Šta je novo?

Najbolja termalna pasta?

• Začetnik teme Začetnik teme Chola
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Chola

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2012
Poena
160
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 12 128GB
Uzimam novu termalnu, pa jel moze neko da mi preporuci sta je najbolje? 🙂

Jako je nezahvalno reci "najbolja". Arctic Cooling MX4 je odlicna, recimo.

AS MX4 ili Noctua NT-H1. To je ono sto ima kod nas, a takodje i najbolje ako ne racunamo Gelid Extreme i neke diamond paste koje znaju da izgrebu cooler. AS5 nije los, ali nije kao ove dve.

Coollaboratory Liquid

Noctua nth1 ako mozes da nadjes je sasvim u rangu sa ac..

MX4 je za nijansu bolja. Imam obe. Testirao vise puta.

@Masinist
CL bas i nije pasta u klasicnom smislu. Ako ima alu kontaktnu povrsinu hladnjaka, zbogom-dovidjenja. Treba coveku to i napomenuti.

MX4 +1

Da li neko mozda ima iskustva sa Phanteks pastom? Imam je ali me mrzelo da probam

Nisam znao da je nth1 toliko gora od MX4, pre par godina kad sam gledao testove na netu mi se nije cinilo tako. Jel je na nivou AS5 ili gora?

Ja nisam primetio nikakvu razliku između Noctua NT-H1 i fabričke žvake. Kao što i oni testovi pokazuju sve je u okviru par stepenu. Malo kome bitna razlika.

Evo, ovako,,)
mislim da je ta MX4 pasta neko najbolje resenje ( pogotovo sto ima da se kupi kod nas), ali posto sam koristio Coollaboratory Liquid Pro metal izmedju baze hladnjaka i IHS-a, definitivno je to najbolje resenje za entuzijaste.:wc:
Kada sam skidao hladnjak posle godinu ipo dana, taj tecni metal je bio u skoro istom stanju i obliku kao i kad je prvi put nanosen na IHS.
Samo mora da se pazi kod ove paste😀:
prvo, mora bude bakarna baza hladnjaka inace ce metal da "nagrize" bazu.
Drugo, metal treba da se nanese na bazu u malim kolicinama i ravnomerno, da bude kao neka ravna i staklasta povrsina, kao neka barica vode.
I trece, mozda najvaznije, kada se skida hladnjak, prvo dobro zagrejati procesor i metal, pa kada se skida, mora se obrisati taj metal sa baze i IHS-a, vrlo brzo, za najmanje 30-60 sekundi jer se inace metal stvrdne i ostanu kao neke neravnine na povrzini baze i ihs-a.
Skidanje metala je najbolje raditi sa plasticnom providnom kesom, Medicinskim alkoholom i nekom krpicom za naocare.

Poslednja izmena:
I gde ima da se kupi MX-4?

Pa, vidite kod ovih sto idu "turisticki":beat: u Budapest, mozda slucajno mogu negde pokupiti i neku pastu, a ja sam uzeo pastu od X-Arene, pre godinu dana, ali vidim da sada nesto ima problema sa tom firmom,http://www.*****.com/forum/showthread.php?t=23024.
EDIT: Nesto ne radi link, ima nesto o ovoj firmi na onaj P...AXE forum pod Neobavezno o Firma X-Arena?

Poslednja izmena:
Ako ima kod madjara onda je to to. Kao da ti treba nekakva garancija pa mora u domacoj radnji da se pazari 😀

Koja pasta ide uz Cooler Master Hyper 212 EVO hladnjak?
Koji joj je tacan naziv?
Kad nju poredimo sa Arctic Cooling Pasta MX-4 "znamo" koja je bolja?
Koliko bolja, vredi li doplacivati 800-900rsd ili upotrebiti tu sto dodje sa hladnjakom?

Poslednja izmena:
Thumbs up za Arctic Silver 5, uzeo je odavno, a vec nekoliko generacija CPU/mobo platformi koristim kao termalnu pastu. Sasvim zadovoljavajuci oc rezultati, medjutim vise je do dobrog primerka procesora. 😉

Nazad
Vrh Dno