Šta je novo?

Google Pixel C

Od marta ove godine valjda se primenjuju ta pravila za preko 10 inca. Negde Ms daje u saradnji sa proizvođačem free godinu dana 365. Teško da ce postojati takav dogovor između Google i Ms.

Ma radi, samo je potrebno imati live/hotmail/outlook mail nalog :)

Microsoft Office suite to be free for devices under 10-inches

How screen size factors in

Currently, we are also using screen size to delineate between professional and personal use. Based on our research, we are classifying anything with a screen size of 10.1 inches or less as a true mobile device: You’re probably using it on the go, when it’s not practical to use a larger computing device such as a PC or a Mac. You probably aren’t using a mouse or a keyboard, instead navigating via touch interface. It’s probably not a “pro” category tablet that is used for design or presentations. On these devices, the core editing and viewing experience is free, until you get to those premium, subscription features

Poslednja izmena:
Dobra ova Tegra ali cenim da je soc u ipad pro jaci.

Baš nesrećno izabrana veličina... Microsoft je pre neki dan objavio da je za tablete do 10.1" mobilni Office besplatan, preko 10.1" mora Office 365 pretplata.
Dakle, ovo je tablet namenjen za ciljnu grupu kojoj su "productivity" aplikacije na prvom mestu, a zbog 0.1" dijagonale najpopularniji productivity paket (Microsoft Office) će se plaćati...

Hvala, ja ne znam kako nisam uspeo da pronadjem nista vise o njima.

Ajd da ne bude off totalni, ovaj Pixel C je zanimljiv uredjaj ali ja takodje mislim sa je ova tastatura besmislena. Ja sada gledam da uzmem nesto slicno, i nekako mislim sa ce mi Surface Pro 2 sa i5 posluziti bolje nego Pixel C.

Nedostatak native YouTube aplikacije je jako ozbiljan minus Win tableta ako ga koriste deca, a veliki % tableta i koriste upravo deca. Google zbog toga i ne dozvoljava MSu da izbaci YouTube app.
Medjutim za "ozbiljniju" (productivity) upotrebu naravno da je Surface Pro drasticno ozbiljnija masina.

Jos kad bi ta Youtube aplikacija za Android valjala necemu. Kao i vecina drugih aplikacija koje menjaju sajtove, pa i bajni Tapatalk. Sve je to kao da su deca pravila.

Microsoft ako zeli da uzvrati udarac, sve sto treba da uradi jeste da u Windows 10 ugradi adblocker. Koliko vidim Apple planira nesto slicno. Bezveze MS pokusava da kopira Google i ubaci se u advertajzing biznis, jos uvek imaju dovoljno moci na desktopu da mogu da im zadaju jak udarac po dzepu.

koriscenje adblockera na youtubeu i ostalim free servisima je protivzakonito

jednostavno gledas ili koristis nesto free za uzvrat ti se prikaze reklama
svako ko koristi adblocker nije ni malo razlicit od pirata

Mali je broj teških Office zavisnika. Ako im nedostaje pravi Office neka kupe surface.
Meni na Androidu Google Sheets završava posao.

Jos kad bi ta Youtube aplikacija za Android valjala necemu.

Kad poteras YouTube aplikaciju na WinPhone-u, koja je zapravo prost shortcut na m.youtube.com, shvatis koliko je Android native YT aplikacija sjajna :)
Ali ovo za MS adblocker je... podla ideja :D

@yooyo
Jeste, niko android tablet i ne kupuje zbog Officea, vec zbog zabave.
Onome kome treba uredjaj da zavrsi neki ozbiljniji posao na terenu (administracija/instalacija/development/xxx) uzece ili neki minijaturni ultrabook (macbook retina/air ili ekvivalentni windows) ili tu vec dolazi u obzir i Surface Pro.
Naravno, ovo baziram dosta na mojim potrebama i nekom iskustvu... daleko od toga da svima treba isto.

Ali ja i dalje ne vidim da ce enterprise sektor da vristi za iPad Pro tabletima umesto za MBP13 npr.

Ipad pro je sprava za sklapanje poslova, statusni simbol za biznismene.
Pixel C je po meni deo nečeg novog što će Google uskoro izbaciti. Ne znam tačno šta, ali pretpostavljam da će biti softverski napad na ultrabook segment.

To ima smisla, da bude deo Chromebook inicijative. Za to im nedostaje samo jedan sastojak: OS :)

koriscenje adblockera na youtubeu i ostalim free servisima je protivzakonito

jednostavno gledas ili koristis nesto free za uzvrat ti se prikaze reklama
svako ko koristi adblocker nije ni malo razlicit od pirata

Protivzakonito? Gde?

Čuj protivzakonito :D
Windows ziloti pišu o pirateriji, a ogroman broj koristi i piratski windows os...

Youtube aplikacija na androidu radi odlično ;)

Sjajan app, koji se stopira cim ode u pozadinu...

Kapiram ja da je to nacin da se sacuva baterija ali me taj polovicni multitasking nervira. Red bi bio da mozemo da biramo kako ce se aplikacije ponasati, da imaju mnogo vise skrivenih opcija, da podrzavaju vise razlitih nacina prikaza informacija, da moze da se menja raspored UI elemenata itd. itd. Da to bude standard na osnovu kojeg ce neki app zavrsiti na play store. Android app nemaju nista vise opcija od iOS aplikacija i to je meni licno uvredljivo, jer Android je stremio malo drugacijim korisnicima koji bi znali da cene vise opcija, ugradjenu kastomizaciju u aplikacije (da to bude obavezni deo app design guidelines), da appovi mogu da se prilagode form factoru (kao na Ubuntu Touch).

Da je Android tako robustan OS, koji nema problem da podrzi vise razlicitih arhitektura nativno bez da proizvodjaci rade taj posao sami (kao sto Intel radi), tada bi ova sprava bila sjajna jer bi uspesno radila u tablet ili laptop modu. Ovako imamo sjajan tablet sa brutalnim hardverom koji u laptop modu ogranicava softver koji ne podrzava pravi multitasking, nesto na sta su laptop korisnici (Win, Linux, OSX) navikli.

Poslednja izmena:
Ne podržava background puštanje jer to Google-u ne odgovara, a ne zato što ne znaju da naprave ;)

Ako ti treba da može raditi u pozadini instaliraš drugu aplikaciju - izbora koliko hoćeš na androidu ima :)

FireTube, Viral, OGYouTube...

Poslednja izmena:
Kad se bude koristila razumljiva kolicina reklama ljudi ne bi koristili ad blokere. Kada keva hoce da pogleda neku seriju treba da bukvalno prokopam put do videa, a nagaznih mina koliko hoces.

Kad se bude koristila razumljiva kolicina reklama ljudi ne bi koristili ad blokere. Kada keva hoce da pogleda neku seriju treba da bukvalno prokopam put do videa, a nagaznih mina koliko hoces.

to nije isto
to su neoficijalni sajtovi na kojima vlasnik moze da natrpa koliko reklama hoce
instaliraj joj popcorn time, na njemu ima reklama samo dok se bira izvor odakle se gleda serija, ako i to ima vise

inace okacio je wwwz vest da je opet legalno

rip moral :/

svi bi da sve imaju dzabe, a da neko ulaze vreme praveci taj sadrzaj koji oni gledaju i ne dobije nista za uzvrat
common sense je da kada koristis free service imas reklamu sa strane, jer je to neki vid kompenzacije za to sto je servis besplatan

Poslednja izmena:
Moral? Ne bi ti pricao o moralu da ne pokusavas da zaradis neki dinar preko youtube-a. Ista prica kao Marksista taksista i ostali slucajevi. Moralno je dok mene ne uradi po dzepu, onda postaje nemoralno...

Kad smo vec kod morala, jel moralno da drzis te linkove u potpisu a Peci ne placas ni dinara za reklamu?

o cemu pricas?

nikad u zivotu nisam koristio adblock, cak ni kada nisam snimao klipove
gadio sam se kad odem kod drugih ljudi i vidim adblock
kada god gledam klip koji mi se svidi, uvek kliknem na reklamu, jer na taj nacin podrzavam osobu ciji mi se klip svidja

svaki content treba da se napravi, takodje i svaki program
sve to kosta, a ako neko ponudi nesto besplatno, skroz je normalno da sa strane postoji reklama

sto se tice priaterije, priznajem, kada sam bio mladji koristio sam piratski software
ali evo vec dosta dugo nemam ni jedan na svom racunaru, vec mi je sve legalno, pa i windows i office

niko svoje vreme i trud nece da trosi da bi neko koristio adblock
i dok se povecava upotreba adblocka, smanjivace se kolicina sadrzaja, servisi ce postajati pay to use
a mnogo lakse i jeftinije je pogledati ili iskulirati reklamu, nego placati novac koji mozda nema svako, a kreator sadrzaja ili programa ima dobit i u jednom i u drugom slucaju

sto se tice potpisa...nigde ne pise da link ka svom kanalu ne smem da stavim u potpis
moj potpis nije reklamno mesto, jer nije sastavni deo svake stranice sajta, vec samo sastavni deo mog posta
ako negde pise da ne sme ili ako budem upozoren, naravno da cu skloniti

nemojte porediti neuporedive stvari i pokusavati da povucete paralele tamo gde to nije moguce
ova prica ne govori o satnici nekog servisera kao sto su govorili ti clanovi sa kojima me poredis
ova prica govori o autorskim pravima i o tome da je reklama naknada za besplatan servis

da zelim da zaradim od youtube, sigurno ne bih snimao ovo sto snimam, jer je publika za to vrlo mala, pogotovo u srbiji
radim ovo, jer zelim da ljudi vide nesto sto bi ih interesovalo pre kupovine i sto bi im pomoglo u odluci ili odvratilo od proizvoda u slucaju da im se ne svidja ono sto vide
radim ovo zato sto da sam ja na njihovom mestu, hteo bih da vidim takav video, a ne nekoga ko mi samo pokazuje izlged uredjaja i prica praznu pricu, pokaze par isecaka igranja igrice i to nazove review
ovde lepo vidis tablet na kome se pali igrica, igra igrica, ugasi igrica, predje na sledecu, vidis ceo benchmark, a ne samo rezultat...i tako dalje
hocu da kazem da imam vrlo nepopularan pristup tome i da sam svestan toga i da se pare ne uzimaju na taj nacin

sam tvoj stav gde predpostavljas da ovo sve pricam zato sto imam youtube kanal mi dovoljno govori o tebi kao osobi i o tome kakav odnos imas prema softweru, servisima na internetu i necijem delu

inace, ja se ne bunim kada mi ljudi ne kliknu na reklame, zato sto ne snimam klipove zbog toga
ali se bunim sto ljudi nemaju svesto o tome sta su autorska prava, da je i digitalni content neko napravio i da to nije misticna sila koju treba crpeti sto vise krasti je na svaki moguci nacin

Poslednja izmena:
[youtube]iYxXmIOaf8w[/youtube]

[youtube]3hrhyzIIyv0[/youtube]

Nazad
Vrh Dno