Šta je novo?

LG Nexus 5X

Mada, ova cena paket od 2k din je 90e niza od prodajne cene telefona u evropi...

Kontaktirao sam ove iz mts-a 28-og i rekli su mi da nemaju informacija da li će dobijati nexus 6p... Onda sam odustao od čekanja jer ko zna kada će doći i po kojoj ceni...

Dakle oglasi ili ova dva telefona doživljavaju sudbinu nexus 6 uređaja :)

600 evra 6p na oglasima kad se pojavi , videćete. No dobro, vise me te abnormalne cene androida ne iznenadjuju. Samo sto ovaj 5X nicim ne opravda cenu.

Preskupo za softversku podrsku od strane googla. Za te pare bolje uzeti s6 iako nema multitasking :)

Steta sto se lg nije vise potrudio oko 5x.. Mozda je i vreme da google pokusa sa drugim proizvodjacem npr asus,htc,sony

Dakle oglasi ili ova dva telefona doživljavaju sudbinu nexus 6 uređaja :)

Za 5X ne znam ali 6P nema sanse da prodje kao N6, ni kod nas ni globalno jer je telefon bolji/kompletniji, potraznja dosta veca a utisci korisnika uglavnom veoma pozitivni.

5X ce kupovati Nexus fanovi ali je pitanje u kojoj meri, ocekujem da ce dosta vlasnika N5 preci bas na Nexus 6P ili ce cekati neki drugi fon (mozda cak i sledecu generaciju Nexusa).

Za nekoliko meseci ocekujem veliki broj 6P na forumu tj svi 2015. modeli ce biti zastupljeniji nego do sada, cim cene padnu na neku iole realnu vrednost.

Poslednja izmena:
Ja sam ubeđen da je dosta ljudi kod nas kupavalo nexus(5) zato što je bio povoljniji od konkurencije a ne zbog softvera. Tako nešto ne može da se kaže sada. Realno malo ljudi želi da kešira toliko para ''samo'' zbog softvera. Postoje bolje alternative trenutno dok se cena ne unormali i kod nas, sredinom 2016. A opet već tada će izaći drugi modeli koje će biti jako primamljivi. Voleo bih da kupim 6p ali to se verovatno neće desiti...

Poslednja izmena:
Koje konkurencije? koštao je slično kao G2 i S4, ili M7... Ko god je kupio Nexus mogao je i neki od ovih modela, a nije :)

Koliko se sećam nexus 5 je bio oko 350$ a s4 i g2 dosta više kada su se pojavili... ;)

Edit: The big kicker to the Nexus 4 was the super low price point it came in at. Again, the Nexus 5 matches the low low price that we saw, with SIM free prices starting at £299. This makes it by far the cheapest of all 4 handsets.

The next cheapest is the LG G2, currently sat at about 150% the price of the Nexus 5, at £440. The HTC One is the next cheapest, at £490.

The most expensive of all 4 is the Samsung Galaxy S4, which is now retailing at £520. This is a whopping 176% of the price of the Nexus 5.

Poslednja izmena:
Verovatno misli na cenu na oglasima.

Latest Nexus 6P Torture Test Shows Strong Huawei Build

[YOUTUBE]SHBPjCa2_xI[/YOUTUBE]

Onaj sto je prvi unistio 6P.. ocigledno sve to nije bilo tako slucajno sto se odmah videlo a bogami i culo, kao da mu je bio cilj da sto vise napljuje 6P ;) U svakom slucaju postigao je odlicnu gledanost videa :d

Poslednja izmena:
Ja sam ubeđen da je dosta ljudi kod nas kupavalo nexus(5) zato što je bio povoljniji od konkurencije a ne zbog softvera. Tako nešto ne može da se kaže sada. Realno malo ljudi želi da kešira toliko para ''samo'' zbog softvera. Postoje bolje alternative trenutno dok se cena ne unormali i kod nas, sredinom 2016. A opet već tada će izaći drugi modeli koje će biti jako primamljivi. Voleo bih da kupim 6p ali to se verovatno neće desiti...
Pa normalno jasno je kao dan. Nije Srbija 10 ljudi sa foruma. Ljudi kupuju sta im se nudi najbolje za te pare, kakvi nexusu, kakav software, kakav update, kakvi bakraci...Gleda se kamera, memorija, izgled, ime...

Preskupo za softversku podrsku od strane googla. Za te pare bolje uzeti s6 iako nema multitasking :)

Steta sto se lg nije vise potrudio oko 5x.. Mozda je i vreme da google pokusa sa drugim proizvodjacem npr asus,htc,sony
Kakav s6. Uzeh opt za lovu za koju se moze uzeti s6 i tu nema razmisljanja :D

Da,ali kome posle da prodas opt :)

Sa s6 si siguran da ce otici za 2dana i da neces biti mnogo u minusu.

