi se to i na ranijem telefonu desavalo... kad obrisem iz telefona tu kesh memoriju ili kako se vec zove, ono kad udjes svuda pa drzis jedno dugme i obrises gde si svuda ulazio... kada to uradim i kada zakljucam telefon , ne stizu mi poruke na mobilni sa fejsbuka, stigne samo kad ga odkljucam ... kako da sredim to molim vas ?

Poslednja izmena:
"ono kad udjes svuda pa drzis jedno dugme" :d
Nemas potrebe da brises to....A za fejs, verovatno je u podesavanjima za wifi ukljuceno da se gasi internet kada je ekran iskljucen....

"ono kad udjes svuda pa drzis jedno dugme" :d
Nemas potrebe da brises to....A za fejs, verovatno je u podesavanjima za wifi ukljuceno da se gasi internet kada je ekran iskljucen....

pa ne znam kako da ti objasnim, ovo mi je drugi android telefon, dacu ti primer,.. recimo udjes na fejsbuk, pa udjes u neki drug app, pa udjes u muziku, pa uslike.. i to sve ostaje gde si ulazio.. kod mene na lg postoji dugme , desno drzim prikaze mi sta je sve otvoreno u pozadini, i idem samo na clear all... dakle fejbuk bude u pozadini, i kad odem na clear obrise fejsbuk u pozadini, i ostalo gde sam ulazio... e tad nece da mi stigne poruka sa fejsa , na telfon ... kad je zakljucan, ali kad ga odkljucam odjednom dodje poruka i cuje se onaj standardni zvuk poruke... bliiimp :))) , a kad ne brisem to sto je ostalo u poadini, recimo obrisem ostalo a fejsbuk ostavim, onda stigne poruka cak i kad je telefon zakljucan

kontas?

Poslednja izmena:
Kao sto sam rekao, nemas potrebe to da diras, jer nije taj tvoj telefon neki od pre 3 godine pa da moras non stop nesto da cistis i brises kako bi radio dobro, ako si vec video da je u tome problem, samo ostavis tako, jer je potrebno da fejs radi u pozadini kako bi ti stizala obavestenja...

pa ne znam kako da ti objasnim, ovo mi je drugi android telefon, dacu ti primer,.. recimo udjes na fejsbuk, pa udjes u neki drug app, pa udjes u muziku, pa uslike.. i to sve ostaje gde si ulazio.. kod mene na lg postoji dugme , desno drzim prikaze mi sta je sve otvoreno u pozadini, i idem samo na clear all... dakle fejbuk bude u pozadini, i kad odem na clear obrise fejsbuk u pozadini, i ostalo gde sam ulazio... e tad nece da mi stigne poruka sa fejsa , na telfon ... kad je zakljucan, ali kad ga odkljucam odjednom dodje poruka i cuje se onaj standardni zvuk poruke... bliiimp :))) , a kad ne brisem to sto je ostalo u poadini, recimo obrisem ostalo a fejsbuk ostavim, onda stigne poruka cak i kad je telefon zakljucan

kontas?

I do kakvog si onda zaključka došao? Da i dalje treba brisati te aplikacije iz aktivnih ili ne?

Poslednja izmena:
Kao sto sam rekao, nemas potrebe to da diras, jer nije taj tvoj telefon neki od pre 3 godine pa da moras non stop nesto da cistis i brises kako bi radio dobro, ako si vec video da je u tome problem, samo ostavis tako, jer je potrebno da fejs radi u pozadini kako bi ti stizala obavestenja...

ok hvala

I do kakvog si onda zaključka došao? Da i dalje treba brisati te aplikacije iz aktivnih ili ne?

ne druze, nego na tvome iskustvu, da li se tebi to desava ili desavalo ? ili zaista mora u pozadini da radi fejsbuk aplikacija kako bi stizala poruka kad je telefon zakljucan ?

ne druze, nego na tvome iskustvu, da li se tebi to desava ili desavalo ? ili zaista mora u pozadini da radi fejsbuk aplikacija kako bi stizala poruka kad je telefon zakljucan ?
Ja ne čistim aktivne aplikacije tako da nemam tog iskustva.

