Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio je pre nedeljak dana Asus RT-AC66U na akciji, jede za doručak sve. Oko 100ke je, možda njega da uzmeš u obzir

Od jutros kod mene (Voždovac) nema ni neta ni fiksne. Jel to opet neki radovi ili je nešto drugo u pitanju? Jel ima još neko kome trenutno ne rade net i fiksna?

Ajde da pitam opet:
Zbog cega je potrebna veza mreznim kablom izmedju PDS 2100 i epc 3928?

A šta je pds 2100? Ako je drugi receiver za kablovsku, onda da bi znali da je kod tebe. Meni je jedno godinu i više radilo bez kabla sve kako treba.

Ako pričamo o istoj stvari

A šta je pds 2100? Ako je drugi receiver za kablovsku, onda da bi znali da je kod tebe. Meni je jedno godinu i više radilo bez kabla sve kako treba.

Ako pričamo o istoj stvari

Ovo je i to je jedini...

0rzmVpu.png

Moguće da nema modem u sebi pa zato mora da bude povezan preko mreže.

Доста је да се повеже са кућном мрежом тј на главни модем, не мора стриктно на рисивер. Једино што онда СББ мора да региструје напредне функције за његов мак/ип.

Evo i mene sa epilogom:

Posle 7dnevne "borbe" sa signalom, modemom, tehnickom podrskom i terenskim ekipama - problem je resen :).
Modem je zamenjen sa epc3828 wifi gatewayom i sve radi iz prve.

Jedino sto nisam bio tamo i ne znam koja je sifra za Wifi mrezu :). Kakva je praxa, da li je sifra sa kutije modema ili su ostavili open...?

@Septimus; Lozinka je SN broj sa modema, nalazi se na beloj nalepnici. Pozdrav.

sbb.PNG

Puca no stop internet.

Ovo je vec 365 put kako se zalim ali oni nista.

Zali se RATELu i navedi koliko puta si se zalio a da nista nisu uradili (tj. nisu resili).

Isti slučaj. Neće da zamene gateway, dođu i nešto čačnu oko kablova pa odu.

Pogledajte prilog 177021

Puca no stop internet.

Ovo je vec 365 put kako se zalim ali oni nista.

Koliko već traje taj problem? Šta su ti tačno tehničari rekli zbog čega dolazi do problem tj. ovde je prejak signal do tebe koji dolazi od pojačivača? Da li su radili proveru opreme i instalacije?

Takođe i pitanje za @ZorMi kažeš da je problem HG (Home Gateway) ili prejak signal ili često pucanje veze?

Poslednja izmena:
Takođe i pitanje za @ZorMi kažeš da je problem HG (Home Gateway) ili prejak signal ili često pucanje veze?
Kažu da je signal dobar, osim što je na dva kanala znatno slabiji a 'modem pliva' pa se gubi veza.
Postoji optički kabl uveden u moju zgradu, sve povezano samo nije aktiviran nego se vuče signal koaksijalcem iz susedne zgrade.
Poslali su zahtev inženjeringu da puste taj optički pa će 'signal biti savršen'. To traje već mesec dana.
Ali ja i dalje sumnjam na ovaj Cisco 3928.
SBB.png

Nisam strucan za procenu kvaliteta signala, ali mi ovo deluje kao previse oscilacija - na mom ruteru (doduse v.1 kod tebe je v.2, mozda se razlikuju) vrednosti su sledece:
Channel 1: -18.8 dBmV 32.6 dB
Channel 2: -17.9 dBmV 33.6 dB
Channel 3: -18.5 dBmV 32.9 dB
Channel 4: -18.0 dBmV 33.5 dB
Channel 5: -17.6 dBmV 34.1 dB
Channel 6: -17.8 dBmV 33.8 dB
Channel 7: -18.2 dBmV 33.4 dB
Channel 8: -19.0 dBmV 32.6 dB

Power Level:
Channel 1: 56.5 dBmV
Channel 2: 56.5 dBmV

Tebi je SNR veci, sto bi trebalo da znaci vecu stabilnost. Nesto tu ne stima.

Poslednja izmena:
@ZorMi Kod mene na Paliluli ista situacija sa tim Cisco 3928, samo što problem traje pola godine (ili od kad je bilo poslednje ubrzanje). Signal je super, sve šljaka, ali na momente se totalno istripuje, neće ništa da otvori, i sl. A ping do njihovog prvog rutera ima neke bolesne skokove i packet loss, iako je 99% vremena do 10 ms. Ja lično tipujem na Cisco.

Do dan danas nisu uspeli da reše misteriju. A dole u podrumu zgrade ogromna SBB kutija, kapiram da je neko čvorište. Znači na izvoru sam, signali da bolji ne možeš poželeti, ali ne radi kako treba. Srećom da se selim pa ne moram više da se nerviram. :)

@Jericho Tvoj signal je na samoj granici. Do 33 dB/+-15 dBmV (najmanje) preporučeno sa 256QAM downstream i 55 dBmV (najviše) za 16QAM upstream (pretpostavljam da to koriste, ako ne piše nešto drugo u modemu).

Poslednja izmena:
Nisam strucan za procenu kvaliteta signala, ali mi ovo deluje kao previse oscilacija - na mom ruteru (doduse v.1 kod tebe je v.2, mozda se razlikuju) vrednosti su sledece:
Ау, ово је благи очај, ништа од овога није у нормалним границама. :( Да ли ти бар ради нормално? Код мене су вредности сличне као у претходном примеру, знам да могу да поправим али пошто све ради, мрзи ме да се играм кабловима.

Ако имаш више разделника успут или си користио неке слабије, то може да помогне. Када су овде довели оптику до суседне зграде, сигнал се пореметио па су код мене експериментисали јер је Power Level од 0-3 скочио на близу -10. Када су избацили један разделник и повезали рутер са првим у стану, све се вратило близу нуле али ... кабл је ишао онако кроз стан, требало би да га мало уклопим што подразумева бушење бар једног зида па сам вратио како је било, Power Level је од -7 до -10 али све ради па ми то више одговара.

Kažu da je signal dobar, osim što je na dva kanala znatno slabiji a 'modem pliva' pa se gubi veza.
Postoji optički kabl uveden u moju zgradu, sve povezano samo nije aktiviran nego se vuče signal koaksijalcem iz susedne zgrade.
Poslali su zahtev inženjeringu da puste taj optički pa će 'signal biti savršen'. To traje već mesec dana.
Ali ja i dalje sumnjam na ovaj Cisco 3928.
Pogledajte prilog 177080

Ako postoji zahtev da se aktivira novo čvorište "optički čvor" u tvojoj zgradi onda ih malo pritisni, nemoj preko Call Centra nego idi preko FB stranice, pa im lepo napiši u čemu je problem i da zahtev postoji, ali da nije ništa urađeno sa njihove strane već mesec dana, a ti imaš i dalje problem...

Channel 1: -18.8 dBmV 32.6 dB
Channel 2: -17.9 dBmV 33.6 dB
Channel 3: -18.5 dBmV 32.9 dB
Channel 4: -18.0 dBmV 33.5 dB
Channel 5: -17.6 dBmV 34.1 dB
Channel 6: -17.8 dBmV 33.8 dB
Channel 7: -18.2 dBmV 33.4 dB
Channel 8: -19.0 dBmV 32.6 dB

Power Level:
Channel 1: 56.5 dBmV
Channel 2: 56.5 dBmV

Tebi je SNR veci, sto bi trebalo da znaci vecu stabilnost. Nesto tu ne stima.

Opšti parametri signala
Parametri od značaja u Downstream channel delu su:
 Bit Rate - propusni opseg za prijem podataka.
 Power Level - jačina primljenog signala. Vrednost ovog parametra treba da bude
izmedju -12 i 12, idealno oko 0.
 SNR - Signal to Noise Ratio - odnos signala i šuma na liniji. Optimalna vrednost ovog
parametra je preko 34.
Parametri od značaja u Upstream channel delu su:
 Bit Rate - propusni opseg za slanje podataka.
 Power Level - jačina odlaznog signala. Optimalna vrednost ovog parametra je u opsegu
40 do 50 dbmV, a prihvaljiva odstupanja su kada je vrednost izmedju 35 i 55 dbmV.

Izvor: SBB TU - TEHNIČKI USLOVI za korišćenje Internet servisa

Ау, ово је благи очај, ништа од овога није у нормалним границама. :( Да ли ти бар ради нормално? Код мене су вредности сличне као у претходном примеру, знам да могу да поправим али пошто све ради, мрзи ме да се играм кабловима.

Ако имаш више разделника успут или си користио неке слабије, то може да помогне. Када су овде довели оптику до суседне зграде, сигнал се пореметио па су код мене експериментисали јер је Power Level од 0-3 скочио на близу -10. Када су избацили један разделник и повезали рутер са првим у стану, све се вратило близу нуле али ... кабл је ишао онако кроз стан, требало би да га мало уклопим што подразумева бушење бар једног зида па сам вратио како је било, Power Level је од -7 до -10 али све ради па ми то више одговара.

Znam da su ovo losi parametri, ali sam hteo pokazati da uprkos tome meni net radi bez nekih vecih problema. Poneki put bude problema sa DNS-om (sto nema veze sa signalom), ponekad treba resetovati modem da dodje sebi (par puta mesecno), ali generalno gledano nema problema ni sa konekcijom, ni sa DL/UL, niti u online igranju. Njemu sa teoretski boljim signalom puca veza, pa mi deluje da je razlog bas u ovom kolebanju jacine signala po kanalima.

Inace, imam samo 1 razdelnik za D3, ali mislim da je on iza modema, mrzi me da pomeram namestaj da bih gledao (kad vec sve radi). Mozda je resenje jednacine to sto u kraju nema previse nakacenih korisnika.

Тешко да је иза модема. ;) Код мене је сличан сигнал као код њега и апсолутно све ради па зато и не враћам распоред да мало поправим сигнал. Такође мислим да нема много корисника, нарочито неких хеви, у крају и зато нема ни проблема. Можда је битно и то да је сада оптичко чвориште у суседној згради па до мене има мало коаксијалца.

imam d3 i preko hdmi na tv, kada idem na info pishe 720p, jel zaista ta rezolucija ili je 576p?

Ta rezolucija je postavljena na izlazu risivera, možeš da biraš između 576i, 576p, 720p i 1080i i to nije u direktnoj vezi sa rezolucijom kanala koji gledaš. SD i HD kanali se prilagođavaju rezoluciji izlaza, tj. radi su upscale/downscale na izabranu rezoluciju.

da al mene znima koja je realna rezolucija kanala sa d3 jel hd ili sd, nebitno shta mi na info kaze tv...?

Pa znaš valjda da je većina kanala u SD rezoluciji (<576i) dok je nekih 20-ak kanala u HD rezoluciji (1080i)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno