Šta je novo?

Da li je original

rigoleto

Poštovan
Učlanjen(a)
30.10.2015
Poena
55
Sigurno je bilo ovih tema, ali me zanima nesto u vezi sa tim. Kupio sam samsung telefon i hteo sam da budem siguran da li je original. Preko imeidata i imeichecker sajtova sam proverao autenticnost i legalnost telefona i sve je bilo ok. Djavo mi nije dao mira i preko samsung live chata sam proverio i oni su mi ljudi rekli da je tel orinalan i da je jos u garanciji. Mene zanima da li je moguce softverski izmeniti imei tako da kada se kuca sifra *#06# izadje namesteni imei koji bi slao lazne podatke za onog koji ga kupi. To pitam jer imam utisak da telefon ne radi onako kako bi trebalo sobzirom da je nov. Ili da li postoji jos neki nacin na koji mogu da proverim autenticnost telefona. Znam da sam mozda previse sumnjicav, ali u zivotu sam malo stvari dobijao ispod cene , a ovaj tel sam dobio nekih 100 evra ispod cene.

Koji je to samsung ? Kako mislis ne radi kako bi trebao ?

Najbolji način je da ga uporediš sa drugim identičnim primerkom.

Po meni, dovoljno je gledanje you tube testiranja. Ne postoji kopija koja je identična originalu.

Imei se može promeniti ali to verovatno nije slučaj kod tebe.

Ne verujem da si kupio kopiju jer da jesi, vec bi znao da je kopija i ne bi samo sumnjao sada.

Uporedi imei sa telefona sa imei brojem koji je napisan na kutiji.

Poslednja izmena:
Nije moguce da korisnik softverski imeni imei.

U sams kopije i stavljaju sugavi mtk pa nek proveri sta je unutra.

Netačno.
Moguće je izmeniti broj korišćenjem at command. Izguglaj.
Edit:
Doduše ovo vazi za mtk. Nisam probao na drugim procesorima.
Ne kod samsung je celi imei u jednom folderu efs i moze da se zameni i smeni jedini telefon koji ne moze da se promeni imei je iphone, druge skoro sve moze da se promeni imei, preko box-a

Za da proveris dali je original spusti cpu z i vidi koji je procesor, ili otvori dialer i ukucaj *#0*# i treba da dobijes ovakav meni

4fd4f17eb9e206ad0a3ba1769b2c4aba.jpg

Isto svi samsung orginal telefone imaju download meni udji u njemi i vidi dali ga ima ako ga ima onda je orginalan

Evo ti i jos jedan nacin sa kies program ako ga prepozna onda je orginal kies radi samo sa orginalnim samsung telefonima osim ako nije rutovan sada je mislim da nije kies neko drugo ime to ti je to

Poslednja izmena:
Nije original. To je ona zPhone kopija, jako dobra. Koliko rupica imas na slusalici?

Opet proveravao preko live chata tel je sa mreze i jos je pod garancijom. Tako da se nadam da je to samo bio los trip

Nije original. To je ona zPhone kopija, jako dobra. Koliko rupica imas na slusalici?
To sam smetnuo sa uma. Tako dobra kopija ne može da se razlikuje prostim uporedjivanjem primeraka. Mislim da se jedino može provaliti prema natpisu na matičnoj ploči.

Moze po precesoru da se prepozna, nemoze i nema sanse neki clone da ima isti peocesor kao orginalan exenyos,to je neki mediatek

Poslednja izmena:
imei na pravom samsungu ne moze da se ubaci ako nije njegov pripadajuci, ne da telefon da se upiše, pogotovo ne na novijim telefonima
ako imaš pravi android 5.1, i ako ti se imei na telefonu pozadi na staklu poklapa sa imeijem u meniju i na kutiji i antutu odradi preko 60 hiljada, ako telefon na pritisak stakla ne razliva boje kao na lcd-u onda si siguran da je AMOLED a to kineska kopija nikada neće imati u sebi. pozz

Stvarno ne znam zašto je ovo još uvek misterija, meni bi bilo dovoljno da gledam ekran dok se uključuje. Ili instaliraš neki program za info npr. cpu-z i vidiš koji je procesor, kao što su pisali ljudi.

Pa i nije bas.. Kakve sam s6 kopije gledao na klipovima ja ne bih mogao da uocim razliku izmedju klona i org.

Npr. Ovaj s6 ima isto rupica dole. Samo mu je usb rotiran.

[youtube]g1fa3zag-E4[/youtube]

Kapiramda je note 5 klon teze napraviti a i ovaj klip to potvrdjuje.

[youtube]gUYtyJis2ik[/youtube]

Ovaj se odmah izvali da je kopija.

Poslednja izmena:
Zato kad pogledas uzivo odmah provalis ako si ikada koristio Amoled.

Morace pod srafciger taj samsung. Lepo ga otvori i odma zna da li se zeznuo.

Tj da li je ustedeo 100 ili puk'o 500.

Sto zezate coveka.. [emoji15]

Najlaksi mu je da pokrene gfxbench ili onaj test za brzinu memorije i uporedi sa rezultatima prave note 5 i to je to.

Koliko sam skapirao kinezi pokusavaju da fejkuju samo antutu test

Probaj sa ovim programom, ja sam sa njim proveravao sgs4 kada sam uzimao, prikazuje bas dosta podataka o telefonu. Cak mozes da vidis da li je mob refurbished.

Evo ovako drugari. Nema veze sto se ljudi sprdaju nece svet da stane za 400 evra. Bez obzira sto sam ja u pitanju mislim da sam pokrenuo dobru temu koja bi na neki nacin mogla da se nadje kao odvojena. Telefon ja jos nisam imao u rukama vec je rad proveravao ortak koji ga je kupio i koji je izrazio sumnju. Pa mi uneo nemir i na kraju se ispostavilo da sam ipak ja bio u pravu iako sam mislio u jednom trenutku da sam ipak paranoik. No ...na tim oglasima na kojima sam kupio tel,odnosno ortak za mene,se ponovo pojavio isti oglas i ja sam se ponovo javio pod drugim imenom i brojem i pitao da li je fon original ili fake. Na to mi covek salje imei isti onaj koji izlazi i telefonu koji je vec kupljen. Meni je bilo jasno o cemu se radi. Pretio sam mu policijom na sta on nijednog trenutka nije osporavao da je tel fake. Tel je u putu tako da cu ga isprobati ovako kako kazete kada stigne. Ali ono sto sam hteo da vam kazem je da je provera imei broja jedno obicno ****** koje ne garantuje nista jer sam i treci put preko samsunga proveravao i sada su mi rekli da je note 5 u pitanju i da je sa mreze. Potpuno ludilo.

Nazad
Vrh Dno