Šta je novo?

[HALL OF FAME] Biostar ploca

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Erik have:

468px-Theevilwithin530.jpg

Nego kolika je vama temp zvucnih karata ?

Ne pokazuje prokleti sw temp od zvucne, al' mozes jaje da ispeces :)

c8e7ea8a6f060312c603a580dd05e105.355x397x1.jpg

Ne znam samo od kud tolika prasina na kulare od procesora i na ventilatoru....

200 fps max u BF4 ,a minimalno 92 fps na 2560 x 1440 ultra sa G-Ssync iako BF4 ne podrzava nvidia SLI.... radi savrseno....bas cu u Guild Wars 2 da vidim koliko daje fps

Kad primaknem ruku sa zadnje strane sistemskog ventilatora ko da sam primakao ruku fen-u za susenje kose...to je zbog zvucne karte ona se zagreva zbog dsp.

Da sam ubacio i STX II sta bi tek onda bilo.....

Nakrivio ti se SLI, mora da je pretoplo u kućištu. :p

Uf bre ko da ceka jos koji dan ako moze o'ma. Nego da ti probas pre i posle ciscenja? :)

Ocisceno kuciste... unutra jedva da se malo videla prasina, ali zato filteri zapuseni skroz :D
Ne vidi se razlika sa iskljucenim/ukljucenim prednjim ventovima, verovatno jer ni ne mogu da opteretim toliko komp u doti... procesor 43 stepena, neklokovan... grafa ide do 75 u oba slucaja.
a.jpg

Poslednja izmena:
Hmmm, pa pazi ako te ne mrzi :d, razmisli da ta dva venta nabacis na blok od procesora pa da imas tamo gore push-pull kombinaciju, jer ako je grafa na istoj temperaturi znaci da su ti ventovi tamo napred visak a ako ih namotiras na blok moguce je da ce jos dodatno spuste temperaturu cpu-a. Jedino ako su ti duvali u neki hdd/sdd mada sa one slike koliko se ja secam nisi imao tamo napred nista.

Hmmm, pa pazi ako te ne mrzi :d, razmisli da ta dva venta nabacis na blok od procesora pa da imas tamo gore push-pull kombinaciju, jer ako je grafa na istoj temperaturi znaci da su ti ventovi tamo napred visak a ako ih namotiras na blok moguce je da ce jos dodatno spuste temperaturu cpu-a. Jedino ako su ti duvali u neki hdd/sdd mada sa one slike koliko se ja secam nisi imao tamo napred nista.

Ma koji push pull, jedva stao hladnjak i ovako u kuciste... :D A i nije mi potrebno, kada je bio klokovan proc na 4.8 - 4.9ghz, temp u igrama je bila oko 60 stepeni, delidovan je.
Verujem da mi ti napred znace kada se grafa vise optereti, znam da se videla razlika ranije kada ih ubrzam na 12v. Dok sam igrao dosta zahtevnije igre.

Ma ok onda :)

edit: S'tim da si kuciste picnuo kao da ides na izlozbu :D

probacu ovih dana,mozda oc-ujem proc opet.... a picnuto mora da bude...jos moram da nadjem dugacke sata kablove,crne,da ih sakrijem... trazim ih mesecima...

a tema je postala svastara,pricaonica,*** :D

ivicanikolic34 probaj da snimis u 1080 rezoluciji dotu sa frapsom i stavi da ti se renderuje video isto u 1080 i videces da ce ti ici do 75 C kao i meni.Sa znatno losijim hladjenjem.Evo neka ti kaze @KodMeneJeRadilo koliko je kod njega temperatura kada u kamtasiji renderuje video u 4k rezoluciji.

Sad se setih mog starog kompa kada je bila temperatura 40C napolju.. temperatura procesora mi je isla i preko 115 C tj restartovao se komp nije mogao da izdrzi + ventilator na njemu je tandrkao zato sto ga nisam menjao 6 godina kao ni termalnu pastu.Morao sam eksterno hladjenje da uvodim,koje ga je rashladilo odlico...i taman onda mi monitor poceo da se gasi pa sam prebacio eksterno hladjenje na monitor i onda se vise nije gasio.Taj sam komp prebacio sad u drugo sobu.I iznjega izvadio Optraic DVD citac i rezac i ubacio u ovaj..,a tamo je ostao LG.Znao sam da mi Blueray ipak nikada nece trebati..iako imam full podrsku za DD i dts.Mozda kada bi imao TV sa 4k razolucijom iznad onda bi mi trebao blueray. Sad kada pogledah ivice vidim da ti imas TFT pa se setih i mog prastarog TFT monitora ASUS VW193D 1440x900. treba ti TN panel minimum posto kazes da si diizajner..mada ja bi preporucio IPS DELL monitor 27". kalibrisani.Predpostavljam da ni graficku tablu nemas.Mozda ti je potrebniji surround od graficke table.Bukvalbo nemas sta da trazis kao dizajner ako nemas dobru opremu.Ja ti savetujem da uzmes neki barem LG IPS 27" pa kada ti krene posao onda uzmes 3x dell 27" IPS.Meni treba 3x 144 hz monitori posto sam i tester ,a ne samo game dev.Pa mozemo zajedno da krenemo sa radom.Voleo bi nekoga iz srbije da nadjem..da se ne smaram sa indijcima....

Poslednja izmena:
ivicanikolic34 probaj da snimis u 1080 rezoluciji dotu sa frapsom i stavi da ti se renderuje video isto u 1080 i videces da ce ti ici do 75 C kao i meni.Sa znatno losijim hladjenjem.Evo neka ti kaze @KodMeneJeRadilo koliko je kod njega temperatura kada u kamtasiji renderuje video u 4k rezoluciji.

Sad se setih mog starog kompa kada je bila temperatura 40C napolju.. temperatura procesora mi je isla i preko 115 C tj restartovao se komp nije mogao da izdrzi + ventilator na njemu je tandrkao zato sto ga nisam menjao 6 godina kao ni termalnu pastu.Morao sam eksterno hladjenje da uvodim,koje ga je rashladilo odlico...i taman onda mi ponitor poceo da se gasi pa sam prebacio eksterno hladjenje na monitor i onda se vise nije gasio.Taj sam komp prebacio sad u drugo sobu.I iznjega izvadio Optraic DVD citac i rezac i ubavio u ovaj..,a tamo je ostao LG.Znao sam da mi Blueray ipak nikada nece trebati..iako imam full podrsku za DD i dts.Mozda kada bi imao TV sa 4k razolucijom iznad onda bi mi trebao blueray. Sad kada pogledah ivice vidim da ti imas TFT pa se setih i mog prastarog TFT monitora ASUS VW193D 1440x900. treba ti TN panel minimum posto kazes da si diizajner..mada ja bi preporucio IPS DELL monitor 27". kalibrisani.Predpostavljam da ni graficku tablu nemas.Mozda ti je potrebniji surround od graficke table.Bukvalbo nemas sta da trazis kao dizajner ako nemas dobru opremu.Ja ti savetujem da uzmes neki barem LG IPS 27" pa kada ti krene posao onda uzmes 3x dell 27" IPS.Meni treba 3x 144 hz monitori posto sam i tester ,a ne samo game dev.Pa mozemo zajedno da krenemo sa radom.Voleo bi nekoga iz srbije da nadjem..da se ne smaram sa indijcima....

hvala na savetima brate, kad budem kupovao opremu, tebe cu da pitam :)
inace, kad radim linx na 4.9ghz, temp ide do skoro 100 stepeni,ne brini ti,znam kako se testira proc ;)

a to za 4k tv,mogao bi da nabavis, realno, ne znam kako imas bluray i takav komp,a nemas 4k tv.... samo te obicne monitore...

Krenucu redom da iznesem svoje misljenje o tebi atomi. Prvo i osnovno ti nisi ni amater ni laik ni ne znam sta drugo osim jednom wanabee, koji je umislio da je ne znam sta i ne znam koliko pametan, da je poce oda jednom iskusnije clanu ivici govori sta i kako i da ga savetuje i obucava, za ne poverovati, covek koji ni svoj komp ne ume da sklopi i optuzuje clana sa foruma da ga je namerno ostetio, covek koji ne ume da otvori ni obicnu kutiju za unboxing, koji ne da ne zna engleski, vec dete od 5 godina ga zna bolje, covek koji ko zna ciji tudji mukom zaradjen novac trosi i razbacuje a da ne zna ni sta hoce nego juri sve odmah najskuplje, koji srafi napajanje odstojnici za plocu, koji baca novac na 3 vrhunska monitora da krvari oci umesto da uzme jedan 34" i da zavrsi posao, koji za tako skupe komponente kupuje kinesko kuciste, ubacuje bespotrebne grafike, umesto jedne Ti, koristi kuler od 20 evra i zali se na temperature u toj vec furuni, koji za osnovu racunara uzima biostar plocu, i pored svega toga sto ne zna dolazi ovde da daje savete i uci nekog. Alo' covece pricas o rendoravanju camtasia, verovatno tvoje opet neke snimke. Znas li sta je rendering videa? Cuo li si za Premiere? Pinnacle? Hoces multitasking a koristis kuler koji je low range? I pored svega toga, kad bi pustio intel burn test, garantujem da bi cpu presao 100 stepeni i odmah se ugasio. Sa dobrim kulerom u njemu jedva da prelazi 65 stepeni. Prestani da se razbacujes novcem i kupujes po 2 ploce i po 2 zvucne i svakakve gluposti nego sedi otvori temu napisi sta imas, recicemo ti sta ti fali da kompletiras sve super i poslusaj nas jednom umesto sto samo kupujes i posle optuzujes druge clanove da su ti krivi. Ocigledno je da imas nekih psihickih problema, i to nama ne smeta, nauci da se prilagodis sredini, mi smo ljudi i razumemo te, i ne optuzujemo zbog toga, nemoj da izigravas nesto sto nisi, budi bas ono sto jesi i imaces punu podrsku od svakog od nas ovde. Nije sramota ne znati, ne umeti.

