Evo ga kako je kod mene, ocitavanja za cpu tempereturu i frekvenciju ne rade jer je potreban CoreTemp, kao za GPU (za nju je potreban drugi program), ali inace Rainmetar mi radi bez problema
Odakle si skidao drajvere?
Sklopih nesto od tog tvog i nekog carbon and ice,ali sto sam naisao na bar 5-6 zarazenih skinova dok sam trazio po netu.To je odlicna podloga za viruse mora se 44 ociju otvoriti!Evo ti ovaj moj, odlican je(bar meni), za ocitavanje za CPU ti treba CoreTemp a za GPU ako imas ATI/AMD grafu nista ne treba dok za nVidiju treba neki program en znam tacno koji ali potraziocu ako hoces
Imam problem...
Na laptopu sam imao windows 8.1 ( regularan ) rezervisao sam W10, uradio upgrade i sve je prošlo ok i imao sam aktiviran W10.
Pošto mi je laptop bio pun đubreta, odlučio sam da napravim clean install. To je prošlo odlično izuzev što sada nemam aktiviran windows 10
Jedino što mi pada na pamet je to što sam butabilan usb napravio da bude Windows home ( nisam obratio pažnju, da li mi je aktivirana verzija bila pro ili home ).
Da li je moguće da je u tome problem i da li bi ga rešio kada bi sada podigao W10 sa usb-a na kome je PRO verzija.
Ako je tako da li opet moram clean ili je dovoljno upgrade?
Ako je predhodno bio instaliran Windows 8.1 Pro onda moraš uraditi clean install Windows 10 Pro....
http://jayl.ee/blog/2015/07/29/microsoft-windows-10-clean-installation-manual
Language preferences > pa izabereš jezik koji hoćeš da nametiš pa options, onda dobiješ gomilu raznih rasporeda. Moraš da probaš jednu po jednu jer nema da odmah pokaže raspored kao na 7mici i 8mici.
Imam problem oko windowsa 10 pa ako moze neka pomoc.
Kod sestre odradim upgrade sa windowsa 7 na windows 10,medutim kad se zavrsila instalacija problem nece da se poveze na internet.Na ikonici za network crveni x.U device manageru pokazuje sve ok.Mrezni adapter realtek driver 10.2.703.2015 od 03.07.2015,medjutim nema interneta.Kad je bila sedmica network adapter bio realtek RTL 8168D/8111D Family PCI e Gigabit Enthernet NIC.E sad sta je jos cudno kad se prikljuci lan kabal u adapter nazad na kompu uopste se ne pali ona zelena ili narandzasta lampica(zavisi koje je boje kod koga)
Evo slika iz Network and Sharing Centra
Ja sam kod sebe odradio upgrade na windows 10,posle i clean install i nikakvih problema nisam imao.
Kod mene kad otkacim lan kabal ista ovakva slika,pa me interesuje da li je ovde crkla mrezna karta ili je nesto drugo u pitanju.Takodje me zanima ako je ispravna mrezna karta a kojim slucajem ne valja ovaj drajver za nju,da li bi trebala da sija ta lampica nazad kad se ubode lan kabal.svaka pomoc dobro dosla,hvala unapred pozdrav.![]()
Kod sestre odradim upgrade sa windowsa 7 na windows 10,medutim kad se zavrsila instalacija problem nece da se poveze na internet.Na ikonici za network crveni x.U device manageru pokazuje sve ok.Mrezni adapter realtek driver 10.2.703.2015 od 03.07.2015,medjutim nema interneta.Kad je bila sedmica network adapter bio realtek RTL 8168D/8111D Family PCI e Gigabit Enthernet NIC.E sad sta je jos cudno kad se prikljuci lan kabal u adapter nazad na kompu uopste se ne pali ona zelena ili narandzasta lampica(zavisi koje je boje kod koga)
Ja sam kod sebe odradio upgrade na windows 10,posle i clean install i nikakvih problema nisam imao.
Kod mene kad otkacim lan kabal ista ovakva slika,pa me interesuje da li je ovde crkla mrezna karta ili je nesto drugo u pitanju.Takodje me zanima ako je ispravna mrezna karta a kojim slucajem ne valja ovaj drajver za nju,da li bi trebala da sija ta lampica nazad kad se ubode lan kabal.svaka pomoc dobro dosla,hvala unapred pozdrav.![]()
^
To sto podrzava VPN, ne znaci da mozes besplatno da koristis
P.S. Ja koristim Hotspot Shield s vremena na vreme![]()
Nema veze, samo ako ti nije teško pošalji mi uputstva i parametrte koje treba da podesim!!! Postoje besplatne VPN konekcije koje se mogu podesiti da funkcionišu na personalnom kompjuteru!!!.
Probaj da resetuješ BIOS. Vidi u uputstvu matične ploče kako se resetuje BIOS. Kod novijih Asusovih ploča promeni se položaj jumper-a i posle 10-ak sekundi se vrati u jumper u prvobitan položaj, baterija se ne vadi.
Odavde skini najnoviji drajver za Windows 10 (trenutno je najnovija verzija drajvera 10.3.723.2015): http://www.realtek.com/downloads/do...d=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false
Nista od ovoga ne pomaze probao sam i ovaj lan driver,ne verujem da je do antivirusa,ima samo ovaj defender koji dolazi uz windows 10.Znaci windows je instaliran(upgrade) medjutim posle toga nije uspeo da se poveze na net,znaci nije ni antivirus pokrenut da bi ga on blokirao.Probao sam i ovaj reset biosa ali na ruteru se uopste ne pali lampica za taj lan kad ga povezem kablom,kao ni nazad na kompu lampica kad se ubode lan kabal.Vec sam pitao gore iznad ako ova lampica nazad ne svetli jel to znak da je otisla mrezna?
Nista od ovoga ne pomaze probao sam i ovaj lan driver,ne verujem da je do antivirusa,ima samo ovaj defender koji dolazi uz windows 10.Znaci windows je instaliran(upgrade) medjutim posle toga nije uspeo da se poveze na net,znaci nije ni antivirus pokrenut da bi ga on blokirao.Probao sam i ovaj reset biosa ali na ruteru se uopste ne pali lampica za taj lan kad ga povezem kablom,kao ni nazad na kompu lampica kad se ubode lan kabal.Vec sam pitao gore iznad ako ova lampica nazad ne svetli jel to znak da je otisla mrezna?
Koja je ploča u pitanju?
Biostar TH55B HD podnozje S1156 Intel H55,Intel i3 540,graficka AMD radeon HD 6670
Njihov drajver za lan je ovaj http://download.biostar.com.tw/upload/Driver/LAN/Realtek/PCI_E/WIN7/7.092/PCIe_Win7.exe
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari