Šta je novo?

Antutu Score 74430

ed_hunter3

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.05.2015
Poena
130
Svaki Android tablet koji sam imao bi me izludeo posle par dana, kad shvatim koji sam mamlaz bio sto sam ga uopste i kupio, i na kraju resim da kupim ljudski masinu sa Windows-om. Medjutim kopkalo me je kako bi Android radio na njoj... I na kraju nadjoh vreme da ga instaliram. Konacno radi zadovoljavajuce, ali sad se pitam sta ce mi uopste Android na tabletu pored Windows-a, ali neka ga, mozda se uzelim nekad, stoji kao dual boot.

Provrteh Antutu iz zezanja:

2015-09-13-32361.jpg

Pitanje za razmisljanje: Zasto uopste kupujemo skupe Android tablete kad mozemo da kupimo Windows tablet i lepo instaliramo Android na njega, i naravno da imamo bolje performanse?

Poslednja izmena:
pravo da ti kazem ne znam

android je jako funkcionalan i lak za koriscenje u jednu ruku, ali se te osobine ne povecavaju sa povecanjem cene, tako da i mene interesuje koja je svrha skupih android tableta

inace na koji si windows tablet instlirao android i kako?
na onaj i5 tablet?

i5, tako je, 2nd gen. 4gb ram, 120gb ssd

instalacija je vrlo jednostavna. snimi se na usb i next/next/next....

i pre nego sto neko kaze: ma to je frankenstajn- sve radi savrseno, verzija androida 4.4.4 i ne da je brz nego sam ja poceo naglas da se smejem koliko to brzo ucitava stranice, otvara programe, instalira programe... kad se samo setim svog proslog android tableta- koji nije bio maciji kasalj - naprotiv (samsung galaxy tab pro) dodje mi da placem.

pa ti onda pogledaj cene najskupljih samsung tableta, a cak i oni ne pruzaju zadovoljavajuce performanse. koja je svrha?

Poslednja izmena:
ali dobro, taj hardver u tvom tabletu je zver u odnosu na bilo koji android tablet u ponudi
u sustini, svi android tableti skuplji od 25k dinara po nasim prodavnicama, nisu nista specijalno bolji od tih jeftinijih pa da vredi davati pare
gde si ga kupio i koliko si gla platio ako nije tajna?

ma nije surface, mada sam hteo prvo njega da uzmem, samo su mnogo skupi. ovaj sam nasao refurbished za dz skoro- lenovo thinkpad

Ispravite me ako gresim, android moze samo na komp sa cpu sa integrisanom grafom?

e to ne znam bas tacno. znam da sam probao live usb na desktopu davno i da je radilo bez problema sa 7850 ali nisam bio instalirao jer mi bilo smor da koristim android na desktopu.

tablet mi ima hd3000, prva generacija integruse u cpu cini mi se.

Kakav live usb?

ubacis usb u kompjuter i pokrenes android (ili linux) radi probe. kad isprobas izvadis usb i kao da nista nije bilo...

ja sam napravio live android usb, ali zabode mi negde pre bootu
ne znam da li je zato sto ne koristim integrisanu grafiku

Zasto uopste kupujemo skupe Android tablete kad mozemo da kupimo Windows tablet i lepo instaliramo Android na njega, i naravno da imamo bolje performanse?
Pa, kupovina skupih tableta je kao kupovina bilo čega skupog (telefona, automobila, sata, fensi letovanja...) - to je pre svega statusni simbol. Jednostavno, činjenica je da je danas prosečnom korisniku sasvim dovoljan prosečan uređaj iz bilo koje od pomenutih kategorija, ali se ipak često kupuju i oni znatno skuplji. To nije problem kad npr. skup telefon kupi neko sa vrlo ozbiljnim finansijskim mogućnostima; međutim, besmisleno je (to je ublažen izraz!) kad telefon od npr. 500 ili više evra kupi neko ko na posao mora da ide autobusom ili ko jedva skupi pare za prepaid broj.

Što se tiče tableta, ja sam pre više od godinu dana kupio sadašnji Lenovo (8", cena je bila oko 19.000, sad je oko 17.000). I dalje mi je odličan, nemam nikakve zamerke na brzinu rada, trajanje baterije ili bilo šta drugo. Da sada kupujem tablet, verovatno bih uzeo opet neki do max. 25.000, jer mislim da nema svrhe dati 500€ za tablet (ili telefon).

ja sam napravio live android usb, ali zabode mi negde pre bootu
ne znam da li je zato sto ne koristim integrisanu grafiku

koju si verziju probao, odakle si skinuo?

cudi me, kad se meni butovao na amd procesoru i ati grafickoj kako tebi nece na intel / nv. preveliko je cimanje da samo probe radi aktiviras integrusu... ja na sadasnjem desktopu nisam probao, ali mi na tabletu radi sve savrseno out of the box. prepoznaje mi wifi, tastaturu, trackpad, touch pad, bt, cak i bezicnog logi misa, wacom pen. sve bre perfekt. drajveri za graficku su dobri, probao sam wot blitz radi perfekt.
Pa, kupovina skupih tableta je kao kupovina bilo čega skupog (telefona, automobila, sata, fensi letovanja...) - to je pre svega statusni simbol. Jednostavno, činjenica je da je danas prosečnom korisniku sasvim dovoljan prosečan uređaj iz bilo koje od pomenutih kategorija, ali se ipak često kupuju i oni znatno skuplji. To nije problem kad npr. skup telefon kupi neko sa vrlo ozbiljnim finansijskim mogućnostima; međutim, besmisleno je (to je ublažen izraz!) kad telefon od npr. 500 ili više evra kupi neko ko na posao mora da ide autobusom ili ko jedva skupi pare za prepaid broj.

Što se tiče tableta, ja sam pre više od godinu dana kupio sadašnji Lenovo (8", cena je bila oko 19.000, sad je oko 17.000). I dalje mi je odličan, nemam nikakve zamerke na brzinu rada, trajanje baterije ili bilo šta drugo. Da sada kupujem tablet, verovatno bih uzeo opet neki do max. 25.000, jer mislim da nema svrhe dati 500€ za tablet (ili telefon).
da, ima smisla ovo sto pises...

koju si verziju probao, odakle si skinuo?

cudi me, kad se meni butovao na amd procesoru i ati grafickoj kako tebi nece na intel / nv. preveliko je cimanje da samo probe radi aktiviras integrusu... ja na sadasnjem desktopu nisam probao, ali mi na tabletu radi sve savrseno out of the box. prepoznaje mi wifi, tastaturu, trackpad, touch pad, bt, cak i bezicnog logi misa, wacom pen. sve bre perfekt. drajveri za graficku su dobri, probao sam wot blitz radi perfekt.

da, ima smisla ovo sto pises...

odavde http://techposts.org/how-to-create-portable-android-os-lollipop-or-kitkat-in-a-usb-drive-update/

koju si verziju probao? peticu? video sam i ja tu stranicu, ali mi nije delovala legit pa nisam hteo da instaliram peticu koja je hostovana na mediafire, nego sam otisao na http://www.android-x86.org/ tamo ima stranica http://www.android-x86.org/download odatle sam skinuo android-x86-4.4-r3.iso kliknes na view. posle prema uputsvu na http://www.android-x86.org/documents/installhowto sam napravio butabilni usb pomocu onog programa lili, posto pise da on podrzava android x86. butovao i sve radi bez problema.

ali vrlo je moguce da android ne zna za nvidia graficku

Mislim da grafike moraju biti integrisane, zato sto android nema drivere za graficke karte plus svi android uredjaju rade SAMO na int. gafikama(osim jedino ako neko instalira na kompu i radi, u tom slucaju mozda gresim).

ja sam 100% siguran da sam pokrenuo live usb na desktopu sa 7850.

tako je, graficka izgleda mora biti integrisana

sada sam probao na netbuku koji ima integrisanu griaficku i evo za sad je u procesu butovanja androida, dok na desktopu nije hteo ni dotle da dodje

android 5 je verovatno overkill za ovaj prastari asus netbook na kome probam, ali na njemu bar butuje
i ako je posle toga neupotrebljivo jer mu treba 30 sec da odreaguje na strelicu

evo sada probam na laptopu koji ima i integrisanu i diskretnu grafiku i na njemu isto butuje

na pc verovatno moram u biosu da namestim da mi je default integrisana i da cupam kabl, a to me trenutno mrzi 😀

Poslednja izmena:
pa da, to sam malopre rekao, smara da vadis kablove samo zbog toga...

cudi me da lose radi na netbuku, trebalo bi da bas bude dobra zamena za windows na njima...

ma prastar je netbuk jos sam probao android 5

probao sam i na laptopu koji ima 2gb rama, intel pentium dual core na 2.1ghz i gt930 graficku, ali se isto vuce i neupotrebljiv je

na amd laptopu se zaglavi na android logu i nece dalje

ma kako se vuce na dual core pentiumu sa 2gb ram-a, tu nesto ne valja... probaj molim te ovaj proveren 4.4 iso koji sam ja stavio.

kod mene stvarno sve leti, nikad u zivotu nisam koristio brzi android uredjaj.

Stvarno radi brutalno, kod mene laptop i3, 4GB rama, SSD... oko 65 000 na antutu, ali sto kaze ed, sabija kako radi.. sve momentalno, app ne instalira duze od 2 sekunde..

vrhunska stvar 😀 jos samo da je android malo zreliji os... nije bas za klasican laptop, ali ako imas neki uredjaj sa touch screen-om (a ima i touch screen laptopova) sto da ne kao sekundarni os? ja sinoc bas sam lepo citao, ugodno je za surf skroz. radi kinetic scrolling, u windowsu moram da ganjam ovaj navigacioni bar sa strane -.-

Da bas se vidi ( mada se inace zna) da nije za uredjaje bez touch screen-a.. Videcu da probam ako mi konacno stigne Lenovo Miix 11 ovih dana...

moze lepo da se koristi i bez touch screen-a, ako se znaju odredjeni nacini da se zaobidje retardirani pinch. recimo google maps sada vise nema + i - tastere, pa onaj ko ne zna drugaciji nacin sem usranog pinch-a za zum ne moze da koristi gmaps.

Da li ovo moze na asus vivo tab note? to je windows tablet?

treba da probas...

svaki windows tablet koji ima bios i kome mozes da particionises hard disk moze da ima dual boot

Bas cu probati kad budem kuci. malo mi je bezveze windows na tabletu. 🙂

ma kako se vuce na dual core pentiumu sa 2gb ram-a, tu nesto ne valja... probaj molim te ovaj proveren 4.4 iso koji sam ja stavio.

kod mene stvarno sve leti, nikad u zivotu nisam koristio brzi android uredjaj.

probao sam live sa usb, nisam instalirao, ne znam da li je zbog toga
sada cu probati i android 4.4

Nazad
Vrh Dno