Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa trazim prvenstveno za gledanje filova i serija, ali planiram i da koristim smart funkcije tv-a. Sve u svemu, voleo bih da tv bude korektan u svemu. Citao sam po raznim forumima da je samsung bolji u smart funkcijama i da mu je bolja 3D funkcija u odnosu na LG, dok LG ima bolju sliku u zavisnosti od ugla gledanja (ako se ne gleda frontalno). Za Panasonic nisam nesto previse nasao, osim kao da je slabiji u odnosu na ova 2 modela. Sad sta je od toga tacno :D. Znaci mi svaka informacija jer ne mogu jos uvek da prelomim :)
Ukoliko ti treba tv sa svim funkcijama onda idi na Samsung. Naravno treba uzeti u obzir i to iz kog ugla se gleda tv. Za veće uglove izbegavati Samsung jer prikaz slike gubi na kvalitetu. Preporučio bih ti LG lg670/671 uz koji ide i magični daljinac a i veći je za 2 inča.

Ima li LG 32LB5610 DVB-C tjuner i LAN port. *** narucio sam TV, a na sajtu LGa *** nisu tacne imformacije, sve razlicito iz vise izvora. Koji bedak, ocekivao sam i LAN ali su me zayebali.
Ako to na LG sajtu jos nisu ispravili ili u novijim revizijama nema LAN port onda stvarno misle da smo najvece ovce (mada doduse opravdano). Evo sta su meni odgovorili jos u novembru 2014 i to bas na primedbu sto na LG sajtu pise da ima LAN a kada sam kupio TV vidim da nema:
Poštovani,

Hvala što ste kontaktirali LG korisničku službu.

- Ako ste kupili televizor na osnovu pogresne informacije ( objavljena na LG Srbija sajtu) imate pravo na zamenu televizora

Molimo Vas da ispunite dole navedenu anketu u cilju poboljšanja naše usluge tako što ćete oceniti naš rad na osnovu našeg odgovora.
Ako mislite da naš odgovor nije bio potpun, molimo Vas pošaljite Vaš upit ponovo i mi ćemo Vam se brzo javiti.
U slučaju dodatnih pitanja u vezi naših proizvoda ili usluga slobodno se obratite našoj korisničkoj službi pozivom na broj 011/36-30-500 (Pon-Pet - 08-18 časova).

S poštovanjem,

LG Electronics
KORISNIČKI CENTAR
Dakle nije bila slucajna greska nego namerno lazu.

I da, LB serija dolazi sa IPS panelom samo u drzave gde zivi normalan narod, posto mi to nismo za ovaj region dolaze sa VA panelom.
Iako tako pise i na zvanicnom sajtu i na ambalazi nema onaj IPS logo (za razliku od zapadnih zemalja) nasi pametnjakovici ipak sve znaju pa oni tvrde da su svi LG televizori u Srbiji sa IPS panelima, jer zaboga Srbi su nebeski narod, popili svu pamet na svetu (citaj: idealne ovce za sisanje sto za velike kompanije svakako jesmo i oni to maksimalno koriste, svi proizvodi skuplji nego na zapadu em skuplje em i losiji kvalitet)

I moj LG 5610 stigao. Nema LAN port, nema oznake IPS-a.

Pomalo sam razocaran, a da vracam ne mogu se zezati, svakako sumnjam da sta bolje mogu uzeti za ove pare (290€, 579 BAM).

Mnogo su neprofesionalni i bezobrazni, zavlace narod svjesno, makar da isprave informacije, jos sam kupio TV kod ovlastenog uvoznika, godina proizvodnje februar 2015. A to sto placamo skuplje losiji proizvod nemam rijeci. Yebem ti ovu balkansku rupu[emoji34]

Poslednja izmena:
I moj LG 5610 stigao. Nema LAN port, nema oznake IPS-a.

Pomalo sam razocaran, a da vracam ne mogu se zezati, svakako sumnjam da sta bolje mogu uzeti za ove pare (240€).

Mnogo su neprofesionalni i bezobrazni, zavlace narod svjesno, makar da isprave informacije, jos sam kupio TV kod ovlastenog uvoznika, godina proizvodnje februar 2015. A to sto placamo skuplje losiji proizvod nemam rijeci. Yebem ti ovu balkansku rupu[emoji34]
Koja Vam je oznaka na poleđini tv-a ili stikeru na kutiji? (format bi trebao da bude: 32LB5610-ZB.BEEWLJG)

slabiji modeli dolaze bez ips skuplji sa ips i kraj price. ja sam uzeo 3 tv u rodi svi su sa IPS doshli,sa logom na kutiji.

Kod nas zvanicno LB serija nije IPS dok je UB serija sa IPS panelom. Kome na kutiji pise da je IPS onda je stvarno IPS nema lazi nema prevare ili fabricki odstampano ili zalepljena nalepnica, sve ostalo je samo zamajavanje naroda. A ovo sto gledaju koje je sesto slovo u serijskom broju dal' H ili W ma to je samo nagadjanje i ljudi treba da shvate da na internetu svasta pise i svako moze da napise sta mu padne napamet i treba uzeti sa velikom rezervom. Evo cak i na zvanicnom LG sajtu namerno lazu pa za LB56** pisu da ima LAN iako nema.
Dakle ili pise na ambalazi IPS ili ne pise, trece nema.
Sta znam, citao sam ovde da se zale na neki DSE i sl. Nista ja nisam primjetio da ne valja. Mislim sta da gledam?
DSE je efekat prljavog ekrana, bas je vidljivo kada je neka fudbalska utakmica. Meni i na monitoru tako bilo ali nisam obracao paznju dok nisam kupio LG posto je tu bas izrazeno. Skini ovaj video ili ovaj i pusti na monitoru i na TV-u i sto se vise primecuje u tom video testu vise ce se primecivati kada gledas normalan program. Ono sto sam jos video kao veliku manu sto je pri mracnim scenama slika bila ocajna npr ovaj test video ali ovov sam resio tek posle kada sam rucno podesavao sliku.

Kod nas zvanicno LB serija nije IPS dok je UB serija sa IPS panelom. Kome na kutiji pise da je IPS onda je stvarno IPS nema lazi nema prevare ili fabricki odstampano ili zalepljena nalepnica, sve ostalo je samo zamajavanje naroda. A ovo sto gledaju koje je sesto slovo u serijskom broju dal' H ili W ma to je samo nagadjanje i ljudi treba da shvate da na internetu svasta pise i svako moze da napise sta mu padne napamet i treba uzeti sa velikom rezervom. Evo cak i na zvanicnom LG sajtu namerno lazu pa za LB56** pisu da ima LAN iako nema.
Dakle ili pise na ambalazi IPS ili ne pise, trece nema.

DSE je efekat prljavog ekrana, bas je vidljivo kada je neka fudbalska utakmica. Meni i na monitoru tako bilo ali nisam obracao paznju dok nisam kupio LG posto je tu bas izrazeno. Skini ovaj video ili ovaj i pusti na monitoru i na TV-u i sto se vise primecuje u tom video testu vise ce se primecivati kada gledas normalan program. Ono sto sam jos video kao veliku manu sto je pri mracnim scenama slika bila ocajna npr ovaj test video ali ovov sam resio tek posle kada sam rucno podesavao sliku.

Što se tiče slike,ovo se dešava uglavnom kod slabijih tvja.Dok kod tvja višeg ranga ovog uskoro više nema.
Ips paneli su oduvijek procesirali slabije crnu sliku,nego s-pva paneli.Dok je bolji ips panel kod ostalih boja.Naravnije boje itd..
Imam ja philips tv i ne primjetim nešto loše kod crne boje.A ,da o ostalim bojama ne govorim.Vrhunka slika.

Koji jeftiniji TV da uzmem za matorce? Treba da bude 32" i da radi Skype na njemu preko wireless-a. Nema potrebe da bude FullHD, ali bilo bi dobro da ima DVB-T2. Gledao sam 32"SMART LED Fox 32D550A, 1366x768(HD Ready), T2 tuner, crni, android, ali kazu da na njemu ne radi skajp jer nema kamere za njega. Da li smart televizori dobro pokrecu skajp?

Nesto nisam primetio da na jeftinijim modelima tv-a ima podrzan skype

Obicno su to modeli od 500€ pa na gore

A zasebne kamere su ekstremno skupe da se uopste ne isplati kupovati preko 100€

Poslednja izmena:
Треба ми ТВ од око 42" до 500 е из неке од наших продавница. Не треба ми ништа од напредних функција, планирам да додам касније андроид ТВ, важно је да има добар дисплеј, освежавање слике, користиће се углавном за гледање ТВ-а и филмове са андроид ТВ-а.

Šta ima od 65" za cenu ispod 2300€ kod Madjara?

Tv treba da poseduje T2/S2 digitalni tjuner, smart funkcije,3D i ugradjen Wi-Fi

Nebitno da li je rezolucija FullHD ili UHD

Jok bre nema IPS, bar tako pise na zvanicnom sajtu. Ti eventualno posto si iz Beograda mozes da odes do neke vece prodavnice i da vidis da li na kutiji od televizora ima IPS logo to je jedino merodavno ili ako imas ostro oko da uporedjujes sliku na tom TV-u sa nekim iz UB serije posto su oni sa IPS panelom.

Jok bre nema IPS, bar tako pise na zvanicnom sajtu. Ti eventualno posto si iz Beograda mozes da odes do neke vece prodavnice i da vidis da li na kutiji od televizora ima IPS logo to je jedino merodavno ili ako imas ostro oko da uporedjujes sliku na tom TV-u sa nekim iz UB serije posto su oni sa IPS panelom.

Nema ips, sad bio do prodavnice...tj ne znaci da nema ak ne pishe na qtiji.

Ja napisao da je IPS logo na kutiji jedino sto je merodavno ostalo je sve samo nagadjanje. Uostalom zasto bi na nekim kutijama bilo napisano da ima IPS a na drugim ne a kao svi imaju IPS, to prosto nema logike.
Cak i za zapadne zemlje gde je za LB seriju pisalo da ima IPS sada za ovu LF seriju na LG sajtu nema informacije da je IPS.

Ja napisao da je IPS logo na kutiji jedino sto je merodavno ostalo je sve samo nagadjanje. Uostalom zasto bi na nekim kutijama bilo napisano da ima IPS a na drugim ne a kao svi imaju IPS, to prosto nema logike.
Cak i za zapadne zemlje gde je za LB seriju pisalo da ima IPS sada za ovu LF seriju na LG sajtu nema informacije da je IPS.

Ko zna koji je to panel...ali me cudi da ima na MAX ocenu taj model...a ko zna kakav je panel.Jako cudno.

Razmišljam se oko 32 ili 40" Samsung TVu serije 5 ili 6... podserije H ili J (2014 ili 2015). Može li mala pomoć u odabiru? Da li vredi čekati da postanu dostupni i drugi modeli iz J serija, koliko je realno očekivati da će se to desiti u narednih mesec-dva i kakva je prognoza za cene J6 televizora?

BTW, zanima me FHD, flat tv. 3d je dobrodošao ali nije obavezan.

Razmišljam se oko 32 ili 40" Samsung TVu serije 5 ili 6... podserije H ili J (2014 ili 2015). Može li mala pomoć u odabiru? Da li vredi čekati da postanu dostupni i drugi modeli iz J serija, koliko je realno očekivati da će se to desiti u narednih mesec-dva i kakva je prognoza za cene J6 televizora?

BTW, zanima me FHD, flat tv. 3d je dobrodošao ali nije obavezan.
Bez razmišljanja uzmi veću dijagonalu da se posle ne bi kajao.

Meni je ponovo potrebna pomoc ...sada ce pa godinu dana kada sam za sebe uzeo 42LB671v za moju sobu, ali sada mi treba tv za dnevni boravak jer se stari pokvario.
Da ne duzim, u dnevnom boravku uglavnom borave matorci, njima je najbitnija kvalitetna slika, smart ih zanima ali cisto neke osnovne funkcije (tipa pustanje youtube klipova) tako da nisu ograniceni na LG ili Samsung, kao sto sam ja bio, zbog kvaliteta smart sistema ...
Velicina TV-a 55 ili 60", prosli tv je bio 47" ali definitivno je potrebna veca dijagonala, jer je dnevni boravak poprilicno veliki.
E sad konkretno nekoliko laickih pitanja, ali nisam neki strucnjak po pitanju TV-a.
Full HD vs ULTRA HD, ima li razlike u praksi na nasim kanalima ?
Da li postoji razlika u kvalitetu slike izmedju npr 42" i 55" istog modela televizora (znam da je ranije bio neki mit, sto je dijagonala manja, gustina piksela je valjda veca i samim tim bolja slika ili sta ti ja znam)

Za sada mi najvise paznju privlace ova dva modela
http://www.lg.com/rs/televizori/lg-55UF8507-ultra-hd-tv
http://www.sharp-cee.com/cps/rde/xc...product_details.htm?product=LC60UQ10E&cat=111

Sharp zbog 60" i zbog 5 godina garancije, LG zbog WebOS 2.0, UHD, Harman/Kardon ozvucenja, Magic Remote...

Vec duze vreme sam u dilemi, a vec mi je dojadila alternativa od "sanducara" od 27" koji je definitivno i vise nego premali za dnevni boravak.
Svaka preporuka i savet je dobrodosao, tipa da li cekati do nove godine i eventualni pad cena ili preporuka za neki drugi model tv.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno