Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jel moguće nekako koristiti staru šifru accounta za logovanje u Windows 10? Menjao sam šifru,ali se nisam nadao da će mi ona promeniti i šifru kompa

Iiiiiiii 50-i quest kao insider.Ne mogu nikako da izadjem iz tog programa.:d

Screenshot - 26_8_2015_ , 15_24.png

Jel moguće nekako koristiti staru šifru accounta za logovanje u Windows 10? Menjao sam šifru,ali se nisam nadao da će mi ona promeniti i šifru kompa

Nuje moguce,sifra accounta ti je ista za sve usluge koje pruza Microsoft.Znaci kad promenis lozinku accounta menja ze sve usluge(one drive,outlook i ostale)

Zašto očekivati da stari programi kojih su se i Bog i programer odrekli, da rade u nekoliko generacija OS-a ? To je malo nerealno, zar ne ?
Zašto je nerealno? Na tome i počiva uspešnost Microsofta, što većina programa koja su radila na Windows 3.11 će raditi i na Windows XP, Vista, 7, 8.1 x86.

Pa nije bre Windows igračka, niti su poslovni korisnici uzeli Windows da se igraju, već da im programi završavaju posao. To što su vas browseri navadili na rapid release development pa štancuju nove verzije jednom nedeljno, to ne važi za ostale programe, pogotovo usko specijalizovane.

Pa ko hoce da koristi program iz 2004. neka koristi XP. Sta ima da se zali sto ne radi program na Win 10. I koga briga sto zavrsava posao? Ako su i developeri odustali od programa jasno je da program uopste nije toliko bitan, postoji razlog sto su digli ruke od njega, ili zbog manjka korisnika ili zbog konkurencije (opet manje korisnika, ali samim tim postoji alternativa i program nije tako bitan).

Ja ne branim Windows, MS ili nekog treceg, znam i sam da pogotovo oni nisu cvjekcke. Medjutim vase pljuvanje i lupanje gluposti nekad toliko ide do tih razmjera da pocinje biti smijesno,

Jel neke ovde placa Microsoft, Acronis disk director 12 za ZADNJA verzija po meni jedne od najboljih programa za windows sto se tice particionisanja, tacno acronis moze da izbaci update ili novu verziju, ali koja je alternativa??

Avast da li brlja ili ne, nemam pojma kod sestrica komp evo radi 2 dana, jos neznam uzrok problema, sad sam uklonio Avast, u log filovima ima da je windows nakon update-a iskljucio neke power funkcije CPU-a??? ( celeron e3300???), mislim smesno ako je to bio problem...

Nacin plasiranja tehnical preview djubrestine krajnjim korisnicima kad sve korporacije cekaju final da krenu da ispravljaju probleme, je tuzno a ne smesno, win 7 ni 8 nije imao ovoliko problema na startu, jednostavno microsoft odlaskom bill gates-a pretvara se u drugorazredno kompaniju koja kopira ostale mutante na softwerskoj sceni... i plasiraju produke bez Q&A!! nastale probleme resavaju u letu sto je itekako smesno za program tipa OS-a!

Meni recimo Acronis DD Home 12.0.3223 radi bez problema, a radio mi je i na TP buildovima.

Da li si probao na USB hdd da kreiras vise od dve particije?, prvu kreira i onda se zaglupi a kasnije trazi restart da obavi operaciju i tada uspe sto je nebuloza jer mu ne treba realno, jer i ja koristim istu verziju, jedino mi je moj SSD koji nediram GPT, ali iste operacije pod 8.1 su isle bez problema

Hocu veceras da instaliram win10. Jel ima raznih SHA1 verzija kao sto je bilo za 8.1? Ili da nabacim prvu w10 pro (iso) verziju na koju naidjem?
Jel inace ovo pomaze Destroy Windows 10 Spying ?

Hocu veceras da instaliram win10. Jel ima raznih SHA1 verzija kao sto je bilo za 8.1? Ili da nabacim prvu w10 pro (iso) verziju na koju naidjem?
Jel inace ovo pomaze Destroy Windows 10 Spying ?
en_windows_10_multiple_editions_x64_dvd_6846432

SHA1: 60CCE9E9C6557335B4F7B18D02CFE2B438A8B3E2

to je orginalni.

Hoce biti skip za cd-key? Ili moram na neku caku da zaobidjem?

Hvala :).
Jel ima nesto bitno da se iskljuci posle instalacije? Ili nesto sto bi trebao da znam?

Zašto je nerealno? Na tome i počiva uspešnost Microsofta, što većina programa koja su radila na Windows 3.11 će raditi i na Windows XP, Vista, 7, 8.1 x86.
Да ти препоручим Partition Magic за твоју Седмицу па да се усрећиш? Ако се добро сећам, пре Висте (од када поменути програм не ради) је такође био један прелаз па верзија 7.х није радила него се чекала верзија 8.х. Дал беше 2к на ХР или још пре тога ...

Свака битна промена верзије доноси многе новитете и постоји реална могућност да неки програм то неће моћи да подржи па мени зато уопште није чудно да поједини програми морају да добију апдејт/нову верзију за нови ОС.

Planiran da uradim clean install, ovaj postojeci upgrade-ovan Win 10 sam izmucio, cackao do besvesti, pa me zanima da li prilikom logovanja na novi sistem sa Microsoft account-om nece povuci sva ta podesavanja koja sam cackao na starom sistemu? Ako iskljucim opciju sinhronizacije mojih podesavanja, da li se kod njih na serveru brisu svi podaci? Plasim se da kad podignem sistem i ulogujem se (a ova opcija sinhronizacije je po defaultu ukljucena) ne povuce nezeljena podesavanja?

Hajde neka neko baci pogled na ovo http://www.turboirc.com/gps7/ Cortana me i dalje zeza,samo sada mi pokazuje da sam u Beogradu a ne vise u Velikoj Plani,mada sam i dalje u NS-u.:) Ne kontam bas najbolje,da li treba da taj directgps instaliram i na pc i na android pa onda je android gps pc-u ili sta i kako?Neka mudra glava?:)

Imam 2 problema sa 10kom... Uredno mi je odrađen upgrade i clean install, sve je proslo kako treba. Desi mi se u 1 od 3,4 podizanja sistema da mi ceo taskbar bude crn i kad kursor pomerim dole na taskbar pretvori su plavi loading kruzic i vrti, a kad ga vratim na desktop, ponovo je strelica ali ne upotrebljiv. To bi trajalo ko zna koliko dugo sve dok ne isklikćem negde po desktopu i blinkne ekran i vrati se u normalu. Kad se to desi, udjem u task manager i sve je normalno tamo, nikakav proces pri startu ne zauzima mnogo.
Drugi problem je taj sto kad ugasim laptop ili stavim na sleep (spustanjem vratanaca) ostane da blinka indicator za napajanje i cuje se kuler da radi. Moram da zadržim shutdown dugme da bi se ugasio skroz.
Nista od ovoga se nije desavalo na 8.1.
Ima li rešenja?

Imam 2 problema sa 10kom... Uredno mi je odrađen upgrade i clean install, sve je proslo kako treba. Desi mi se u 1 od 3,4 podizanja sistema da mi ceo taskbar bude crn i kad kursor pomerim dole na taskbar pretvori su plavi loading kruzic i vrti, a kad ga vratim na desktop, ponovo je strelica ali ne upotrebljiv. To bi trajalo ko zna koliko dugo sve dok ne isklikćem negde po desktopu i blinkne ekran i vrati se u normalu. Kad se to desi, udjem u task manager i sve je normalno tamo, nikakav proces pri startu ne zauzima mnogo.
Drugi problem je taj sto kad ugasim laptop ili stavim na sleep (spustanjem vratanaca) ostane da blinka indicator za napajanje i cuje se kuler da radi. Moram da zadržim shutdown dugme da bi se ugasio skroz.
Nista od ovoga se nije desavalo na 8.1.
Ima li rešenja?