Poslednja izmena:
Krenucu redom da iznesem svoje misljenje o tebi atomi. Prvo i osnovno ti nisi ni amater ni laik ni ne znam sta drugo osim jednom wanabee, koji je umislio da je ne znam sta i ne znam koliko pametan, da je poce oda jednom iskusnije clanu ivici govori sta i kako i da ga savetuje i obucava, za ne poverovati, covek koji ni svoj komp ne ume da sklopi i optuzuje clana sa foruma da ga je namerno ostetio, covek koji ne ume da otvori ni obicnu kutiju za unboxing, koji ne da ne zna engleski, vec dete od 5 godina ga zna bolje, covek koji ko zna ciji tudji mukom zaradjen novac trosi i razbacuje a da ne zna ni sta hoce nego juri sve odmah najskuplje, koji srafi napajanje odstojnici za plocu, koji baca novac na 3 vrhunska monitora da krvari oci umesto da uzme jedan 34" i da zavrsi posao, koji za tako skupe komponente kupuje kinesko kuciste, ubacuje bespotrebne grafike, umesto jedne Ti, koristi kuler od 20 evra i zali se na temperature u toj vec furuni, koji za osnovu racunara uzima biostar plocu, i pored svega toga sto ne zna dolazi ovde da daje savete i uci nekog. Alo' covece pricas o rendoravanju camtasia, verovatno tvoje opet neke snimke. Znas li sta je rendering videa? Cuo li si za Premiere? Pinnacle? Hoces multitasking a koristis kuler koji je low range? I pored svega toga, kad bi pustio intel burn test, garantujem da bi cpu presao 100 stepeni i odmah se ugasio. Sa dobrim kulerom u njemu jedva da prelazi 65 stepeni. Prestani da se razbacujes novcem i kupujes po 2 ploce i po 2 zvucne i svakakve gluposti nego sedi otvori temu napisi sta imas, recicemo ti sta ti fali da kompletiras sve super i poslusaj nas jednom umesto sto samo kupujes i posle optuzujes druge clanove da su ti krivi. Ocigledno je da imas nekih psihickih problema, i to nama ne smeta, nauci da se prilagodis sredini, mi smo ljudi i razumemo te, i ne optuzujemo zbog toga, nemoj da izigravas nesto sto nisi, budi bas ono sto jesi i imaces punu podrsku od svakog od nas ovde. Nije sramota ne znati, ne umeti.

Smirise.

zaboravio sam da si jako tvrdoglav i zalosno nepismen iako sam te na to upozorio.

kao dva majmuna kad im das bananu :) Ne kaze se badava: "Čega se pametan stidi, bud*la se ponosi!"

Poslednja izmena:
E pa onaj ko ne cini takve stvari ne moze ni da zna da je sansa da postane developer,a kamoli da je iskoristi.Hocu reci onaj ko ne snima klipove.

Znam ja da @KodMeneJeRadilo clan to sve zna samo nece da odeje tajne. :)

E pa onaj ko ne cini takve stvari ne moze ni da zna da je sansa da postane developer,a kamoli da je iskoristi.Hocu reci onaj ko ne snima klipove.

Znam ja da @KodMeneJeRadilo clan to sve zna samo nece da odeje tajne. :)

wtf.jpg

Smiritese.

Ako hocete da imate dobar komp...

Napravite promene neke...ne mojte vise da gledate na internetu samo ono sto je zanimljivo vec pocnite da radite nesto.

Za pocetak snimite klipove bilo kakve....napravite problem pa ga onda resavajte :)

Bolje to nego da gledate samo na internetu sta je ko drugi uradio...tako ste i do tih stvari koje sad ovde postavljate dosli.Jer tako izgledate kao neozbiljni ljudi.

Da je osnivac ovog foruma bio takav kao sto se vi ponasate nikada nebi mogao da napravi forum.

Recite sebi "Necu vise da gledam na internetu sta je ko napisao ,sad cu ja biti taj koji cu da pisem!"

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno