Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Paket iz Australije, AUS Post EMS, kod nas ide preko DHLa.
Nije upisan moj konktakt broj, pa je paket stajao na carini 10 dana dok nisam pitao ZASTO :), a za 3 dana je stigao iz Australije!

Naravno, DHL, sve po PSu ocarinjeno + dranje za spediciju, za koju me je mrzelo da se cimam u ovom slucaju.

I koliko se sada u proseku ceka na carinjenje, 20 dana? Paket mi je 18-og proslog meseca stigao na carinu, sto je do danas nekih 17 dana, a za 4 dana stigao iz USA do ekspeditivne carine :)

Da li ima svrhe poslati email carini sa dokazima o placanju predmeta koji je bio na popustu i koji u proseku kad se izgugla kosta 5x vise i podleze i carinjenju pored klasicne naplate pdv-a? Paket je tek stigao na carinu i po trackingu se vidi da ce biti ocarinjen.

Imam screenshotove email-a od prodavnice i od paypala, da li je potrebno jos nesto i da li se salje na [email protected]?

Znam da je bilo price ranije na ovu temu al bese davno a i cini mi se da je i tu lutrija dal ce videti email i prihvatiti moje dokaze...

2015-11-05_11-38-30.png

Samo da prijavim - paket sa slike isporučen malopre, naplaćen samo PDV na 25$ koliko i piše na kutiji, sve OK, ali 19 dana čekanja da obrade...

Cek zar ne ide pdv na robu od preko 50e?

FYI, na patike ide 20% carina. Ne znam u kojoj su grupi, ali videh neko neslaganje za 33% iznosa koji treba da platim, zvao, i to je to :(

Ako neko poruci preko 50e da zna cisto.

Da li je to kada ide preko speditera? Po skracenom postupku trebalo bi da je fiksna carina 10% ali mislim da PDV nije fiksan.

Pa dobro, to je normalno. Za sve preko 50e ide 32%, ono ispod eventualno pdv. Nebigno je dali su patike ili ne. Meni su stizale patike 2x ali je cena bila ispod 50e, jednom sam samo platio pdv, drugi put nista.

Da li je to kada ide preko speditera? Po skracenom postupku trebalo bi da je fiksna carina 10% ali mislim da PDV nije fiksan.

Da, to je kada ide spedicija. Skraceni postupak bi isao mnogo brze, ali doslo je na firmu, pa nisam mogao izbeci (a moze, kazete DHLu da hocete po skracenom postupku)

Da li ima svrhe poslati email carini sa dokazima o placanju predmeta koji je bio na popustu i koji u proseku kad se izgugla kosta 5x vise i podleze i carinjenju pored klasicne naplate pdv-a? Paket je tek stigao na carinu i po trackingu se vidi da ce biti ocarinjen.

Imam screenshotove email-a od prodavnice i od paypala, da li je potrebno jos nesto i da li se salje na [email protected]?

Znam da je bilo price ranije na ovu temu al bese davno a i cini mi se da je i tu lutrija dal ce videti email i prihvatiti moje dokaze...
Нема...
али баш напиши искуства ако покушаш то.

Sta ovo znaci ?

Danas su promenili satus :

10200 GPC BEOGRAD - 11231 Beograd 79 Otprema ?

Jel ovo znaci da je prosao paket ?

To je broj tvoje pošte u Slavka Miljkovica 98aRakovica. Mislim da ti stize.

Poslednja izmena:
Hvala ti. jeri nije bio onaj status 6200 ili kako vec ide nego direktno ovaj

14.10 narucen a 19.10 je stigao. I samo jos jedno pitanje jel to znaci da mogu podici paket ovde kod mene,ne moram u savskoj ?

Poslednja izmena:
Evo ljudi konacno stigao paket, pre 20 min mi doneo postar. Stojao je 11 dana na carini (stigao 21 oktobra). Inace u pitanju je Kinkoo Power Bank u vrednosti od $60, dobio sam uplatnicu za 440 din da platim, to je sigurno samo PDV, jer su kinezi napisali da vredi $20 a ovi nasi progutali i nisu rebnuli carinu, a inace ne bi ni trebali jer sam paket platio $50 u totalu zbog kupona za popust.

04.11.2015 09:10:39 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
05.11.2015 11:48:49 10200 GPC BEOGRAD - 26200 PC Pančevo Otprema
05.11.2015 16:00:34 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema

Poslednja izmena:
Lepo sam prošao, Asus Zenfone 2, 4GB/64GB, plaćen oko 250eur, carina i pdv samo 7100 din :) procenili ga na 200usd...

Realno i jeste :D zna neko kako idu delovi za auto/moto , da li ima neko iskustva sa carinom? :D

Kupio buraz, drona nekog, i poslali pismo sa carine da mu ministarstvo da odobrenje da uveze drona, a jos gore likusa u pismu progutala dosta slova :D

Poslednja izmena:
Evo ljudi konacno stigao paket, pre 20 min mi doneo postar. Stojao je 11 dana na carini (stigao 21 oktobra). Inace u pitanju je Kinkoo Power Bank u vrednosti od $60, dobio sam uplatnicu za 440 din da platim, to je sigurno samo PDV, jer su kinezi napisali da vredi $20 a ovi nasi progutali i nisu rebnuli carinu, a inace ne bi ni trebali jer sam paket platio $50 u totalu zbog kupona za popust.

04.11.2015 09:10:3910200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRADOtpremaPODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
05.11.2015 11:48:4910200 GPC BEOGRAD - 26200 PC PančevoOtprema
05.11.2015 16:00:3461200 CARINA GPC BEOGRAD -Otprema
Kako 11 dana ako je na carinu stigao 21.? To mu dođe 16 dana.

Pa dobro, to je normalno. Za sve preko 50e ide 32%, ono ispod eventualno pdv. Nebigno je dali su patike ili ne. Meni su stizale patike 2x ali je cena bila ispod 50e, jednom sam samo platio pdv, drugi put nista.

Jesu ti stigle sa kutijom ili bez ? Ove sto sam ja narucio su bez kutije tako je pisalo, mozda prodju kao polovne hehe :p

Obicna "international mail" posiljka, znaci.
Treba biti brza od obicne poste iz Kine (China/NL/HK/SG Post), ali ne mora da znaci.
Verovace deklaraciji skoro sigurno, ne zbog Belgije samo, vec 22eur i nije ko zna koliko nerealna cena za patike, da se cimaju.

Narucio sam, dobio tracking broj u formatu RS*********NL, pa cemo da vidimo kada ce da stigne i sta ce da se desi, procitah i tvoj post da je na patike 20 %, mnogo, ako ti carine preko 50e ugasis sunce ti 20 pa 20 % :S:

Ne nosi postar subotom/nedeljom.. Tek ponedeljak... treba da ostavi papiric i sa tim papirom odes i dignes , ako nisi kod kuce- -

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno