Šta je novo?

Preporuka za kameru do 200E

• Začetnik teme Začetnik teme Vorlon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vorlon

Cenjen
Učlanjen(a)
20.05.2015
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 & Dark Rock Pro 4
Matična ploča
MSI Mortar B450M
RAM
Patriot Viper Steel 32GB DDR4 3733Mhz
GPU
RX570 4GB
Zvuk
Adam Audio D3V
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s 5G
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebna mi je pomoć oko izbora jeftinije kamere.

Bitno je samo da podržava 1080p i popularniji standard za memorijske kartice,
dakle da nije Sony Memory Stick pošto su neopravdano skupe.
Nisam nešto zahtevan oko kvaliteta slike ali bih opet da izvučem
neki maksimum u ovoj cenovnoj kategoriji.

Svaki savet je dobrodošao!

Hvala na savetu ali mora da bude novo i dostupno za kupovinu u prodavnici u Srbiji.
Ne očekujem nikakav poseban kvalitet slike, samo da bude OK, verovatno i ovoj budget klasi ima osetnih razlika između modela?

Ajmo malo realnosti u celo 🙂

Ti si bas ostao u 90-im, "dens je uvek u fazonu, dens ce uvek biti cool" :d :d

1) Odavno Sonijeve kamere imaju i microSD pored memory sticka, a jos duze postoje adapteri microSD to Memory stick
2) Novo nece biti novo zavek, nece biti novo vec posle mesec dana, a platis ga vise i kupis najgoru stvar koja se moze kupiti za te pare
3) Klasicni kamkorderi su odavno prsli i sve je bolje od toga, cesto je bolji i telefon

Zato, ako i dalje zelis da kupis najgore sto se moze kupiti za pare, i zelis da doprineses produzenju veka tih zaostalih komada tehnike koji bi odavno umrli da nema takvih kupaca, a usput kreditom doprineses jos vecem bezobrazluku bankara, kupi bilo sta za tih 250e, neces pogresiti, sve je lose 🙂

That said, danas sam za decu kupio Canon HV20, kameru staru 8 godina koja ubija sve novo sto postoji, za 50e 🙂

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Huh, 20 poslednjih dana pratim KP i S110/120 su blize 300€. Polovni su ~200€. Nov S120 u Evropi krece od 260€. S110 je skuplji, 378€.

Za Oly se uvek moze koristiti i RAW ako se nekome ne svidja obrada od strane aparata. Mada, moze se 100% podesiti da daje zivlje boje ili sta god nije po ukusu. Ovako svetao objektiv za one pare je raritet.

IMHO, jos niko nije napravio bolji procesor od Canona u kompakt/ultra kompakt klasi. Ako se doda jos i chdk... Ako su cene S110 i XZ-1 slicne, Canon je bolji izbor.

Polovan S100 130-150e, nov S110 210-220e (ako jos uvek imaju).. sve je jasno 🙂 S120 je vec nerealno skup i bolje je kupiti polovan sony RX100 mk1.

Poslednja izmena:
Posto canon S110 nema nigde a s120 je zvanicno u radnjama 350€ sta konkurencija nudi za ove pare?Nasao sam i sony rx100 za slicnu cenu sto je predlozio @HSV.stoned sta uzeti od ova dva ili mozda nesto trece?

Nazad
Vrh Dno