Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Otkud G3 i šum? Pa ako LG nešto radi onda pegla šum do besvesti, pogotovo ako uđe u onaj night mode.

@vojkan - g3 kad sam ga ja yzeo dok je bio na 4.4.4. Je imao dosta suma kad se slika pri losijem osvetljenju bez blica. Ne znam kako je sada posle silnih updatea.

Moj Note sa dodatnom opremom.Bolja slika, zvuk, server&media player...

image.jpg

Imaš ih na KP.Dobih ga na poklon a koristim ga sa iPadom i žena na Nokiji.Planiram da još kupim SonyQX100.
Sad na 5.1.1 Note 4 napokon tečno, bez seckanja prikazuje sliku sa njega na ekran telefona.Tako da video može da se snima lakše, ranije je to bilo dosta teže.

Dobih danas jos jedan update nakon 5.1.1 Nznm sta je doslo sa njim.

Ljudi ima li Note 4 opciju da snima slowmotion kao sto sam video da iphone ima, znaci ne klasican slowmotion, to sam nasao u podesavanjima, nego tokom samog snimanja mozes da prebacujes izmedju normalne i usporene brzine, tako je npr. drug snimao kako zakucava, zatrcavanje ide normalnom brzinom, i onda kada skoci i zakuca to je usporeno?
pretrazio ceo market, nigde nista slicno, ima samo aplikacija koje to rade naknadno, ili celim tokom snimanja bude usporeno (sto imam i u stock aplikaciji opciju)

Proveri na xda da li je neko uspeo da portuje sonijevu timeshift video aplikaciju za ostale androide, male su sanse za to ali mozda su i uspeli..

Pa da ce da nadje nesto sto ce da radi kao iphone koji snima na 240fps, nece.

Koliko znam Note4 moze na 120fps da snima, nije mi to toliko bitno, ne mora da bude perektno glatko. Trazio sam sad po XDA ali ne mogu da nadjem, nadjem samo teme u kojima portuju za ostale Xperie koje nemaju tu opciju. Ako neko naleti na nesto slicno za Note4, nek javi!

Ljudi ima li Note 4 opciju da snima slowmotion kao sto sam video da iphone ima, znaci ne klasican slowmotion, to sam nasao u podesavanjima, nego tokom samog snimanja mozes da prebacujes izmedju normalne i usporene brzine, tako je npr. drug snimao kako zakucava, zatrcavanje ide normalnom brzinom, i onda kada skoci i zakuca to je usporeno?
pretrazio ceo market, nigde nista slicno, ima samo aplikacija koje to rade naknadno, ili celim tokom snimanja bude usporeno (sto imam i u stock aplikaciji opciju)

To može Note 4, 240 FPS.
Prvo snimiš video u slowmotion modu.Kad otvoriš taj video u galeriji i pustiš videćeš donji pravougaonik beli, na samom videu, taj pravougaonik odredjuje deo videa koji će ići usporeno.Samo on.Kad to odradiš tj. obeležiš deo koji će ići usporeno i deo odakle počinje i završava se video.Kad to podesiš, pregledaš, klikneš na export :)
E da u gornjem desnom uglu odredjuješ koliko usporeno to da ide...
Pogledaj fotku dole.
Jedino Note 4 ne snima kao iPhone zvuk dok snima usporeno...

Prilozi

• Screenshot_2015-10-16-06-28-42.jpg
    Screenshot_2015-10-16-06-28-42.jpg
    338 KB · Pregleda: 114
nije to 240fps. to je 1/8 koje snima u 120 fps a pušta u 15 fps.

Poslednja izmena:
E da varaju, varaju, tu si u pravu...Krajnji rezultat jeste 1280×720 15fps ali je 240fps
bas zato kvalitet na Note 4 i nije neki :( Bolji je i na iPhone 5s i ostalim...

Procitaj ako te ne mrzi:

http://allaboutgalaxynote.com/galax...w-to-use-galaxy-note-4-video-recording-modes/

When in slow motion mode, Galaxy Note 4 need record more frames and therefore, it cannot record in full resolution of the camera. It is limited to HD (720p) actually.
This means all videos recorded in Galaxy Note 4 with slow motion mode are in 720p (1280×720, 30 fps) only. You have no option to change the resolution.

When you choose 1/8 speed in slow motion mode, the recording frame rate is 30*8=240fps. With this frame rate, Galaxy Note 4 camera actually struggles to get the 720p resolution. So, in this scenario, the video resolution is scaled up to 720p from a lower resolution. When you watch the video, the slow motion works as expected, but the resolution may be not comparable to a normal 720p video.

Therefore, it is recommended to use 1/2x or 1/4x speed in the slow motion mode.

Cak ne preporucuju taj 1/8 mod za snimanje jer je los!

