Šta je novo?

Space Engine - Space simulator

Miskonius

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2011
Poena
240
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600G + Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B550 Gaming edge wifi
RAM
16gb
GPU
Zotac RTX 3080 10GB
Storage
Samsung 980 Pro 1TB, Western Digital Red 4TB, Samsung 1TB
PSU
Thermaltake toughpower 775W
Kućište
Cooler Master Haf xb evo
Miš & tastatura
Redragon Horus & Logitech MX Master
Tablet
Huawei mediapad m5
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Evo neceg sto trazim vec duze vreme, nadjoh, pa rekoh ajde da okacim.
Ruski programer i astronom Vladimir Romanyuk radu na ovom projektu vec 4 godine i ovaj prototip je vec sa zadnjim 0.9.7.3 patchom da kazem "igriv".
Stvarno svaka cast ovo je koliko sam u toku nabolji space simulator.
Glavna fora je setanje po univerzumu u Free modu, ima takodje i letelica svakakvih ali je upravljanje njima gotovo nemoguce, barem za mene.

http://en.spaceengine.org/

Evo vam i fotke da parite oci ;)

Engine je za DZ btw

scr00000.jpg

scr00001.jpg

scr00002.jpg

scr00003.jpg

scr00004.jpg

Davno sam otvorio temu ali nije zazivela. Pratim projekat vise od tri godine.

Bas sam bio pretrazivao ali teme o Space Engine-u ne nadjoh nigde.
Nisam skoro imao dobar trip kao sad.
Inace postoji podrska za Oculus Rift...

Zamislite sad kombinaciju ovoga i SC ili elite-a :)

Evo sad bas citam ovaj haos koji se napravio oko Star Citizena i Escapist-ovog clanka i kako stvari stoje ovaj Rus ce pre da napravi funkcionalnu igru ili engine nego Chris Roberts & Co. A ovo je vec dobrano funkcionalno, ihaha!

Poslednja izmena:
Pazi, nesto od toga je mozda i tacno ali ljudi koji sire negativnost oko projekta su: Derek Smart i George Broussard. To je kao da te pljuju Seselj i Vulin. Za ovo slede poeni, ali je prikladna analogija u pitanju. Samo im jos fali Peter Molyneux, da i on zabiberi neku "mudru"...

Kad smo kod Dereka, meni nije jasno kako taj čovek uopšte ima obraza da se javlja posle Line of Defense scam-a koji je izveo. :d

Poslednja izmena:
Pazi, nesto od toga je mozda i tacno ali ljudi koji sire negativnost oko projekta su: Derek Smart i George Broussard.
To je kao da te pljuju Seselj i Vulin. Za ovo slede poeni, ali je prikladna analogija u pitanju.
Samo im jos fali Peter Molyneux, da i on zabiberi neku "mudru"...

Pa sad to da bas i nisu neki renome-nisu, ali da su postavili dobra pitanja bogami jesu.
Meni nikad nije bitno ko nesto prica vec da li taj prica gluposti ili ne. ;)
Ovaj je trazio jos para da bi se zavrsilo sve do kraja 2014. dobio kudikamo vise nego sto je trazio i dao ljudima garazu i malo igralista da se puckaju i trkaju.
Nije samo to nego se uopste ne zna delivery date sto je u najmanju ruku zabrinjavajuce, sad godinau da posle originalnog launch date-a.
Licno za SC nisam bio nesto zagrejan jer nisamn verovao da je tako nesto moguce. kad vidis koliko se drugi developeri muce da naprave igru u jednom gradu i da sve funkcionise.
GTA5 je pravljen 5 gidina i na njemu je radilo 1000 coveka, kostao preko 200 miliona a ovaj bi da pravi univerzum sa 100 galaksija u kojima ce biti milioni NPC-ova bez loading screens?!
E sad, kad je izasao Elite Dangerous proslo mi kroz glavu da je to mozda i moguce iako je Elite mozda 20% od onoga sto SC treba da bude.

Ovaj tvit Kevina Van Orda je i mene podstakao na razmisljanje

https://twitter.com/fiddlecub/status/649701847276482560

Elite ce kada bude zavrsen biti jako slican Star Citizenu i obrnuto. To ce se desiti tek za nekoliko godina, osim ako Braben ne odluci da pravi nastavak umesto da podrzi igru kroz ekspanzije kako je planirano. Elite u trenutnom obliku je samo kostur za ono sto sledi. Star Citizen je nekih godinu i po u razvoju iza Elite. Oni ce uskoro da izbace ono sto je Elite Dangerous imao u beti, a to je par sistema i najsnovnija funkcionalnost.

Sto se tice pitanja koje je postavio Kevin Van Ord, Star Citizen bi zavisio od toga da li bi ga podrzali finansijeri na osnovu skupljenih 500000 od fanova ili ne. Ukoliko bi ih podrzali sa par milion verovatno bismo dobili ono sto vec imamo tj. Arena Commander. Ostalo bi stiglo za mnogo godina. Ne tri koliko cekamo vec tipa pet i vise godina da bi se doslo samo do onoga sto bi uskoro trebalo biti predstavljeno. A to je mini persistent universe sa jednim sistemom i nekoliko planeta. Zapravo ne bi ni to dobili vec bi sve bilo skalirano na dole, ne bi onaj grad bio onoliki nego triput manji itd.

Valjalo bi ovu raspravu premestiti u Star Citizen temu.

Nazad
Vrh Dno