Šta je novo?

SBB risiver na poklon - da li ce da radi?

• Začetnik teme Začetnik teme gale22
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gale22

Cenjen
Učlanjen(a)
18.10.2013
Poena
154
Imam obicnu kablovsku, a prijatelj mi je poklonio Cisco 4682DVB risiver od sbb-a, e sad zanima me da li bi ja prikljucenjem tog risivera na moju kablovsku dobio sve isto kao da imam pretplatu na d3, tj posto je njihov risiver da li dobijam isto kao da sam redovno uzeo kod njih ? Da li ima poente da pokusavam nesto sa tim ili da lepo uzmem paket regularno? pozdrav i hvala na odgovorima 🙂[GOOGLE][GOOGLE][/GOOGLE][/GOOGLE]

Ниси пробао? Не знам како ти је поклонио туђу ствар, ако је пријемник активан онда ће вероватно да ради али ако није онда можда и неће. Како је дошао до њега и како га поклања??

... Не знам како ти је поклонио туђу ствар, ако је пријемник активан онда ће вероватно да ради али ако није онда можда и неће...

Upravo tako. Uredjaj ako je aktivan vezan je za ugovor tvoga prijatelja, tako da u tom slučaju ti ga koristiš a on plaća ugovornu obavezu. Ako nije aktivan nemaš ni koristi od njega. On ako je raskinuo ugovor bio je dužan da im vrati opremu, ako nije vratio opremu jođ ga drže pod ugovorom. Sve u svemu probaj, ti nemaš šta da izgubiš. a prijatelj...

Mozda nema ni prijatelj nista da izgubi... ako je svratio kod nekoga kuci dok domacina nije bilo pa "pospremio" po stanu/kuci, oslobodio ljude kojekakvih stvari...

Prijatelj nije svratio i pocistio niciju kucu, vec jednostavno je zadrzao taj risiver, posto je uzeo neki drugi noviji i jaci model. Al iskreno nasmejao me je komentar 🙂 Nisam probao, jer iskreno nisam hteo da uzimam bezveze ako mi ne vrsi posao, bolje on onda nek ga proda, nego meni da skuplja prasinu. Kako mislite aktivan, zar nije dovoljno da je samo njihov risiver u pitanju?

Platis jedan mesec tv, ne platis naredni mesec, sta mislis kako iskljucuju onog ko ne placa?

Sve dok prijatelj placa d3 uslugu/paket tebi ce raditi risiver na bilo kojoj lokaciji u istom gradu pod uslovom da naravno imas obican analogni sbb prikljucak.Cim on prestane da placa,posle 2 racuna mu iskljucuju/gase signal i ti preko d3 risivera mozes da gledas sipak.
Tacno i provereno 100%.
O prodaji istog uredjaja i slicnim "idejama" ne bih komentarisao.

E hvala puno na brzim odgovorima, to je sve sto me je zanimalo, posto je redovni platisa, uzecu od njega onda taj risiver posto mu iovako nije potreban, pa cu i ja imati d3 za dz sto bi rekli, posto imam analogni sbb 🙂

Био би ред да нам кажеш како је успео да добије нови пријемник а не врати стари. Нарочито који је то нови и јачи модел пошто СББ сада даје неке кршеве уместо поменутог. Да ли је узео још један па сада плаћа два или је само заменио ... што може да значи да је стари деактивиран?

Gale, cela priča je jako čudna. SBB ne daje nove receivere dok se ne vrati stari. U 99% slučaja, njihov monter dolazi kući da zameni receivere, i tada odnosi stari. Prilikom montaže, monter poziva neki njihov centar i traži aktiviranje recivera po mac adresi. Kako je tvoj drugar uspeo da zadrži stari i uzme novi receiver? U svakom slučaju, i ako su mu predali receiver da ga sam montira, kada je doneo kući novi reciver, i kada ga je SBB aktivirao, SBB tada deaktivira stari model koji je na istom korisniku, te taj uređaj prestaje da radi.

Receiver je u principu jedan mrežni računar, i SBB sve vreme nadzire šta i kako on radi, i daljinski mu dozvoljavaju ili brane šta on (ne)može da prikazuje. Čak mogu i da mu orjentaciono provere lokaciju, na nivou zgrade ili nakoliko zgrada na istom čvorištu.

Priče oko prodaje uređaja su besmislene. Neka tvoj prijatelj pažljivo pročita ugovor. U njemu jasno piše da je SBB isključivi vlasnik receivera.

Možda su tvom drugaru uvalili paket "kuća" koji omogućava korišćenje više receivera za više televizora, ali koliko se sećam, oni moraju biti međusobno povezani ethernet kabelom da bi svi radili. U tom slučaju, neće ti raditi receiver bez veze sa "onim drugim".

U svakom slučaju, probaj. I dobro proveri sa drugarom tu sumnjivu priču da mu je ostao stari uređaj. Da ti ne zakuca policija na vrata. 😛

Poslednja izmena:
Nisam video poruke, pa zato nisam ni odgovorio 🙂 Fora je u tome da je on uzeo sam, znaci privatno neki drugi risiver i da su mu taj podesili da radi na sbb-u koliko sam ja shavtio, a da je ovaj jednostavno zadrzao, znam da je uzeo neko cudoviste koje ima sve i svasta, objasnjavao mi je nesto, ali iskren da budem slabo sam skapirao jer mi je to oko tv opreme nepoznanica totalna. A sto se tice povratka risivera, npr znam za jedan proveren slucaj kada je decko dobio risiver, slagacu da li je sbb ili ikom u pitanju, na promo period valjda 3 meseca, i da je to isteklo i da ga do dana danasnjeg nije vratio, a nije hteo da se prebaci na taj paket, nego je ostao na standardnom paketu, i nisu ga opet ponavljam jos iscimali da im vrati uredjaj iako je otad proslo podosta vremena, mada jeste njihov korisnik, ali sa standradnom pretplatom.

Nema tu sta mnogo da se kapira il' ne kapira, ljudi su sumnjicavi na celu tu pricu pa to i iskazuju...

Ne kapiram tvoj post?
Bora Todorović u "nacionalnoj klasi " odgovara Draganu Nikoliću na "rekli su mi da može da se ubudži".
I tvoj drugar je tebi rekao da su mu iz sbb-a omogućili uslugu sa risiverom koji nije njihov (što inače ranije nisu omogućili nikad) pa zato i moj citat iz onog filma. Ako nisi video lično da mu radi taj neki "nabudženi" risiver, ja mu ne bih verovao 100%.

Nisam video poruke, pa zato nisam ni odgovorio 🙂 Fora je u tome da je on uzeo sam, znaci privatno neki drugi risiver i da su mu taj podesili da radi na sbb-u koliko sam ja shavtio, a da je ovaj jednostavno zadrzao, znam da je uzeo neko cudoviste koje ima sve i svasta, objasnjavao mi je nesto, ali iskren da budem slabo sam skapirao jer mi je to oko tv opreme nepoznanica totalna. A sto se tice povratka risivera, npr znam za jedan proveren slucaj kada je decko dobio risiver, slagacu da li je sbb ili ikom u pitanju, na promo period valjda 3 meseca, i da je to isteklo i da ga do dana danasnjeg nije vratio, a nije hteo da se prebaci na taj paket, nego je ostao na standardnom paketu, i nisu ga opet ponavljam jos iscimali da im vrati uredjaj iako je otad proslo podosta vremena, mada jeste njihov korisnik, ali sa standradnom pretplatom.

Ili tvoj drugar nešto muti, ili je SBB iz korena promenuo politiku poslovanja. A da jeste, to bi odjeknulo dosta glasno ovde na forumu, gde postoji cela velika tema o SBB-u, i gde se mnogi članovi (koji su napredni poznavaoci TV i cable usluga) već godinama nose sa SBB-om i njihovom njanjavim politikom prema korisnicima.

A taj tvoj drugi drugar, nije vratio receiver, ali mu ni ne radi ta dodatna usluga, tj. taj receiver je koristan eventualno k'o pritisklač za papir. 😛

Radio sam kao instalater u SBB-u neko vreme i znam da je bilo (a verovatno je i sad tako) nemoguće koristiti stari uređaj, kad se zameni sa drugim. Čim se postavi novi uređaj, šalje se poruka o zameni (sa serijskim brojem uređaja) i prethodni više nije aktivan. Zbog toga je znalo da bude problema, jer nekome se odmah ne dopadne novi uređaj, a više nije moguće da se vrati stari, pa se nađem u nezgodnoj situaciji, jer ne mogu ništa da uradim dok ne prođe min. 24 sata da se stari uređaj vrati u sistem. Tako je bilo pre tri godine, a verujem da sad još rigoroznije.

To sa drugim risiverom koji koristi najverovatnije je caka cam modul i kartica koja ide sa njim sto nudi sbb od skoro pa tako koristi na drugom risiveru a inace na oglasima su skoro bili novi echolte od totala oni stari risiveri ali nekorisceni sa isteklim karticama za smesne novce a na njima rade fta kanali ali preporucujem ti da se ne igras sa tim da ne bi imao neke probleme

To sa drugim risiverom koji koristi najverovatnije je caka cam modul i kartica koja ide sa njim sto nudi sbb od skoro pa tako koristi na drugom risiveru a inace na oglasima su skoro bili novi echolte od totala oni stari risiveri ali nekorisceni sa isteklim karticama za smesne novce a na njima rade fta kanali ali preporucujem ti da se ne igras sa tim da ne bi imao neke probleme

Nzm stvarno, ali znam da koristi sa svojim risiverom. A to mi ne bi ni vredelo, zato sto su za total, a to je koliko kapiram drugaciji sistem. Ja sam hteo ovaj da uzmem od njega, prvenstveno zato sto se znamo, i znam da nije kraden ili nesto slicno tome, vec je uredjaj koji je on licno koristio, a ni na tu ideju ne bi dosao da mi on nije ponudio da mi da. Sta su to fta kanali?

Free To Air, misli se na onih 15-16 digitalnih kanala koje SBB drži otključanim, a spadaju u osnovnu ponudu digitalnih kanala.

Hm! Pazi stvarno, SBB ubacio CAM modul u ponudu. Onda može biti da mu sve radi i sa njegovim receiverom, i SBB karticom. Ali to ne znači da mu ovaj stari receiver i dalje radi.

Uostalom, pitaj ga da proba kod sebe, da li stari receiver i dalje radi.

Hm! Pazi stvarno, SBB ubacio CAM modul u ponudu. Onda može biti da mu sve radi i sa njegovim receiverom, i SBB karticom. Ali to ne znači da mu ovaj stari receiver i dalje radi.

Uostalom, pitaj ga da proba kod sebe, da li stari receiver i dalje radi.

Videcemo ovih dana, pa javljam, uzecu ga ja bas da probam kod mene pa cemo videti, mada te digitalne fta kanale sto su pomenuti ja hvatam i ovako preko mog tv-a. Cim probam, javljam 🙂

14 dana traje taj test?
Meni izgleda da tu ipak nisu bas cista posla.

Nazad
Vrh Dno