Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

@enraged
Sve nas manje vise interesuje sto brzi NET i ovo kod IKOMA je stvarno dobra ponuda,ali nemamo svi uslove za to i ko zna kada ce se za 70% stanovnistva Srbije stvoriti uslovi za IKOM,SBB,Exe NET..!
Tako da za sada dosta nas zavisi iskljucivo od Telekoma,evo na primer ja bih bio presrecan sa Super BOX-om ili sa 50/2 ali nemam uslova ni za to,jel ko zna kada ce da postave i dovuku neki istureni stepen i kod mene!
Pozz!

@enraged
Sve nas manje vise interesuje sto brzi NET i ovo kod IKOMA je stvarno dobra ponuda,ali nemamo svi uslove za to i ko zna kada ce se za 70% stanovnistva Srbije stvoriti uslovi za IKOM,SBB,Exe NET..!
Tako da za sada dosta nas zavisi iskljucivo od Telekoma,evo na primer ja bih bio presrecan sa Super BOX-om ili sa 50/2 ali nemam uslova ni za to,jel ko zna kada ce da postave i dovuku neki istureni stepen i kod mene!
Pozz!
Upravo to a ja imam uslove i za net 100 kpd TS i kod ikoma mogu da uzmem taj od 150 bez problema.
Nisam ja ni rekao da svi imaju mogucnost za sve ja kazem sta ko ima i nudi a da je meni dostupan.
Izdrzacu jos ovih 21 mesec pa prelazim na ikom.

Ja boze zdravlja odoh od ovih za 21 mesec a da sam znao da ce ovako biti ne bih potpisao vec bih verovatno jos uvek bio na net50
A cekaj jel sam ja kriv sto sam na 80m od centrale pa sam imao mogucnost za net50 pre svih dok su placali oni toliko net10?
Sta sam ja tu kriv?
Niti si kriv niti je iko to rekao, ali se slazemo da raspolazes velikim spektrom mogucnosti, pa je na tebi da odlucis.

U principu ja od njih koristim samo net, tv gleda klinac ja jednom u nedelju dana pogledam fudbal, tenis..., fix ne koristim kao ni mob kojeg sam dao tetki a ona iskoristi samo 20min mesecno a ostane joj 580min poruke ne koristi jer ne zna i ne interesuju je ima 75 god zena kao sto ne koristi ni net od 1GB znaci mobilni se trosi 2%.
Za dabe je uzet jer sam hteo tetki da omogucim da ona prica vise aki ona to ne koristi a znas i sam da svi kazu(klinci sa foruma) da im je malo taj paket 300+300+600+1Gb a njoj je previse.
Tako da se ni ta usluga ne koristi.
Ovo nije problem telekoma. Kao sto nije ni ono "DO xx Mbps" koje si do sad toliko puta spomenuo. Ne zelim da ti stajem na muku, niti mi je to cilj, vec zelim da ti kazem da kada odaberes neku uslugu i obavezes se da ces da je placas, placas je - koristio je ili ne. A na tebi je da se pred potpisivanje takvog ugovora presaberes i vidis sta ti treba a sta ne. Kao sto je nerealno da recimo neko trazi tipa: ukupan moguc download preko 50mbps za mesec dana je tipa 15 TB podataka, a ja sam skinuo samo 1TB, molim da mi se racun smanji bar 50%, a realno je da platim samo jednu petnaestinu od lupam 1900 dinara, jer ja nisam iskoristio maksimalnu mogucnost koju sam platio "u celosti"...

