Šta je novo?

AM3 upgrade

Gerix

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2012
Poena
170
Hteo bih da zamenim procesor, da stavim nesto bolje, jer ovaj je definitivno izgubio borbu sa vremenom.

Konfiguracija je ova iz potpisa. Budzet je veoma siromasan, do 100 otprilike. Ono sto sam ja iskopao jeste recimo 1090t, da ne menjam plocu (mada nisam siguran dal ova moja ploca podrzava X6), za 90e.
Polovan, naravno, ali tesko je naci bilo koji AM3 a da je solidan apdejt. S druge strane, mozda bih mogao da prodam ovo sto imam (maticna i procesor), pa da zamenim soket skroz. Opet, pitanje je sta tu uzeti. G3258 je nasiroko hvaljen, medjutim, nisam siguran kako bi se pokazao u gejmingu, posto uglavnom za to koristim racunar uz AutoCad, mada on moze i uz ovaj sadasnji procesor.
Dakle, 1090t za 90e ili nesto drugo ?

trebalo bi videti u novijim naslovima kako se drzi taj athlon vs 771 kseon,kapiram da je situacija bas polarizovana zbog instrukcija.koliko se secam da je q9550 (sto nam dodje neki reper za kseone) u TR-u jeo fenoma,ali ovo je utisak sa glave,sto stvari mi je popaljeno sad na kompu pa nemerem izguglam.

inace,video sam minimume u gtaV za tog athlona,sjajni rezovi sa toliko jeftin cpu.

jer mislim da za taj kor anlok treba am3 ddr3 ploca.ne drzi me za rec,ali kod mene je jedna ploca i to 780 cipset i nema kor anloka,a mislim da su posle svi cipseti (bar amd-ovi) sa ddr3.nemam pojma kakvo je stanje sa nvidia cipsetima i koji ima a koji ne kor anlok,treba to sve detaljno videti.

Zbunio si me sad. Pretpostavljam da mislis da imam ddr2 ram? 4×2gb ddr3 je u pitanju.

Nemoj se zezati s time. Prodaj svoje, uzmi A68H + 860K i uživaj

Nije to losa opcija, ali sta posle? FX procesori nece moci na ovu plocu, pa bih morao opet sve da menjam. Ne znam...

Poslednja izmena:
a,ok,mislio sam da je varijanta sa ddr2.svejedno,besmisleno visoke cifre za fenome obesmisljavaju celu akcju.sto se tice fm2+ varijante,trebalo bi da moze bar jos jedna generacija na taj cipset.opet,pricam sa glave,jer nisam detaljno pratio toliko fm soket.sa intelove strane najjeftinija solucija a da je kakav-takav futureproof u pitanju je haswell i h97 na koji opet ide samo jos jedna generacija.plus kosta a i da stavljas neki dualkor bez HT na sve to sad koji mesec pre dx12...iskreno,da sam na tvom mestu,skrpio bih jos nesto kinte,rasprodao sve i ganjao neki haswell i3 komplet na oglasima,ili sendi/ajvi i5 i da si miran par godina.jeftinije a da sad ima smisla za neku buducnost prosto nema,sem donekle fm2+ i athlon.

Najverovatnije cu tako, sacekati, rasprodati sve i uzeti novi komplet. FM2+ mi je los jer imam 4 stika RAMa, a 99% low budget ploca je sa 2, a da opet jurim i to menjam za 2x4, preveliki posao. Hvala vam svima, hvala hvala!

koja je brzina?ako je neki brzi od 1600mhz dacu ti ja ovaj moj jedan stik pny-ja od 1600 od 8gb za to,kanim se vec neko vreme da okacim neku takvu akciju ali me mrzi. :) ne pitajte me za sta mi treba brz ram i dual channel. :)

E'o da apdejtujem temu. Koliko u ponedeljak bih uzeo novu plocu i procesor jer je ova definitivno izdala.
Budzet 16k dinara.
Jel i dalje x860k naj opcija ili da menjam nesto? Predlog neki?
P.s. ploca mora da ima 4 slota za ram.

E'o da apdejtujem temu. Koliko u ponedeljak bih uzeo novu plocu i procesor jer je ova definitivno izdala.
Budzet 16k dinara.
Jel i dalje x860k naj opcija ili da menjam nesto? Predlog neki?
P.s. ploca mora da ima 4 slota za ram.

Taman 16 hiljada:
http://itsvet.com/maticna_ploča_asus_a78m_a-pdaa1-22.i?id=2812
http://itsvet.com/procesor_amd_athlon_x4_860k_3.7ghz-pdaa1-23.i?id=641

Ploca bez garancije - no no.

Znaci u prevodu 860k i najjeftiniju plocu sa 4 slota. Pomislih da se nesto za pola godine nije promenilo.
A neki najjeftiniji i3 uz istu takvu plocu?

Sto ne stavis sve to tvoje na oglas,i kako se sta prodaje, tako lagano kupujes. Tako sam ja uradio skoro, i dodao 4gb rama,zamenio grafiku i procesor izaslo me na kraju sve 100e

Isti proc. sam imao kao i ti,prodao ga za 3000soma (relativno brzo) i uzeo 955 za 6000. Za tu tvoju memoriju mozes da uzmes jedno 5000,ja mislim da moze 1 stik od 8gb ili dva od 4gb,za te pare.

Kasnije cu doci do jos kesa pa cu prodati moju memoriju i uzeti tipa 4×4gb,a posto mi je maticna riknula, nema svrhe prodavati je. Procesor sam stavio na prodaju. Sad sam zacrtao da uzem ovo,ne mogu vise bez racunara.

Vrh Dno