Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

nesto je riknulo u grafi nece da se vrti kuler, cenim da je ona zuta zica koja mu daje signal koliko da okrece ili plava eventualno nisam sad citao detaljno a i sta mi znaci to je nesto do elektronike verovatno vrisnulo. Zato sam prespojio crnu i crvenu na molex na +5V i tako radi na otprilike 45 posto fan, to je ok za one vrucine ali sada je karta na 47 stepeni sto znaci da treba da ga usporim najlakse je na +3.3V to bi tu negde bilo izmedju 30 i 33 posto fana sto je sasvim ok trenutno jer bolje ne mogu da smislim trenutno.

club 3d nesicu to su one iz oglasa sto su bile 80e, saj pa nisam ja projektovao karticu odkud znam kakofunkcionise verovatno ima neku logiku po kojoj daje napona koliko treba i time regulise broj obrtaja. To je crklo samo odjednom stao fan i vise se nije pokrenuo. Mesec dana pre toga se desavalo da stane pa krene na sekund i kad palim mozda mu je malo vise vremena trebalo nego drugima da krene ali je verovatno vec bio u crkavanju.

Da li je neko uzimao ove 370/380 karte? Zanima me kako su se pokazale za mining?

rebrand ova 370 je valjda 265 a ova 380 285 tako da su obe ***** za mining u principu kad se gleda cena/perf ratio

Znaci ipak je bolje drzati se 270/280x. Ili mozda nv 750ti? Kakva je ona u poredjenju sa 270? Znam da minig sa nv nije bio sjajan u pocetku ali vjerujem da se situacija popravila.

samo je problem sto ih nema po nekoj normalnoj ceni, onih jeftinih nema vise

Zar nije 370 u stvari 270 a 380 u stvai 280?

Ne.

@nesic koliko sam citao nije 380x je 280x a 370x ce valjda biti 270 ili 270x ako je izasla uopste 370x ma uglavnom prevara ove karte bez x.
@shoma 750ti onako ovaj eth ide oko 8.3mh/s ima snage da radi plafon oko 16.6mh/s na 100 posto snage oko 65W ako postoji neki placen miner, quark je isto kao 270 5.7 do 7mh/s sve zavisi koji miner, iksovi takodje tu negde a i cene su se korigovale tako da su vrlo slicne kada se svi parametri pogledaju

380X ne postoji.

Cijene kartica su opet krenule malo gore. A polovnih skoro da nema a i ono sto ima nije puno jeftinije od novih. Cim mining zivne odmah zivnu i cijene.

@ShaolinRS hvala za info.

370X mislim da je izašao jedino u Kini, dok je 380X trebao da bude full Tonga čip. Zašto 380X nije izašao, misterija.

Posto sam definitivno rijesioda uzmem 270 moze li mi neko reci kako su se pokazale gigabyte, sapphire, powercolor i msi karte? Trenutno imam iskustva samo sa asus 270 ali njih je tesko naci. Razmisljam da uzmem msi gaming 270 ako ne nadjem nigdje asus

zaključane ili ne sve se lako rešava sa bios/hex editorom, pre neki dan sam drugaru spustio napon na powercolor 270x PCS+ koje imaju zaključan napon .....

A jel moze da se spusti napon na Powercolor 6870? Default je 1.175V, ali vrm u Furmarku prelazi 100c... naravno, zakljucan je napon.

Evo bas sad kad su vani temperature oko 40 stepeni, moze se jednostavno izvuci zakljucak koje su kartice tj. koji bred najbolje odradio sistem hladjenja. U rigovima ima Sapphire R9 280X dula-x, trixx, toxic, Gigabyte R9 280 windforce i MSI R9 280X twin frozr. Ubjedljivo najbolje odradjena MSI. Uvijek su od trenutka kad sam ih ugradio bile najhladnije i najtise kartice, a uvijek sam ih najmanje stedio kad ih clock-ujem. Poredjenja radi Gigabyte se doslovno pati na 3000 obrtaja da bi temperatura bila 72 stepena dok MSI sa 2200 obrtaja karticu hladi na 70 stepeni.

Pogledajte prilog 179492

Na screenshot-u kartice odozgo prema dole: Saphire R9 280X Dual-x, Gigabyte R9 280 windforce, Gigabyte R9 280 windforce i MSI R9 280X twin frozr

Uzeo sam u obzir da je MSI vanjska kartica ali u drugom rigu je u sredini i rezultati su opet odlicni.

Poslednja izmena:
@maxa

da ali ti je i msi na prvom mestu, stavio je poslednju pa ces videti kako ce se ubrzati ventovi na 2900 ;)

A jel moze da se spusti napon na Powercolor 6870? Default je 1.175V, ali vrm u Furmarku prelazi 100c... naravno, zakljucan je napon.

Pošalji mi bios na PM i reci koliki napon hoćeš, već sam uspešno flešovao sapphire 280x vapor Trix, PCS+ 270X, MSI 280X gaming

p.s. nedajem nikakve garancije i odmah se ograđujem od svih mogućih problema....

Poslednja izmena:
U posjed bilo koje jace Asus-ove kartice je bas bio problem doci. Prijatelj je imao dvije Asus Radeon R9 280X DC II i po nekom sjecanju su isto bile mrtve hladne :)

@toogood

MSI su mi znale biti u jednom rigu prva i zadnja kartica, nekad u sredini pa su opet bile hladnije i "mirnije". Kad god radim generalno ciscenje masina ( svakih par mjeseci ) izmjesam kartice i pozicije, cisto da se sve kartice medjusobno upoznaju i druze :)

Poslednja izmena:
Bas to ;)
Sve si natrpao a najbolje karte nemas. MSI radi na najmanjim obrtajima jer ima najvece ventilatore i tako obezbedjuje veci protok vazduha. Naucili su malo na svojim greskama sa TF3.
Asus na DC2 ima za klasu bolji hladnjak od prvog sledeceg a to je po meni Vapor-x. Dobro, MSI lightning nisam racunao jer su retke kao jednorozi.

Bas to ;)
Sve si natrpao a najbolje karte nemas. MSI radi na najmanjim obrtajima jer ima najvece ventilatore i tako obezbedjuje veci protok vazduha. Naucili su malo na svojim greskama sa TF3.
Asus na DC2 ima za klasu bolji hladnjak od prvog sledeceg a to je po meni Vapor-x.

Vapor-X je bio poput Asusa kvalitetno odrađen ali mu je naponska sekcija bila slaba tačka pa je bio tako blizo, a tako daleko :)

Dobro, MSI lightning nisam racunao jer su retke kao jednorozi.

Bogami ko albino jednorozi. :d

Svi su ih videli na slici, niko uzivo :D
Nisu na svima toliko lose naponske bile ali to je problem sa Sapphire, nikada ne mozes kupiti 2x istu kartu. Uvek imaju po 5 varijanti, te menjaju memoriju, te pcb, te naponsku, klokove... Hladjenje je im doduse uvek bilo odlicno. Cak su i dual-x imale isti hladnjak i bogalje od ventilatora.
Jedino Asus od prvog do poslednjeg dana proizvodnje ne menja nista. Znas sta dobijas dok je sapphire kinder jaje.

Ja sam 7 Sapphire Dula-X reklamirao. Sve pocrkale. Eto ostala jedna i izgleda da ce nadzivjeti garantni rok. Ne znam sta je vise drzi u zivotu :) A bas bi bilo dobro da je zamjenim za neku bolje dva mjeseca pred istek garancije :D

Nazad
Vrh Dno