Šta je novo?

Win 7 - ne mogu da napravim image

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
.

Instalirao sam Win 7 na nov SSD, tako sto sam instalaciju pokrenuo sa bootabilnog DVD-a. Nisam apsolutno nista radio sa SSd-om pre instalacije. Disk manager pokazuje da je Win 7 napravio jednu malu particiju na SSD-u, pise da je sistemska. Kada sam pomocu Acronis Disk Image pokusao da backupujem ceo SSD, nisam uspeo jer je SSD "nevidljiv" za Acronis.

Ima li neko ideju sta bi trebalo uraditi da bi bilo moguce da se uradi image celog SSD-a?

Upravo to, treba ti novija verzija Acronisa.

.

Podrzava SSD, radio sam backup i restore na drugs dva SSD-a koje imam.

Kada startujem Disk Manager, primecujem da ovaj SSD za koji ne mogu da izradim image ima dve particije (na pocetku je neka EFI particija), a da druga dva nemaju. Izgleda da to smeta Acronisu da napravi image. Pri instalaciji Win7 Professional 64bit sam napravi tu particiju i ne uspeva mi da je izbegnem.

Poslednja izmena:
Pa naravno da na BOOT/systemskom disku ima UEFI particija kada imaš UEFI. Probaj sa Macrium Reflect-om i odabereš ceo SSD (sve particije) za backup.

Beži od tog uefija ko đavao od krsta :-devil-: tako što ćeš u BIOSu staviti na Legacy ima tamo opcija. Meni Acronis radi sa SSD diskom. Baš skoro sam napravio image Win 7.

.

Hvala svima na pomoci.

Uspeo sam da uradim image najnovijim Acronisom. Doduse, ostao mi je SSD sa tri particije, jer sam sve sto mi treba vec instalirao, a ne radi mi se ponovo iz pocetka. Iskreno, pojma nism imao za ove UEFI / Legacy fore.

.

Hvala svima na pomoci.

Uspeo sam da uradim image najnovijim Acronisom. Doduse, ostao mi je SSD sa tri particije, jer sam sve sto mi treba vec instalirao, a ne radi mi se ponovo iz pocetka. Iskreno, pojma nism imao za ove UEFI / Legacy fore.
Pa tako i treba da bude, UEFI/EFI, System reserved/recovery i C: particija System/BOOT/Active. Kod "Full" backup-a trebaju ti sve 3 tako da bi sve radiolo kada vraćaš system ili menjaš disk.

Pa tako i treba da bude, UEFI/EFI, System reserved/recovery i C: particija System/BOOT/Active. Kod "Full" backup-a trebaju ti sve 3 tako da bi sve radiolo kada vraćaš system ili menjaš disk.

To sam razumeo, ali Analyzer rece da od EFI-a treba bezati, pa se na to odnosio komentar.

Beži od tog uefija ko đavao od krsta :-devil-: tako što ćeš u BIOSu staviti na Legacy ima tamo opcija. Meni Acronis radi sa SSD diskom. Baš skoro sam napravio image Win 7.

Kako moze uefi da bude losi od obicni boot ?
MBR nemoze da cita vise od 3 TB,Uefi ima brzi boot optoran je na malwere itn mnogo prednosti ima

Nazad
Vrh Dno