Nekima je sto sta zanimljivo a meni je zanimljivo sledece...
Svi korisnici SBB interneta u Duo i Trio paketima imaju po ugovoru ukljucen UniFi servis...
Samo korisnici Trio paketa imaju HG... zato sto samo na njega moze da se nakaci telefon...
A samo korisnike sa HG u stanu uslovljavaju da sire mrezu...
Некима је занимљиво и овакво извлачење закључака из тотално погрешних претпоставки. Телефон може да се накачи и на модем а то што корисници Duo пакета не користе телефон не значи да нису добијали HG. Скоро сам код комшике која нема апсолутно никакав пакет па ни онај тв+тел видео EPC3928 а користи само и једино чист телефон. Закључак ... сви СББ корисници већине пакета су добијали HG осим врло ретких случајева ако га нису имали или је неко изричито тражио модем.
Даље, UniFi није укључен у пакет него је као бесплатна услуга могао да се користи на свим пакетима са неким роком трајања. Прво је било мислим до краја прошле године па је померано и на крају је то 2. новембар. Од тог дана ће да важе нова правила, цене и начин употребе. Претпостављам да ће од 2. новембра моћи и да се откаже или прихвати ово па ко како изабере.
Ali me živo zanima kako dolazite do te cifre od 99% i na kom uzorku? Jel to zato što 99% uopšte nema pojma šta se dešava ili...
Ја сам до те цифре дошао на основу досадашњег искуства са онима који су стално против нечега и који стално галаме а када се нешто деси, они први то прихвате. То што мислим да је узорак мали је из више разлога, први је што је сама цифра оних који се буне и на овом форуму минимална у односу на број корисника а и зато што многи којима ове није смак света не виде потребу да се расправљају. Наравно, огроман број СББ корисника нећа ни да зна шта је ово нити ће да их занима а сигуран сам да ће радије да плате два динара више за годину дана (вероватни утрошак струје) него да оду код другога и за веће паре добију много гору услугу.
Колико је СББ корисника до сада променило провајдера због неке од безброј пљуваних промена? Мрзи ме да се враћам на теме али их има сваке године по неколико а нарочито пред саме промене. Колико њих је променило оператера после увођења 60+60 или и 90+60 ... а не би ме чудило да неко уведе и 120+120 и опет неће да буде промене.
Мада и даље не могу да извучем конкретан закључак, да ли смета потрошња струје, пржење мозга, страх од упада непознатих у мрежу или само то што је СББ почео да све тестира а да није питао ... мада опет мислим да овде има један или два којима је укључен UniFi а сви су прегласни.
Ајде на крају питање, ако СББ од 2. новембра понуди анексе на потпис и дозволи свакоме ко се не слаже са овим начином ширења UniFi мреже (из било код од наведених разлога) да раскине уговор без пенала, колико би њих то урадило? Првенствено мислим на ових десетак или мало више који се свађају и прете тужбама, Стразбуром, Хагом и сличним? Не верујем да је број већи од 1 мада и за толико нисам сигуран.