Nema veze sve u svemu ispali su j@j@re i to je to.
Jedva cekam da im vratim opremu i da uzmem net 150Mbit kod recimo ikoma sa tv brdom kanala hd fixnim i sve to bi me kostalo 100 din vise nego sto sad placam baci oko i uveri se sam http://www.ikom.rs/televizija-internet-telefon/
Mobilni i onako posebno placam jer sam kod vipa i zena i ja a tetki bih mogao da uzmem prepaid ionako prica 20min mesecno sa njim.
Vidis, ova ponuda sigurno nije od juce, zao mi je sto je nisi ozbiljnije razmatrao ranije. Ipak, ne vidim gde ti potrosis 1000 dinara u telekomu a ne bi u IKOMu, pa mislim da ces isto to u ikomu platiti 5.500 dinara za tih 150, ili 4.500 za 100 mbps... Svejedno, zao mi je sto ti ne odgovaraju uslovi, za koje bi bar 90% srbije reklo da su savrseni. Na zalost, apetiti su se povecali u zadnjih nekoliko godina, i daj boze svi da imamo 1Gbps protok i sve.. ali mislim da su prema tebi konkretno u telekomu zaista bili i fer sa uslugom i da zaista nema potrebe da pljujes po onima koje si i sam hvalio do sad, dok nisi ukapirao da tvoja ponuda mozda nije NAJ NAJ NAJ NAJ bolja od svih ponuda u Srbiji. Realno.

Ikom je poboljšao ponudu relativno skoro ali je super box puno jeftiniji od Ikoma.

Pogotovo što Telekom daje 3 pretplate po dinar tako da ispadne 3.150 din a ne 3.600.
Oba operatera imaju prednosti i mane, ali su i jedni i drugi teški retardi na svoj način.

Što se tiče tehnikalija,
Telekom prednosti:
- Niža cena
- Bolji fiksni telefon
- Dinamički ip
- Čini mi se nešto bolji izbor kanala
- Wifi ruter, jedan uredjaj manje u kući.

Ikom prednosti:
- Mogućnost izbora mobilnog operatera pošto je Telekom njesra
- Lakše povezivanje na više televizora (i jeftinije ako se zadovoljiš sa osnovnom ponudom, tj free tada)
- Brža promena kanala
- Odlična digitalna slika, bolji HD signal...
- Izvesnost ponude, nema brojanja metara i maltretiranja sa polupismenim preko veze zaposlenim rodjacima.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da napise sta ulazi u super box ponudu i koliko kosta ? Jel postoji varijanta super boxa bez televizije a sa mobilnim telefonom ?

Koliki je upload na taj 150 mega paket,pošto vidim da im je upload booster za 1 mega 900,00 din mesečno.

Ja sam na vreme iščupao 10 mega ot telekoma i samo puškom mogu da siđem sa tog uplouda:guitar:

Telekom na žici ima 10 ili 15 mega boostera a ovi na kablu izigravaju crveni krst.

Poslednja izmena:
Vid'li da ih ti hvalis, pa misle da ne moraju nista raditi :D

na super boxu je brzina dl do 50mbps a ul je do 2mbps. da li se mozda na novom sajtu opet negde spominje upload booster?

na super boxu je brzina dl do 50mbps a ul je do 2mbps. da li se mozda na novom sajtu opet negde spominje upload booster?
Nije pitao za super box vec za ikom i njegovih 150Mbit ts nema toliku brzinu u ponudi za sada.

Niti si kriv niti je iko to rekao, ali se slazemo da raspolazes velikim spektrom mogucnosti, pa je na tebi da odlucis.

Ovo nije problem telekoma. Kao sto nije ni ono "DO xx Mbps" koje si do sad toliko puta spomenuo. Ne zelim da ti stajem na muku, niti mi je to cilj, vec zelim da ti kazem da kada odaberes neku uslugu i obavezes se da ces da je placas, placas je - koristio je ili ne. A na tebi je da se pred potpisivanje takvog ugovora presaberes i vidis sta ti treba a sta ne. Kao sto je nerealno da recimo neko trazi tipa: ukupan moguc download preko 50mbps za mesec dana je tipa 15 TB podataka, a ja sam skinuo samo 1TB, molim da mi se racun smanji bar 50%, a realno je da platim samo jednu petnaestinu od lupam 1900 dinara, jer ja nisam iskoristio maksimalnu mogucnost koju sam platio "u celosti"...

