Šta je novo?

Laptop

Nije ti ovo lose za te pare,jedino sto iam 6b rama sto znaci da su oba slota popunjena pa ne moze da se dodaje ram ( u stvari moze da se izvadi jedna od 2gb a ubaci od 4gb).
Lenovo mi se svidja zbog solidnog kavliteta izrade.
Jedino obrati paznju da ako placas na odlozeno nije ti web cena nego ona precrtana.

Poslednja izmena:
Nije ti ovo lose za te pare,jedino sto iam 6b rama sto znaci da su oba slota popunjena pa ne moze da se dodaje ram ( u stvari moze da se izvadi jedna od 2gb a ubaci od 4gb).
Lenovo mi se svidja zbog solidnog kavliteta izrade.
Jedino obrati paznju da ako placas na odlozeno nije ti web cena nego ona precrtana.

Hvala ti za ovo sto sam podebljao. Nisam znao za to, planirao sam na odlozeno.

@kriket
Ne ciljam Lenovo zbog ThinkPad serije. Nego preferiram Lenovo i Asus. Ovaj Asus je cini mi se braon, ne bih to.

Primetio sam da u vin su sada svi laptopovi sa 4005U na popustu, mozda nesto dodje sveze posle ove rasprodaje. Najverovatnije necu uzimati, procesor je star, a za mesec-dva izlazi Skylake procesori. Pre bih isao na 5xxx seriju ili Skylake, sve zavisi. A budzet mi je ~45,000.

Poslednja izmena:
@kriket
Ne ciljam Lenovo zbog ThinkPad serije. Nego preferiram Lenovo i Asus. Ovaj Asus je cini mi se braon, ne bih to.

Primetio sam da u vin su sada svi laptopovi sa 4005U na popustu, mozda nesto dodje sveze posle ove rasprodaje. Najverovatnije necu uzimati, procesor je star, a za mesec-dva izlazi Skylake procesori. Pre bih isao na 5xxx seriju ili Skylake, sve zavisi. A budzet mi je ~45,000.
Kakve veze ima boja? Pa to je samo na slici ta boja, ako pitaš u radnji možda imaju u drugoj boji. Mislio sam da za tu lovu prvenstveno gledaš da upecaš što jači procesor, a da je boja sporedna.

To ti je procesor koji si hteo i3-4030U.

Elem, ako ti je Asus u igri, a trebalo bi da bude, pogledaj njihovu ponudu, imaju začuđujuće dosta modela u toj cenovnoj klasi (mada ih je dosta i rasprodato, ali ima nekoliko dostupnih modela). Verujem da ćeš naći i odgovarajuću boju.

A što se tiče procesora, bolje da uzmeš neki brži Broadwell nego sporiji Skylake koji više košta samo zato što je nov. Razlike u performansama su minorne, između Broadwell i Skylake procesora u klasi, štaviše nekad Broadwell ima i prednost. Kolko ja znam osnovne razlike u tim generacijama Intel procesora je u potrošnji, tj. energetskoj efikasnosti, dok su performanse mahom iste u istoj klasi.

Znači verovatno bi mogao da nađeš jači Broadwell od Skylake-a za istu cenu, a u toj budžet klasi svaki MHz ti znači. Posebno što i3 nemaju Turboboost, nego imaš base clock speed i to ti je što ti je.

Poslednja izmena:
Primljeno k' znanju. Pre bih uzeo Broadwell, nego Haswell, a Skylake je rezerva. Da li viphouse uopste salje kurirskim sluzbama, zato sto ne zivim u Bg. Sajt im je jako nepregledan.

Ne reče čovek ni za šta bi da koristi laptop. Tj. da li je i zbog čega jači CPU prioritet...

Programiranje u VS 2103. Ne bih da kupujem laptop sa i3-4xxxU serijom, pogotovu 4005U. Pre bih isao na 5xxxU seriju. Da li je Broadwell bolji od Haswell-a, tj. da li ima primetne razlike?

Poslednja izmena:
Pa da li ce opasti cena kada izadje Skylake? Ja sada cekam da nesto iskrsne sa 50xxU, neka akcija i slicno? Ili da batalim to i uzmem onaj laptop u prvom postu?

Nazad
Vrh Dno