Zar nisi za ovo već pitao i bilo ti je odgovoreno da u Task Manager-u isključiš sve iz startup-a,pa onda proveriš da li ti i dalje na paljenju pravi probleme.Imaš li neki Anti-virus?
Za ovo drugo,možda bi trebao da proveriš sve u Power options-u,a i da vidiš,da li neka aplikacija, ili komponenta ne dozvoljavaju odlazak u sleep,ili ti jednostavno očekuješ da se računar munjevito ugasi,ali se ipak posle određenog vremena ugasi,sačekaj malo i proveri da li se ugasio

Opet mi ne radi screen saver a ni turn off display after... A radilo je pre ovog najnovijeg update.

Zar nisi za ovo već pitao i bilo ti je odgovoreno da u Task Manager-u isključiš sve iz startup-a,pa onda proveriš da li ti i dalje na paljenju pravi probleme.Imaš li neki Anti-virus?
Za ovo drugo,možda bi trebao da proveriš sve u Power options-u,a i da vidiš,da li neka aplikacija, ili komponenta ne dozvoljavaju odlazak u sleep,ili ti jednostavno očekuješ da se računar munjevito ugasi,ali se ipak posle određenog vremena ugasi,sačekaj malo i proveri da li se ugasio

Pogasio sve iz startup a, imam defender, a i dok nisam imao njega (imao avg) se dešavalo. U power options je sve kako treba... Ocekujem da kad se ugasi hard disk da se ugasi i napajanje nakon toga ali se to ne desi. Sve normalno je bilo na 8ci...

Pogasio sve iz startup a, imam defender, a i dok nisam imao njega (imao avg) se dešavalo. U power options je sve kako treba... Ocekujem da kad se ugasi hard disk da se ugasi i napajanje nakon toga ali se to ne desi. Sve normalno je bilo na 8ci...

Jel ti uključen "Fast boot",meni je to pravilo probleme odmah po instalaciji 10-ke,pa sam ga ugasio isključio pa uključio računar i onda opet uključio "Fast boot",ali opet ne verujem da je do toga problem s obzirom da ti se to ne dešava stalno.
Za ovaj drugi problem,stvarno nemam ideju,šta pravi problem prilikom gašenja.Možda da proveriš drajvere?

Jel ti uključen "Fast boot",meni je to pravilo probleme odmah po instalaciji 10-ke,pa sam ga ugasio isključio pa uključio računar i onda opet uključio "Fast boot",ali opet ne verujem da je do toga problem s obzirom da ti se to ne dešava stalno.
Za ovaj drugi problem,stvarno nemam ideju,šta pravi problem prilikom gašenja.Možda da proveriš drajvere?

Ma jesam i fastboot probao i sve... Koje drajvere, za moj asus jedino sto sam mogao da skinem drajvere za nvidiu sa neta. Ove ostale je sistem ubacio sam. Kako da ih proverim?

Ma jesam i fastboot probao i sve... Koje drajvere, za moj asus jedino sto sam mogao da skinem drajvere za nvidiu sa neta. Ove ostale je sistem ubacio sam. Kako da ih proverim?

Pa trebao bi da vidiš na sajtu Asusa za svoj model drajvere,pogotovo za grafičku.Koji model je u pitanju?

Presao na win 10 sa legalnim win 8.1 (Asus g-75vx), otprilike zadovoljan medjutim sad hocu clean install pa imam jedno pitanje!!!
Prosle godine ubacio SSD (Samsung pro 840) klonirao win sa starim HDD medjutim boot mi ostao na HDD koji planiram da formatiram kasnije za podatke (inace na njemu imam win 8.1).
Malo sam ispao iz fazona ali planiran da izvadim HDD i ostavim samo SSD i instaliram win 10 ISO sa USB, dali moze to tako ili imate neko bolje resenje?
Evo i slike zasto hocu da formatiram SSD :wall:
Partition Wizard.png

Nazad
Vrh Dno