Vidis, ova ponuda sigurno nije od juce, zao mi je sto je nisi ozbiljnije razmatrao ranije. Ipak, ne vidim gde ti potrosis 1000 dinara u telekomu a ne bi u IKOMu, pa mislim da ces isto to u ikomu platiti 5.500 dinara za tih 150, ili 4.500 za 100 mbps... Svejedno, zao mi je sto ti ne odgovaraju uslovi, za koje bi bar 90% srbije reklo da su savrseni. Na zalost, apetiti su se povecali u zadnjih nekoliko godina, i daj boze svi da imamo 1Gbps protok i sve.. ali mislim da su prema tebi konkretno u telekomu zaista bili i fer sa uslugom i da zaista nema potrebe da pljujes po onima koje si i sam hvalio do sad, dok nisi ukapirao da tvoja ponuda mozda nije NAJ NAJ NAJ NAJ bolja od svih ponuda u Srbiji. Realno.
Odgovoricu ti detaljno kad sednem kuci za komp da ne pisem sad sa mobilnog mislim da me nisi najbolje shvatio.
Ja samo kazem da im nije fer ova promocija jer mislim da su to trebali i za super box da ponude.
Meni sve radi savrseno na ovih 66Mbit uz dva HD stb-a.
Detaljnocu ti objasniti kad veceras sednem za komp kao sto rekoh izgleda me nisi najbolje shvatio sta je poenta mog posta.
BTW, ova ponuda ikoma je od skoro mozda 2 nedelje ja imam super box 4 meseca tako da nisam mogao tada da racunam na ikom sad je druga stvar.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da napise sta ulazi u super box ponudu i koliko kosta ? Jel postoji varijanta super boxa bez televizije a sa mobilnim telefonom ?

Mogu ja.
U SB ulazi net DO 50/2, IPTV sa HD programima i svih 5 AS, mobilni(300+300+600+1GB neograniceno), fix Dz pozivi ka fixnim mts brojevima.
Ne moze SB bez tv a sa mobilnim.
Mislim da ima varijanta bez tv a sa mobilnim ali je brzina do 10 Mbit ne 50 i to nije super box.

Nema,ko je aktivaro onomad njemu traje do isteka ugovorne obaveze koja je bila 2 godine.Ima puno vremena do isteka druge godine da nov kupac poradi po tom pitanju.

Ej citam vase postove i zgranem se kakve ste bre paljevine.Hvalite se bezpotrebno jedni drugima ko ima ili ce imati brzi internet. Do juce smo imali dial up, a sad nesto fantaziramo, kao radimo za NASU pa se dobacujemo sa brzinama,5,10,50,100.... 1000.Daj bre pravite od ovog foruma bezpotrebna prepucavanja cak se i svadjate.Probajte da spustite malo loptu i budite zadovoljni sa onim sto imate i probajte da sklonite malo pogled sa tog monitora,umesto da provodite zivot sa druge strane monitora,vi buljeci u ove sijalice fantazirate.U kratkim crtama dajte vase iskrene savete, misljenje i zapazanje i toliko od vas.Ali ko ce dokazati bezslovesnoj marvi istinu ??? Eto toliko od mene. Svako dobro ljudi :)

Da nije ljudi kojima treba ili prosto žele više i dalje bi smo svi bili na dial up, tako da ti opaska nije na mestu kao ni ton kojim se obraćaš.

Da nije ljudi kojima treba ili prosto žele više i dalje bi smo svi bili na dial up, tako da ti opaska nije na mestu kao ni ton kojim se obraćaš.
Tako je i ja se slazem sa tim,kome se ne svidja ne mora ni da cita a kamoli i komentarise!
Na ovom forumu dosta toga moze da se sazna i nauci i mislim da moderatori vec vode racuna o tome ko se sa kim prepucava i ti neki su koliko vidim vec dobili bann!

ja u klin ti u plocu,kakve veze ima ovo ja sto sam napisao sa tvojim odgovorom moj sokole ? Cini mi se dok citas ove redove da ti razmisljas o nekim drugim stvarima, pa zato i pises to o cemu pises...

moderatori da vode racuna i da pazljivo citaju pola ovih postova bi bilo obrisano.Tako da pusti to ulizivanje druze moj.Telekom Srbija VDSL je tema i stvari vezane za nju.Iskustva,zapazanja,saveti a ne prepucavanja...O tome se radi....

idi na post 3453 i uveri se sam kakve veze ima to sa telekom VDSL. steta sto takvi ljudi sebe sami nazivaju modelatorima.I ja sam onda GENERAL u penziji.

moderatori da vode racuna i da pazljivo citaju pola ovih postova bi bilo obrisano.Tako da pusti to ulizivanje druze moj.Telekom Srbija VDSL je tema i stvari vezane za nju.Iskustva,zapazanja,saveti a ne prepucavanja...O tome se radi....
Pa na svim forumima imas prepucavanja,nije ovo jedini!
Izmedju ostalog zato i postoji forum da iskazes svoje misljenje,e sada kako to neko shvata to je vec njegov problem...neko malo i pretera!

Evo mog iskustva vezano za VDSL... Na jednoj adresi sam koristio adsl 10/1 1549din... Preselio sam se na drugu adresu prebacio prikljucak na tu adresu (prebacivanje je trajalo 3-4 dana cini mi se)... Zatim nekoliko meseci pre isteka ugovora, zvali me iz telekoma da mi ponude huawei tablet i 20/2 za 1800-1900 din... nisam hteo da prihvatim tu ponudu pa su mi ponudili 50/2 za 1700din cini mi se... Samo sto sam morao da odem da zamenim stari modem za novi (ZTE)... Po montiranju novog modema net nisam imao 3-5 dana. zvao sam tehnicku sluzbu i prijavio problem ali nekako imam utisak da kad god je neko pokusao da resi problem nije utrosio vise od 20min do pola sata (toliko su trosili bar na direktnom radu na modemu), a to znam jer kada su oni ulogovani na modem ti ne mozes da se ulogujes, pa mi nije bilo dosadno da non stop proveravam da li je neko ulogovan ili ne :D I posle neuspelog resavanja problema kao da su zatvarali taj tiket, tako da sam morao svaki put da zovem da otvore novi... U svakom sluacaju je problem resen...

Sto se tice konkretno VDSL-a/interneta... Ja sam zadovoljan... nisam imao nikakve prekide, ping je ispod 8ms, efektivna brzina 48/1.8 recimo... Tako da stvarno sam iznenadjen i mogu da pohvalim VDSL...

Da li neko zna koji su uslovi u zgradi/stanu/kuci da se dobiju 2 fixna i 2 ADSL/VDSL prikljucka? U smislu, neka razvodna kutija, itd.?

uvodjenje novog broja se sada ne naplacuje. ne bi trebalo da postoje neki posebni uslovi ako ppstoji slobodna parica, dovoljno je samo da se podnese zahtev za novi broj...

A kako to fizicki ide? Sta ako ima samo jedan izlaz za telefon recimo?

Dva fiksna telefona može da ima skoro svako ko ima jednu paricu.
Dva ADSL/VDSL priključka možeš da imaš ako imaš dve parice, ali ne znam da li bi Telekom dozvolio da u jednom domaćinstvu imaš dva priključka.

Poslednja izmena:
Evo odgovor od Telekoma : Poštovani,

Zahvaljujemo se na obraćanju.

Kako navodite da ste trenutno korisnik drugog internet servis provajdera, potrebno je da zatražite izdavanje migracionog koda (MIK) od ovog provajdera, da biste izvršili promenu. Uslugom Migracionog koda, omogućena je promena Internet servis provajdera po zahtevu korisnika, a bez demontiranja usluge i eventualnog gubitka porta.

Po dobijanju MIK-a zahtev podnosite u poslovnici Telekoma Srbija uz važeću ličnu kartu na uvid, koji se nakon evidentiranja realizuje u najkraćem mogućem roku. Adrese poslovnica možete pogledati putem našeg sajta na adresi: https://www.mts.rs/privatni/poslovnice

Uvidom u našu bazu podataka utvrđeno je da Vaša telefonska linija u ovom trenutku ne podržava brzinu protoka interneta do 50 mb/s.

S obzirom da Telekom Srbija neprekidno unapređuje i optimizuje svoje usluge prema potrebama korisnika. Nadamo se da ćemo u narednom periodu biti u mogućnosti da Vam obezbedimo korišćenje željene usluge.

Postoji mogućnost da učestvujete u kampanji koja Vam omogućava da po ceni mesečne naknade od 1,699.00 dinara koristite paket sa brzinom do 20 Mb/s uz kupovinu tablet uređaja po ceni od 1,00 dinar. Napominjemo da navedena promocija traje do 01.09.2015. godsine.

Nadamo se da su Vam ustupljene informacije bile od koristi.

Srdačan pozdrav,
Telekom Srbija

Da dodam iz tehničke službe su mi rekli (pozajme nekoga iz drogom grada) imam udaljenost 321 metara (žično) centrala podržava vdsl i imam trenutno odgovarajuću pločicu. Iz poslovnice su mi rekli da 50mbita može samo izabrane ljude a tablet trenutno nemaju (u Vršcu). Po meni ovo sve je prevara....

Nije prevara nego su stvarno imali previse smaraca koju su uzeli 50/2, i zalili se sto ne radi 49.99/1.99.... bukvalno znam ljude koji su se zalili iako im radi 45/2!
(a stvarno kod njih ne moze vise, zbog daljine)

I onda je neki pametan glavonja odlucio - niko ne moze da odobri 50/2 onome ko je dalje od 300m (ili koliko vec), i tacka. Bolje nekoliko nezadovoljnih koji ne mogu 50/2, nego gomila smaraca koji se zale na onakve sitnice :(

Takav je narod, ***.

Ja sam za moje morao da se cimam kod nekoliko njih, jer nekoliko de(r)bila radnika nisu ni pogledali ocigledno da moze VDSL, i samo kazu "niste podeseni".
A mesec dana ranije mi kaze cura, koja zna svoj posao, moze, daje sistem. I juce je otac uzeo, jer je nasao nekog normalnog :) (nisam imao ovlascenje sa sobom kod te, inace bi ja zavrsio jos tada)
Nudili su 50/2, ali smo uzeli 20/2 + tablet, jer iskreno... svi su na wireless-u, HG630 nije dovoljno jak da pruzi u povecoj kuci+dvoristu signal za preko 20/2 ionako :) A i sto da placam 200 RSD vise.
I ja sam se vratio sa 50/2 na 20/2 sada - meni je 450RSD razlike, ali bez dodatnog wifi rutera (zbog smetnji i zagusenosti wifi signala u mom stanu) ne mogu da predjem 30Mbps. Pa mi licno ne znaci nesto da ponekad nesto brze ide, a nije mala razlika.

Dobio sam ono pismo gde mi nude da predjem na 50Mb ali mi ugovor traje do januara 2016. pa me interesuje da li je jos neko imao ovakvu situaciju? Trenutno imam 20Mb i SNR mi je na minimumu 6 ali oni ipak nude...

I mojima je do februara 2016. trajao ugovor, dali su, uz zamenu opreme, da se predje na ovaj novi "kuca puna interneta". Mogli su da biraju 20 ili 50 (za 1700, odnosno 1900) + tablet za dinar. Mi smo uzeli 20, jer mojima nista ne znaci 50Mbps. Ali i to je moglo, iako su pod ugovorom (obican, bez uredjaja je bio ugovor, presli na ugovor sa uredjajem)
U Nisu ;) (iznad Kule)

Nazad
Vrh Dno