Šta je novo?

Windows (phone) 10

Meni radi solidno. Ostavio sam ga pola sata on sve to završio,restartovao sam i gotovo.Kada instaliraš build,store tek treba da se ažurira,možda čak i dva x, posle radi.

Moraš ponovo nakon update na w10m da instaliraš i setuješ WinInsider app. Tako sam ja za Serbian Latin rečnik odradio.

Еве је и ћирилица :)

Речник још нисам инсталирао, слаба батерија.

Hvala na odgovoru. Ćirilica mi mnogo nedostaje.
Probaću večeras da instaliram win10.

Isti slucaj sa store i kod mene, malo radi malo zabada! Baterija mi nekad ok ali od jutros od 10h do 13h drain do 20 % i to uy vrlo malo koriscenje, par poziva i par poruka na viber! Telefon se poprilicno muci od jutros, kad ga odtkljucam crn ekran pa mu treba desetak sekundi da se pojavi lock screen. Insajeder sam instalirao i podesio sve ali i dalje nece cirilica!

Stavio sam 549 na 1020 i 640xl. Na 1020 radi prilicno lepo, dok na 640 ne mogu da spustim action bar :D

Stavio sam 549 na 1020 i 640xl. Na 1020 radi prilicno lepo, dok na 640 ne mogu da spustim action bar :D

Koliko ti je ukupno trajala instalacija na 1020? Od wp 8.1 pa nadalje. Imam firmware 3051.500009.1451.1011 pa sam mislio da probam da vidim kako izgleda..

Neko je pomenuo da ima problem kada mu se razlikuju region i jezik u telefonu , zeza action centar onda.

Pregledajte šta vam sve radi u battery saver. On po default uključi sve. Ostavite samo ono što vam treba za notifikacije. Messages,Mail,Viber,Fb ...

48ea6aee5fa12c4c70faf672adb2f0f3.png

Poslednja izmena:
Resetovao sam telefon (640) par puta i pojavio se AC. Sad radi sve ok. Na 1020 trajalo je dobrih sat i 30 min, mozda malo duze , sa 8.1 do10.549. Zezao me stalno sa boot loopom na W10. Uspeo tek iz treceg pokusaja. Ne znam do cega je bilo. Sada se sasvim lepo ponasa.

Hmmm, interesantno. Kad sam se vracao na 8.1 wdrt mi pored softwarea nudio i noviji firmware (lumia 730DS iz mts-a). Samo fleshovanje fona traje 10ak minuta i onda...
Jedno 2h na w10 sa svim restartima i dovrsavanjem instalacije aplikacija u pozadini pa onda opaljen factory reset (jos 1,5h) sa svim pozadinskim instalacijama.
Huhhhhh... I konacno funkcionalno onako kako treba, ja sam totalno zadovoljan.

Neko je pomenuo da ima problem kada mu se razlikuju region i jezik u telefonu , zeza action centar onda.

Meni je oduvek namesten jezik telefona i region na US a regional podesavanja su serbian latin. Sve radi kako treba cak sam na 8.1 imao music search i bing vision pod lupom. :eyebrows:

store se malo stabilizovao. updateovao se jednom ili dva puta....

evo par ss-ova

wp_ss_20151016_0001.png

wp_ss_20151017_0001.png

wp_ss_20151017_0002.png

wp_ss_20151017_0003.png

wp_ss_20151017_0004.png

Moze pomoc ,pustio sam update na l620 zavrsise oni tockici do kraja ,pokazao je nokia logo i sada stoji samo crni ekran ,sta mi je ciniti ?
Ah evo ga krenuo je

Poslednja izmena:
Ne valja ti tako svetla pozadina za bateriju

nekad stavim crnu, nekad belu, kad mi dosadi menjam... nemam led ekran vec IPS LCD pa mu ne smeta bela toliko
Pajica a koji telefon imas ?

lumia 830

dobra im je ova fora sto sada moze da se smanji velicina teksta pa tako stane mnogo vise sadrzaja na ekran. a moze i da se poveca pa kako kome odgovara

vidi se da neki delovi Settingsa jos nisu prilagodjeni ostatku sistema
ali za sada mi izgleda kao skroz upotrebljivo
nemam vise lag na lock screenu kao sto sam imao na prethodnom bildu, i pocetni ekran posle otkljucavanja se skoro odmah prikazuje, nema laga kao pre.
store posle updatea je upotrebljiv.
izbacili su 4g only i 3g only mrezni mod iz podesavanja. a to mi se svidjalo

otg nisam probao, negde sam kabal zagubio :lupko:

Poslednja izmena:
Pa zar sada na svakom modelu moze da se stavi 4 srednje plocice u redu ?

Poslednja izmena:
Ja imam dva settings ,jedan je kao na 8.1 a drugi od wm10 :D
Vidi se da je brzi od proslog builda ,medjutim ,ne mogu da pinujem nista na start , malopre sklonih tile transfer my data ,zakljucam ,pa otkljucam tile se ponovo pojavi .

Poslednja izmena:
Meni na lockscreen uvek stoji broj 1 na sredini a nemam ni jednu aplikaciju na tom polju u podesavanjima za lock,lag pri otkljucavanju je sveden na minimum al jos uvek nije to to ,action centar jos uvek kasni kad ga spustam po prvi put,kad pokusam da pinujem bilo sta na start, iz prve se ne pojavi tek posle nekog vremena .I da ne mogu da se prijavim na xbox ,izbacuje gresku .

Poslednja izmena:
Iskreno najbolje je sacekati finalni verziju. Ja sam ubacivao jos letos da vidim kako izgleda i opet vracao na 8.1. Ako imas neki test tel to je ok. Ali sa primarnim tel se ne bi zezao. Ipak su to samo razvojne verzije sa manje ili vise bagova.

Ja prvo na l620 ,pa kad naidjem na dobar build ubacujem na l640 ,verujem da ce sledeci biti ok :)

sms aplikacija mi baguje, cesto se zatvori sama od sebe. tapatalk mi uopste ne drzi u ram moriji kad izadjem na win dugme.

Ili se ne otvori uopste kada je pokrenes. Primetio sam i ja to. Ali je svakako bolje nego na proslom buildu. Osim sto se vecina core aplikacija otvarala dugo ili se nije uopste otvarala, 2 dana pre updatea, dok sam bio na putu zakucale su mi obe camera aplikacije (lumia camera i obicna camera), kada god sam ih otvarao pisalo je saving :trust:. Ni reinstall nije pomogao. Prosli build je bio bas ubog.
Sa ovim sada sam poprilicno zadovoljan, naravno u poredjenu sa proslim, ali daleko je ovo od gotovog.

Probao Win 10 na Microsoft 535 i posto se non stop restartovao morao da uradim hard reset da bi mogao da vratim Win 8.1.Posle instalacije 8.1 vratio stara podesavanja kao i programe iz prodavnice tj. imao rezervnu kopiju na Onedrive.Sad tu imam jedan problem posto sam ranije bio instalirao igricu Temple Run 2 sad nigde nemam ikonicu. Pokusao sam opet da je skinem iz Prodavnice ali tamo pise da je instalirana a nema nigde ikonice ,kako da pokrenem igricu?

Vrh Dno