Ja sam ubeđen da je dosta ljudi kod nas kupavalo nexus(5) zato što je bio povoljniji od konkurencije a ne zbog softvera.
Upravo tako. Ja sam kupio Nexus 4 jer mi je sestra putovala u USA baš kad je bio onaj veliki popust na njega pred izlazak Nexus 5. Platio sam ga 205 € za verziju sa 16 GB. To što je imao stock android je bio bonus ali nisam nužno tražio samo takvu opciju. I ja sam mislio da ću kasnije nekad ponovo uzeti Nexus jer je lijepo radio ali evo sad kad sam čekao ovaj novi 5X i nakon komentara, cijena pa čak i toga da bih ga u januaru mogao dobiti opet preko sestre iz USA vidio sam da mi se više isplati uzeti LG G4 i to sam uradio sad u subotu, cijena ovde kod mene 395 € sa godinom garancije (na Nexus nemam nikakvu jer je iz USA). Za ovih par dana na G4 nemam nikakvih problema što nije stock Andorid, radi dosta dobro i izgleda lijepo tako da po pitanju softvera nema ništa što bi me odbilo od tako neke opcije, a kad-tad će izaći Marshmallow za njega (nisam lud za tim da moram imati update čim se on pojavi u svijetu, ako softver radi kako treba to je dovoljno). I nisam od onih koji sebe ograniče na "samo Intel", "samo AMD", "samo nVidia", "samo Nexus" i slično već uzimam ono što mi u datom trenutku najviše nudi i što me privuče.

Da,ali kome posle da prodas opt :)

Sa s6 si siguran da ce otici za 2dana i da neces biti mnogo u minusu.
Ne dao Bog nikome ko za leba zaradjuje od oglasa. Ja ne mogu ni Huawei od 80-90e da prodam a da ne nude sijeno, rakiju, drva, jaja od prepelice...a stavio namjerno najnizu cijenu na oglasima.

Mozda da je neki sljamsung jos povoljnija cijena od drugih, odletilo bi brzo, mada je i to pitanje. Dokaz, koliko smo u s.anjima do guse.

Poslednja izmena:
A ko to van foruma pa kupuje nexus, o cemu vi pricate? Ja nikada nisam cuo od obicnih korisnika za bilo sta drugo osim samsunga, lg i jabuke. Cak je i htc egzotika

Džaba sve ako cena ne odgovara...
Posle toga baterija - šta mi vredi softver ako je baterija loša?

Cena prvi faktor, drugi baterija, pa sve ostalo - bar kod mene :)

A ko to van foruma pa kupuje nexus, o cemu vi pricate? Ja nikada nisam cuo od obicnih korisnika za bilo sta drugo osim samsunga, lg i jabuke. Cak je i htc egzotika
Otidji u prodavnicu i vidi sta se trazi. Nexus samo po narudzbi :D

Imao sam tih slucajeva, da preporucim nekome nexus a on manje zadovoljniji nego sa nekim od proizvodjaca. Ono ne moze da pusti video snimak sa photos aplikacijom i odmah smak svijeta. Ali na starom telu je imao vec ugradjeni video player. Bas kao da ne postoji Google Play. Rijetko kome bilo sta preporucujem u vezi bilo cega bas iz navedenih razloga. Ljudima je sve mrsko a najvise da razmisljaju. Treba neko drugi da radi to za njih.

I da, je li vazi jos uvijek, da je flex 2 trenutni bestbuy?

Danilo, nexus 6, 6P baterija odlicna, preko 3000mAh, meni drzi cijeli dan, po 6-6.5h SoTa opusteno, sta hoces bolje za danasnje uslove

Poslednja izmena:
Tebi je 6h sot držala i na nexus 4 :)

Crnja reče 3.5 - 4.5 :)
Nexus 4 & 5 nikada nisu imali dobru bateriju i kameru, a ni Nexus 6 se nije proslavio...

Dok ne krene prodaja i utisci korisnika ovde i na xda forumu ništa ne verujem :)

Otidji u prodavnicu i vidi sta se trazi. Nexus samo po narudzbi :D

Imao sam tih slucajeva, da preporucim nekome nexus a on manje zadovoljniji nego sa nekim od proizvodjaca. Ono ne moze da pusti video snimak sa photos aplikacijom i odmah smak svijeta. Ali na starom telu je imao vec ugradjeni video player. Bas kao da ne postoji Google Play. Rijetko kome bilo sta preporucujem u vezi bilo cega bas iz navedenih razloga. Ljudima je sve mrsko a najvise da razmisljaju. Treba neko drugi da radi to za njih.

I da, je li vazi jos uvijek, da je flex 2 trenutni bestbuy?

Danilo, nexus 6, 6P baterija odlicna, preko 3000mAh, meni drzi cijeli dan, po 6-6.5h SoTa opusteno, sta hoces bolje za danasnje uslove

vazi i dalje naravno ali samo za onog ko ima malo vishe m**a od mene...prica se za 5.1.1 da leti a da ce na 6.0 da poleti...e sad ne znam jer to govori sujeta korisnika (zbog ispale) ili je realno tako.Za to iskusenje nemam m**a.

Tebi je 6h sot držala i na nexus 4 :)
Hehe, tamo sam se igrao sa podesavanjima (pola jezgra, osvjetljenje u minusu...), ovde sve stock cataclysm, smorilo se zezati. Osjetno bolja baterija, svakako. 3200 i kusur mAh mescin, mada sto se tice batt uvijek je malo, tu je upravu danilo.

Poslednja izmena:
Crnja reče 3.5 - 4.5 :)
Nexus 4 & 5 nikada nisu imali dobru bateriju i kameru, a ni Nexus 6 se nije proslavio...

Dok ne krene prodaja i utisci korisnika ovde i na xda forumu ništa ne verujem :)

4 nije a 5 je imao i jos uvek ima dobru kameru. Naravno i 6 je dobar na tom polju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno