Šta je novo?

ADSL , IPTV + drugi ruter [povezivanje]

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Treba mi savet kako da povezem Telekomov JetSpeed IAD-Wp2 i TL-WR841N.
Na Telekomovom ruteru su zauzeta sva 4 porta: 3 za LAN + 1 za IPTV.
Znam da TL-WR841N treba da ide u jedan od LAN portova i da se odatle konfigurise, zanima me kako mogu da namestim to a da ova 3 racunara koja su sada povezana ne izgube internet?

Pa otkačiš jedan od ta tri sa JSpeeda, na njegovo mesto dođe 841, prethodno konfigurisan, isključen DHCP, statička adresa, LAN-LAN,možeš i WiFi, isti SSID, ista šifra, druga frekvencija, i onda na njemu ti ostaju tri slobodna porta da dodaješ još kompjutera.

Pa otkačiš jedan od ta tri sa JSpeeda, na njegovo mesto dođe 841, prethodno konfigurisan, isključen DHCP, statička adresa, LAN-LAN,možeš i WiFi, isti SSID, ista šifra, druga frekvencija, i onda na njemu ti ostaju tri slobodna porta da dodaješ još kompjutera.

TL-WR841N bi mi sluzio da samo emituje WIFI signal, da li cu moci da se kacim preko telefona i laptopa ako iskljucim DHCP na njemu?

Da, naravno. DHCP ide od modema, gde podesiš opseg adresa recimo 100-120, a na 841 staviš statičku recimo 50. Ako nešto nije jasno, slobodno pitaj. Mogu ja i u sitna crevca ;-)

Da, naravno. DHCP ide od modema, gde podesiš opseg adresa recimo 100-120, a na 841 staviš statičku recimo 50. Ako nešto nije jasno, slobodno pitaj. Mogu ja i u sitna crevca ;-)

Hvala na objasnjenju, probacu sam da namestim, ako nesto zapne ponovo cu da se javim ovde. :))

Nazad
Vrh Dno