Šta je novo?

8800GT na napajanju od 400 vati?

Nišlija_1992

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
08.03.2015
Poena
30
narucio sam xfx 8800gt 512mb,a imam codegen napajanje od 400w,korisceno mozda godinu i-po/dve godine,jos uvek je tu,u kucistu.samo sto ce stari x1650 biti zamenjen. iskljucio sam neke uredjaje iz kucista,namerno zbog moguceg nedostatka struje. led diode na kucistu,flopi disk,dvd rezac i sistemski ventilator,velicine reketa za stoni tenis. imam pantium D 915 procesor,jedan stari hard disk od 80gb i dva modula ram memorije. pise negde tamo u minimalnim zahtevima za ovu karticu da trazi upravo 400w napajanje. ima li neko slicna iskustva,hoce li se to pokrenuti,izdrzati i gurati neke starije igre?

sistemski ventilator,velicine reketa za stoni tenis
:d

Ako se ne varam, ta karta je 256-bita i to napajanje bi trebalo da je vozi. Samo budi oprezan, napajanje je pretpostavljam staro, a uz to i kungFu.
Takvu kartu samo Glaciator, koliko se secam koristio sam je sa nekim kinezom od 500w, s tim sto je ova karta imala 1GB i 256-bit.
asus_en8800gt_1gb_120807.jpg
Za konfiguraciju iz tog vremena, napajanja su ti sada bas dzabe, tako da mozda je bolje da izdvojis neku sicu i uzmes nesto krsteno, polovno.

Radila Asus sa Chieftec-om 400W ali na systemu sa Athlon-om II x2 270 koji je trošio minimalno.

kod mene radi bez problema, slicna karta, na slicnom napajanju .. pogledaj moja masina. ..

Taj Pentium je mozda i veci problem, trosi 95 W cini mi se, mozda i svih 125. Ja ne bih stavljao 8800 na takvo napajanje, vrlo lako moze da podje po zlu.

Situacija u kojoj napajanje odmah crkne je mnogo bolja od one kad "radi" a hrani ti komponente lošom strujom. Na kraju ti crkne ono što je najosetljivije na struju, ploča ili disk, i ti onda pljuješ po gigabyteu i seagateu a pravi uzročnik još uvek "radi". To nije napajanje za CPU i GPU od kojih svaki ponaosob vuče 100w.

Situacija u kojoj napajanje odmah crkne je mnogo bolja od one kad "radi" a hrani ti komponente lošom strujom. Na kraju ti crkne ono što je najosetljivije na struju, ploča ili disk, i ti onda pljuješ po gigabyteu i seagateu a pravi uzročnik još uvek "radi". To nije napajanje za CPU i GPU od kojih svaki ponaosob vuče 100w.

+1

Ne treba se igrati.

Uzmi LC600H-12 za 30ak evra, ili trazi nesto polovno, iole ok napajanje, za 10-15 evra.

hvala svima,naguracu ja grafiku u kuciste sa ovim napajanjem,pa cu javiti kako radi i da li se restartuje u igrama. posto sma pre 5-6 godina terao hd3850 na istom takvom nekom napajanju od 400w,sa amd 64 x2 5000+ procesorom i nikad nije bilo problema. jeste da ovaj procesor i graficka trose nesto vise,ali...ako bude problem,uzimam polovno jace napajanje odmah.

Dosta je slab taj procesor, mislim da je slabiji i od E2200 a vise trosi. Tako da sve igre novije od 2010 pa na dalje nemoj ni da pokusavas da instaliras :d

REZULTATI: graficka kartica 8800GT radi normalno na CODEGEN 200X napajanju od 400W (vati). THE END! :D

Niko nije ni rekao da neće raditi.

napajanje,ploca i procesor ce biti promenjeno za mesec dana maksimalno,jer ne mogu iskoristiti graficku do kraja.hvala svima poz.

Nazad
Vrh Dno