Nece kod mene da stigne drugari, de pomozite mi ... evo sad sam testirao sa ortakovim fonom ,kad obrise preostale aplikacije u pozadini.. i zakljuca telefon , stigne mu poruka na mobilni fejs... ali kod mene nece, ja moram da ostavim u pozadini otvoren fb, kako bi dobijo poruke i kada je zakljucan.. jel ima nesto da se podesava ili sta? pomozite mi

Nećemo ti drugačije pomoći osim da ti kažemo da te aktivne aplikacije ne treba čistiti.

Pogledaj da li ti je ukljucena neka stednja baterije zbog koje telefon gasi wifi/3g konekciju kada ga zakljucas. Sve te messenger aplikacije imaju pozadinske servise koji odrzavaju vezu sa serverom. Android ne bi trebalo da ih ubija, ali razni task killeri, cleaneri i cuvari baterije gase te servise i onda poruke ne stizu.

Nećemo ti drugačije pomoći osim da ti kažemo da te aktivne aplikacije ne treba čistiti.

jel si ti lud ili si pust? na mom telefonu ne stizu poruke kad ga zakljucam, kod ortaka na telefon stizu kad je zakljucan i kad u pozadini obrise aplikaciju fejsbuka

Poslednja izmena:
Pogledaj da li ti je ukljucena neka stednja baterije zbog koje telefon gasi wifi/3g konekciju kada ga zakljucas. Sve te messenger aplikacije imaju pozadinske servise koji odrzavaju vezu sa serverom. Android ne bi trebalo da ih ubija, ali razni task killeri, cleaneri i cuvari baterije gase te servise i onda poruke ne stizu.

a reci mi druze gde da nadjem to za bateriju? inace nemam nikakav cleaner i ostalo, sve od aplikcija sto mi je instalirano su fejsbuk, rezultati za kladionice, instagram, powercam, i mozzart kladionicu.... ince sad sam testirao zakljucavnje telefona i odkljucavnje, kad ga odkljucam gore stoji da je upaljen wifi... , ne razumem se u telefone ovo mi je drugi android... kupio sam Lg Magna

Poslednja izmena:
usao ti virus. moras da instaliras antivirus da ga ocisti. preskeniraj telefon pa javi sta je nasao.

jel si ti lud ili si pust? na mom telefonu ne stizu poruke kad ga zakljucam, kod ortaka na telefon stizu kad je zakljucan i kad u pozadini obrise aplikaciju fejsbuka
Ma to brisanje aplikacija iz tog menija je glupost, aplikacije se podignu opet, znači nemoj da se opterećuješ time. Ja imam sličan LG i veruj, brisanje iz pozadine ništa ne znači. Ako je aplikacija napisana da bude u ram-u, nema sile da je ugasiš (WhatsApp, Viber, facebook...). Što se tiče nestizanja notifikacija, da ti nije uključen battery saver?

Ma to brisanje aplikacija iz tog menija je glupost, aplikacije se podignu opet, znači nemoj da se opterećuješ time. Ja imam sličan LG i veruj, brisanje iz pozadine ništa ne znači. Ako je aplikacija napisana da bude u ram-u, nema sile da je ugasiš (WhatsApp, Viber, facebook...). Što se tiče nestizanja notifikacija, da ti nije uključen battery? saver?

aj sad cu da precackm da nadjem to za batery save, i sta to da iskljucim i stizace poruke ?

Prvo treba da se utvrdi da li je do aplikacije ili interneta, lepo probas preko mobilnog interneta da li ti stizu obavestenja sa fejsbuka normalno ili ne, ako stizu onda je do interneta, i ukljucen je Wifi sleep policy, ako je isto i preko wifi i preko mobilnog neta, onda je do aplikacije, ili imas nesto tipa greenify, battery saver.....ili postoji ogranicenje u broju procesa u developer settings......niko nije vidovit pa da moze odmah da ti kaze tacno u cemu je problem.....

Prvo treba da se utvrdi da li je do aplikacije ili interneta, lepo probas preko mobilnog interneta da li ti stizu obavestenja sa fejsbuka normalno ili ne, ako stizu onda je do interneta, i ukljucen je Wifi sleep policy, ako je isto i preko wifi i preko mobilnog neta, onda je do aplikacije, ili imas nesto tipa greenify, battery saver.....ili postoji ogranicenje u broju procesa u developer settings......niko nije vidovit pa da moze odmah da ti kaze tacno u cemu je problem.....

aj ljubi te brat, na to sto sumnjas da moze biti problem, da me uputis gde tacno da nadjem to sve u telefonu pa da iskljucim LG Magna je ... nadam se da svi LG-ovi imaju isti meni ili slican

Poslednja izmena:
nema virusa druze, juce ujutru mi telefon stigao nov...
jesi siguran da je dosao u vakuumiranom pakovanju u kom nije bilo vazduha? ako nije mozda ti je neko ubacio virus? ili ako si ga povezivao na kompjuter usao ti je virus tad, nema veze sto je nov. isto tako preko fejsbuka moze da udje virus, opet nema veze sto je nov. instaliraj ti antivirus pa vidi.

jesi siguran da je dosao u vakuumiranom pakovanju u kom nije bilo vazduha? ako nije mozda ti je neko ubacio virus? ili ako si ga povezivao na kompjuter usao ti je virus tad, nema veze sto je nov. isto tako preko fejsbuka moze da udje virus, opet nema veze sto je nov. instaliraj ti antivirus pa vidi.

nisam, vidi telefon sam porucio preko mts-a , najbolje da ce polovan da mi uvale ili virus... sve novo izvadjeno iz kutije...

sad sam usao u neki aplication manager, i vidim da mi je facebook i messenger instaliran na memoriskoj kartici ? mozda zbog toga ?

moguce i da je zbog toga (instaliran na sd), mada je najverovatnije zbog toga sto ubijas aplikaciju iz ram memorije. prebaci ga na internu memoriju i nemoj zatvarati aplikacije jer za tim nena potrebe. nece ti zbog toga duze trajati baterija.

moguce i da je zbog toga (instaliran na sd), mada je najverovatnije zbog toga sto ubijas aplikaciju iz ram memorije. prebaci ga na internu memoriju i nemoj zatvarati aplikacije jer za tim nena potrebe. nece ti zbog toga duze trajati baterija.

ali ne znam da li me razumes, ne brisem ja aplikaciju fejsbuk i ostale u onaj task manager na kill ... vec znas i sam da postoji dugme na fonu koje drzis ili pritisnes u mom slucaju, i izbaci sta ti je sve otvoreno u pozadini, odnosno to sto si otvarao... nadju se po 10 aplikacija, fejsbuk, imenik, rezultati za kladenje, album slike, trte mrte.. itd...i naravno tu se uvek nadje i fejsbuk, idem samo clear all.. kad zakljucam fon ne stizu poruke, dok je odkljucan stizu ...

- i kako da nadjem taj wifi sleep, sto je decko u predhodnoj poruci ostavio da sumnja na taj problem, ali kad odkljucam telefon gore stoji wifi ... inace batery saver mi je iskljucen ....

Poslednja izmena:
Nemam LG Magna. Ajde polako da prvo vidimo kakva je situacija kod tebe. Probaj da mi das odgovore na sledeca pitanja:
1. Da li koristis WiFi ili 3G mrezu?
2. Kada odes u Podesavanja pa u WiFi, gore desno imas 3 tackice. Pipni tamo i izaberi Advanced (nemam pojma kako je napisano na srpkom.. mozda nesto kao napredna podesavanja). Otvorice se nova strana za podesavanje nekih sitnica oko wifi. Jedna od njih je Keep WiFi on during sleep. Ima 3 opcije. Uvek, samo na punjacu i nikad. Sta stoji kod tebe?
1SFp6CCQQbQiTu26kuj3Q8n9NqxMd4cbfJ7EI37P1ilWR4KsRVGhOGzF5HUerPCt-fg2-s-.png

3. Da li ti internet uopste radi preko 3g mreze?

Za sada toliko.

Nemam LG Magna. Ajde polako da prvo vidimo kakva je situacija kod tebe. Probaj da mi das odgovore na sledeca pitanja:
1. Da li koristis WiFi ili 3G mrezu?
2. Kada odes u Podesavanja pa u WiFi, gore desno imas 3 tackice. Pipni tamo i izaberi Advanced (nemam pojma kako je napisano na srpkom.. mozda nesto kao napredna podesavanja). Otvorice se nova strana za podesavanje nekih sitnica oko wifi. Jedna od njih je Keep WiFi on during sleep. Ima 3 opcije. Uvek, samo na punjacu i nikad. Sta stoji kod tebe?
1SFp6CCQQbQiTu26kuj3Q8n9NqxMd4cbfJ7EI37P1ilWR4KsRVGhOGzF5HUerPCt-fg2-s-.png

3. Da li ti internet uopste radi preko 3g mreze?

Za sada toliko.

koristim i wifi i g3 mrezu, testirao sam ovo i na wifi i na g3 mrezu, ne stizu poruke kad je zakljucan.. ali ovaok kad sam kuci ili kod ortaka, danas svaki ruter ima wifi , pa se preko njega kacim na net... evo slike ali ne znam sta da odkacim ili odstikliram , skinem ...

knk.jpg

Poslednja izmena:
Uopšte nema potrebe za takvim tonom.
Android radi mnogo drugačije nego Windows.

Ja ti kažem da nemas potrebe da brises aktivne aplikacije pošto se one posle moraju opet pokretati a postoji mogućnost da taj LG ima agresivan task killer pa nekako kad obrises aplikaciju iz liste aktivnih on ubije i pozadinski proces koji bi trebao ostati aktivan nek mogu stizati poruke.

Znači najbezbolnije rešenje tvog problema je da ne brises te aktivne aplikacije. Posle kad bolje upoznaš materiju mozes da tražiš uzrok tog problema.

Evo ti par slika kako je kod mene, uporedi, pa javi, prve tri slike u u "Apps" ili "Manage Apps" zavisi kako pise kod tebe, a cetvrta je u podesavanjima kad se udje u facebook aplikaciju...
32c8a6837323071f977c0287065c7877.jpg

978f05cd261153d9610876d651aa7c88.jpg

4565de6b74954e736827774af9f2761f.jpg

c9209d2e36a531a7584db98d0490e8e1.jpg

Poslednja izmena:
Nece majku mu ... sve je kao i kod tebe... znaci u pozadini mora da su mi otvoreni fejsbuk i messenger kako bi dobijao poruke kad je telefon zakljucan... kao sto kazem u pitajnu je Lg Magna , kada sam imao Lg Fino , nisam imao problema sa tim, uvek sam cistio taj pozadinski cache, istoriju, app... kako god vi to nazvali... i dobijao sam poruke kad je zakljucan....ali na ovom modelu nece... razbicu ga sad

A sto lepo ne odradis factory reset i opet sve ispocetka.. I ne zaludjuj se sa tim brisanjem aktvnih app, aplikacije i trebaju da budu aktivne.. Mozda je neki zabod, tako da probaj da sa factory resetom, ako ni to ne pomogne, onda ne znam sta bi bilo...

Vrh Dno