Evo primera ovde uporedo, cak i golim okom se vidi kad skoci da doskoci u isto vreme :)

Note 4 1/8 VS iPhone 6+ 240fps

[YOUTUBE]fB-61GxTAKc[/YOUTUBE]

to me sad zbunjuje o_O sad cu proverim da li je na kraju 15 frejmova ili 30

doskoči on u isto vreme (što je i normalno) ali vidiš da na noteu snimak secka a na ajfonu je smooth. to se vidi i na onom klipu koji sam gore okačio kada pokazuje 1/8 pa 1/4, ovaj drugi je više smooth. to je u stvari isti snimak samo više i manje usporen.
video sam i ovaj sajt gore, to je ono "papir trpi sve"... stvarno nije neki renomiran sajt da se uzima kao relevantan a i nije ničim potkovao tu tvrdnju da snima u 240 fps. samo je zaključio kao i ti 8x30=240 :) snimi pa javi šta kaže metadata. ovaj gore što sam okačio kaže da piše 15 a i vidi se golim okom da nije tečno kako bi moralo da bude da je 30 fps.

mada, ne znam da li ovo uopšte spada pod varanje. ne znam da li je samsung uopšte bilo gde i rekao da snima u 240 fps? gledao sam zvaničan sajt i tamo se nigde ne pominje. u kamera aplikaciji piše 1/8, 1/4, 1/2... pa to tumači kako ko hoće :)

Poslednja izmena:
Pa dobro nije varanje vec precutavanje istine :p
Da proverih sad, ne moram da snimam pun mi je fon snimaka :)
znaci krajnji rezulta je 15fps, razocarenje je sto samo u celom videu 1:12 moze da uspori najmanje o_O, nije mi dao manje :( video traje 3 minute i nesto...odsekoh jedan deo i turih ga na youtube upravo
snimak sa 5.1.1 od neki dan:
[YOUTUBE]c6gBdgvx8Ng[/YOUTUBE]
izgleda da i ovo sto treba da je normalne brzine malo deluje brze...
Eto protumacili smo to ;)
Elem
Kvalitet je definitivno los :( zato se ja na njegovu kameru ne oslanjam previse i koristim Sony QX10 sa Note-om i posle usporim snimak...Ili jos bolje je snimiti Note-om u 60fps pa usporiti...

ps: Nisam samo na ovom sajtu video tu racunicu 30x8=240fps, videh i na jos foruma, ali je prvi koji mi je pao pod klik...

Poslednja izmena:
Koliko znam za tu generaciju cipseta (SD/Exynos) pise da je limit 720p sa 120 fps. A to N4 i snima kao i ostali telefoni koji imaju tu mogucnost.
240 FPS je moguce samo na ovu foru koji je Vojkan opisao.. Nexus 6P izgleda moze da snima pravih 240 fps u pravoj 720p rezoluciji.

ali to nije 240 fps, on ne može da uhvati 240 sličica u sekundi ni na koju foru :) to je 8x sporiji snimak od realtime, to je ono što se svi zeznu jer idu logikom (8*30). iskreno i ja sam mislio da S5 snima 240 fps, isto tako video u kameri 1/8 opciju, podesio, vidim ide snimak usporeno i kao to je to. posle kada sam gledao na kompu video da to ipak nije to :), gledao malo po netu šta kako i eto.

ne znam jedino u kojoj rezoluciji snima kada se stavi 1/4 (pravih 120 fps)? bude li tad prava 720p ili opet neki upscale radi?

Note 4 se nikada i nije reklamirao da može u 240fps, ali čekaj ti Vojkane kažeš da ni ovo sa novog nexus-a nije 240fps ?

https://photos.google.com/share/AF1...?key=Q1VyYTBBQ2FRRnQ5S2xzUDVoN1RyTEZRWUtEYV93

EDIT:
kada se skine snimak sa drugog linka stvarno ovo piše:

General
Complete name :
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42
File size : 19.0 MiB
Duration : 29s 984ms
Overall bit rate : 5 327 Kbps
Encoded date : UTC 2015-09-30 01:20:06
Tagged date : UTC 2015-09-30 01:20:06

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=31
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Source duration : 30s 1ms
Bit rate : 5 226 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 29.733 fps
Minimum frame rate : 15.003 fps
Maximum frame rate : 30.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.191
Stream size : 18.7 MiB (98%)
Source stream size : 18.7 MiB (98%)
Title : Core Media Video

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Source duration : 30s 79ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 96.0 Kbps
Channel(s) : 1 channel
Channel positions : Front: C
Sampling rate : 24.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 352 KiB (2%)
Source stream size : 353 KiB (2%)
Title : Core Media Audio

Poslednja izmena:
nenene, za note sam rekao ovo na početku posta, nadovezao se na hsvovo da "može 240 fps na tu i tu foru", note ne može 240, ni na koju foru :)

ovo sa nexusa je druga priča, odlično izgleda.

inače nova google camera app podržava i 480 fps :D

U principu nije toliko ni važno - važnije mi je slikanje jer to često koristim, video ako je snimljeno 4-5 za godinu dana :)

Poslednja izmena:
Meni je i 120 fps slo-mo u 720p sasvim dovoljan :) Bilo bi bolje da je u 1080p al' ***a.. Bitno mi je samo da mogu da odredim koji deo/delovi snimka ce biti usporen(i)..

Poslednja izmena:
Probao sam ali sem lepsih animacija i ikona ne vidim nista sto bi me zanimalo. TW je ok takav kakav je.

Inace ovo je prvi Samsung od S2 da nisam rutovao, jer realno nema potrebe.
Samo zato sto xposed moduli jos uvek nisu namesteni za note 4... mada sam ga rootovao zbog odredjenih aplikacija, imam 3 4 aplikacije koje zahtevaju root mozda i vise.

Da li zna neko kako da osposobim watched history na youtubu, kada sam reinstalirao rom ne radi vise, sve je podeseno kako treba u privacy, ali nece da radi history, ne pamti klipove?

Od kad ti je to tako? Isto i kod mene na G2 od juče rekao bih, sa telefona ne pamti, sa kompjutera pamti.

Pa otkad sam menjao rom i nesto kliknuh na erase history, i otad nece, mada evo probah sa mojim nalogom na drugoj note 4, uredno pamti... ili je do exposeda ili custom kernela ili youtube adaway ili nesto trece... nije nalog...

Vrh Dno