Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Hoće li doneti na kraju Win32 aplikacije u Store i kada? Ne vidim da je ijedan program dodat, a bilo bi dobro sve okupiti na jednom mestu.

Mislim da Win32 aplikacije nikad neće biti u Windows Store. On je namenjen za univerzalne aplikacije, one koje će raditi i na telefonima.
Daleko od toga da su univerzalne aplikacije funkcionslne kao klasične ali mislim da će većini završiti posao. Probao sam Photos i nije loša. Crop, filteri za zezanje, autocorrect, većini će završiti posao. Mail i Calendar isto zadovoljavaju osnovne potrebe (kućni korisnici). Edge, kad dobije ekstenzije biće OK za korišćenje.
Sa druge strane, Videos je skoro neupotrebljiva za nas jer titlovi mi baš i nisu radili. Mada, probao sam samo jednu epizodu u MP4 formatu. Tek treba da testiram podršku za ostal popularnije formate.

Ja se sećam da sam pročitao negde da će Store objediniti i desktop aplikacije. A da će mobilne morati da budu universal.

jel vam radi alcohol 120% na win 10? ne znam od kada je pocelo jer u poslednje vreme nisam koristio alcohol. ima li nekog resenja?
hksghu0p65p5cy5zg.jpg

Daemon Tools ni pod tackom razno, makar Lite, otkako su poceli da stavljaju trojanca u paketu.

Power ISO v6.2 ne pravi probleme nikakve.

edit: za korisnika mezzano: Ja sam clean instalirao x32 win 10 na laptop iz profila Hp6910p, radi odlicno! Sve drivvere sam iskopao i za citace sd, smart kartica... nema problema

Poslednja izmena:
Ako je za običan Mount, to sam Windows ima od verzije 8.

10547 je konacno resio probleme sa Realtek drajverima/zvucnim karticama, ali ko zna kad ce to u siroke mase...

Mislim na nas koji ne zelimo da budemo u Insider programu. Vec dva meseca nije bio nijedan novi build izdan.

Mislim da taj nativni Windows-ov ISO mount tool ne moze da postavi MDF/MDS slike. Ukoliko naletite na slike diskova u tom formatu ili nekom drugom koji Windows ne moze da postavi, nemojte koristiti bloatovane aplikacije kao Alcohol ili DaemonTools vec ovaj mali open source tool: http://wincdemu.sysprogs.org.

Edit: Imam jedno pitanje. Instalirao sam bratu prosle godine Win10 na laptop ali nisam se vise bavio time . Njemu je Windows istekao. Da li mogu da dobijem kljuc jos uvek kao insider?

Poslednja izmena:
Mislim na nas koji ne zelimo da budemo u Insider programu. Vec dva meseca nije bio nijedan novi build izdan.

Ja nigde nisam procitao da ce izlaziti novi zvanicni build. 10240 je RTM, sve sto bude izlazilo kao proizvod daljeg eksperimentisanja u insider build-ovima dolazice kroz windows update. Neka me neko ispravi ako gresim.

Vrh Dno