Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
13.10. sam naručio xiaomi powerbank sa Alija, danas mi je stigao, ni dinara nisam platio, iako na paketu piše vrednost od 21$

13.10. sam naručio xiaomi powerbank sa Alija, danas mi je stigao, ni dinara nisam platio, iako na paketu piše vrednost od 21$

Ah da, sigurno nemaju pametnija posla i zivot :)
Da je granicni carinik pa da cita da li neko planira da stavi nakit u donji ves i nekako :)

Pa i carinici imaju privatni zivot, mozda vole tehnologiju pa su na forumu i nabasaju na ovu temu, da se smeju nama koji molimo Boga da ne otvaraju pakete i veruju smesnim cenama koje pisu kinezi (i meni nekad bude smesno). Isto tako imaju i prijatelje koji mozda citaju ovo i prokomentarisu sa njima jer rade u carini. Mnogo mogucnosti ima. Znam da sam negde u novinama procitao neku vest, ne secam se koju ni o cemu se radi, samo znam da su prokomentarisali nekog pilota koji je kuci igrao simulaciju letenja, pa ti vidi :)

Uspeo sam da ih dobijem. Danas rade 8 i 9.10.

Meni je stiglo 10.10. u Srbiju. Kako ga racunaju zbog vikenda? Kada bi trebalo da ga ocarine onda?

SS.jpg

Poslednja izmena:

Dva powerbanka ti stigla i nista dodatno nisi platio?! Ti stvarno imas srece ;)

Meni 22. poslate neke cheap sluske za mob, danas stigle :)

Pozdrav! :cigar:

Evo promenio se status na 61200 znači da su u pravu kada su rekli danas carine pošiljke pristigle 8 i 9.

Samo kratko, pise mi za jednu porudzbinu vec 20 dana podnosenje na carinski pregled a nije mi stigla koverta za dokazivanje vrednosti ili sta vec...

Jel to normalno, da se toliko ceka?

Normalno je, doći će ti za 2-3 dana.
Meni periodično ocarine neki paket ali nikad nisam dobio pismo da donesem dokaze o plaćanju, baš nikad (a nadam se da ni neću jer ne mogu da uzimam slobodan dan s posla samo da bi otišao na carinu)...

Ma ja retko porucujem u zadnje vreme, bas me je zacudilo da je vec 20 dana na carini...

Gori smo od Nemaca.

http://www.ebay.ca/itm/NEW-Liko-Sol...288459?hash=item2ca3a879cb:g:SJkAAOSwHnFVlCFu

Neznam da li sam dobro izracunao da ce carina na ovaj iznos biti skoro 17e, nerazumem bas tacno prvi post u temi. Da li na iznos od 52e dodajem carinu od 17e + 3000din za spediciju? Ili posto je ovo korpa za dizalicu za nepokretne osobe da li postoje neki popusti. Shipping je uracunat u tih 52e. Dobro i ovako je jeftinije, ako sam dobro izracunao izace me 11300din, a kod nas je 18000din.

Ja i dalje ne mogu da poverujem da ću čekati još 20 dana! Neverovatno.Ajde da je 5-6 dana ali 20! Sramota!

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
17.10.2015 17:57:00 CH - SGSINY
23.10.2015 22:23:00 CH - CHZRHT Otprema
24.10.2015 11:45:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
26.10.2015 10:06:28 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
27.10.2015 08:11:20 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

http://www.ebay.ca/itm/NEW-Liko-Sol...288459?hash=item2ca3a879cb:g:SJkAAOSwHnFVlCFu

Neznam da li sam dobro izracunao da ce carina na ovaj iznos biti skoro 17e, nerazumem bas tacno prvi post u temi. Da li na iznos od 52e dodajem carinu od 17e + 3000din za spediciju? Ili posto je ovo korpa za dizalicu za nepokretne osobe da li postoje neki popusti. Shipping je uracunat u tih 52e. Dobro i ovako je jeftinije, ako sam dobro izracunao izace me 11300din, a kod nas je 18000din.

Ako je link dobar, trebalo bi da prodjes samo sa 20% na 28+30CAD i oko 350-450RSD za otvaranje paketa i uplatnicu pošti. Standard shipping ide preko pošte uglavnom. A moguće je i ako deklaracija bude jasna da te oslobode svih troškova.

Ma ja retko porucujem u zadnje vreme, bas me je zacudilo da je vec 20 dana na carini...

Gori smo od Nemaca.
Sad sam ih zvao.Danas rade 12.oktobar ali je dobra vest da od ponedeljka rade po 12 sati jer su u velikom zaostatku tako da ce se znatno ubrzati carina.I da pohvalim ljubaznost zene koja se javila na telefon(radnik poste).:)

prosao fon bez carine za 2 dana, izgleda da preskacu sve sto pristize samo da im se ne gomila.

Screenshot_6.png

Sad sam ih zvao.Danas rade 12.oktobar ali je dobra vest da od ponedeljka rade po 12 sati jer su u velikom zaostatku tako da ce se znatno ubrzati carina.I da pohvalim ljubaznost zene koja se javila na telefon(radnik poste).:)
Ma samo su 16 dana u zaostatku nije strasno ubrzali su se, do skora bilo 20-22 dana kasnjenja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno