Šta je novo?

LG Nexus 4

Ako je greska u fazonu da neces moci da pustis fajl, samo ti nastavi sa kopiranjem. I to sto ga ne vidis kao usb je takodje normalno.

Rijesio sam problem, obrisao sam usb drivere od telefona pa kad sam ga ponovo Prikopcao instalirao je nove i to je to.

vracete li se na stock nandroid bekap prije flesovanja novog/drugog ROM-a? uvijek imam osjecaj da nesto ne radi kako treba ako nije clean install, a ranije mi se desavalo da zabaguje, bootloop i sl.

clean je kad uradiš sve wipove (system, data, cache, dalvik). sve preko toga je tvoj trip :)

e pa onda cu samo factory reset u TWRP. :)

prelazim sa Euforije na Hromu.

Treba mi hitna pomoc. Zeznuo sam Nexus 4 16gb odneo u servis da mi podignu android. Ubacili mi Android 4.2.2. Pogledam Opcije/Storage a oni ubacili android za 8gb.
Treba mi link za AOSP android Nexus 4 16gb da bi ga ponovo ubacili jer servis kaze "nismo mi krivi sto je sada 8gb". PLZ.

@ Corvus Corax
Procitao sam samo nisam siguran da je za 16gb. Procitao sam i upustvo koje si mi sad postavio na XDA. Na zalost ne razumem.

Samo da dodam. Napisao si "ponovo flesuj". Malopre su mi flesovali na 4.2.2. Mozda ti nisam jasano objasnio. Da li ponovo da ga flesujem? Da li ce biti 16gb?

Poslednja izmena:
Probao sam i nisam uspeo. Izlazi mi da mi je uredjaj nesto kao "zakljucan"

Jel otključan bootloader? Ugasiš tel, držiš power + volume down, u dnu piše lock state: šta?

Poslednja izmena:
Na nexus 5 se desi nekada da 32gb pokazuje kao 16gb, resenje je odraditi factory reset iz rekaverija

@ Vojkan
Pise locked. Sad su opet u servisu ubacivali nekoliko verzija androida i ponovo izlazi 8gb. Vretili mi novac ne mogu da rese problem.

@ telep
Odem u rekoveri potvrdim i izadje Android ikona za crvenim trouglom i znakom uzvika

Poslednja izmena:
aj napiši jel si uspeo ovako kako ti je telep rekao da ne kucam džabe ako to prođe :)

kakav je to servis koji ne zna da fleshne stock software :/ ko ce sve u ovoj drzavi zaradjivati lovu ***..
sorry za off.

samo slusaj telepa i vojkana i sredices to za 30ak min.

A i zelvel mi cudan nesto. Na drugim temama Bog za navigaciju, a 'vamo ne zna image flesovati, dvije komande.

kakav je to servis koji ne zna da fleshne stock software :/ ko ce sve u ovoj drzavi zaradjivati lovu ***..
sorry za off.

Pa vidis da su mu flesovali 4.4.2 mislim, dobro da mu nisu stavili jellybean

Edit: ah lol ladno su mu flesovali JB

Poslednja izmena:
@ nemanja066
Izvini kakve veze ima ovo sto pises. Ja nisam ni na jednom forumu. Bio sam na serbianforum i tamo nisam vise od dve godine. Ovde sam zadnji put pisao 2013/14 i vise nikad.
Ako znam da pravim Microsoft Office ne moram da znam da napravim OS. Pobogu.

-------------------------------------------------------------------------

Zvao sam 5 vecih (ozbiljnih) servisa. Znaju za ovaj problem i ne mogu da ga rese.
@ telep flesuju sa JTAG. Pa ne mogu imati 5-6 androida za Nexus 4 na HDD. Flesuju ga alatom preko tacaka na ploci, posle mozes da dobijas OTA update do 5.1.1.

Poslednja izmena:
Kakav jtag, jesi odradio ono sto sam ti rekao?

Nema poente da trazis pomoc, pa onda ne uradis to. Ako hoces da placas da ti flesuju fon u servisu izvoli slobodno. Meni ni iz dzepa ni u dzep.

Poslednja izmena:
I na tom znaku zadržiš power dugme i klkneš volume up
Pogledaj ovaj klip, tamo negde oko četvrtog minuta pokazuje šta da radiš https://www.youtube.com/watch?v=e0FVHFg6t2I

Malo sam u panici zbog ovih iz servisa... pa ti nisam napisao. Sve sam uradio i opet pise 8gb.
Cim sam ga doneo, drugi put, iz servisa dobio sam OTA update do 4.4.4. Tu stajem. Cim sam dobio OTA nema potreba za bilo kakvim dalje flesovanjem. Flesovao ga Google.

Ovo sto si mi postavio mi je OK ali nece. Pomislio sam da uradim wipe particije ali ne smem.

Nemam ja nikakvih problema da napisem da ne znam nista oko custom ROM-ova, kernela, itd. Root i to je maksim. Na 3-6 android uredjaja samo na jednom, Gnex, sam stavio 4 roma od toga jedan radi solidno. Probao, vidim svi rade pa ajd i ja. Guram stock dok ne stane mob. onda kupim polovan... Na forumu za Gnex jedan tip instalira neki ROM pa pise: "leti, sanja, dise" a posle 3 dana zabagovao i tako svake sedmice ispocetka. Izvinjavam se zbog ne znanja ali mene to stvarno ne zanima.

Naravno ko god mi je danas napisao ja sam mu duzan i zahvalan.

Poslednja izmena:
Znaci usao si u taj rekaveri i odradio wipe data factory reset (ovo ti valjda brise sve sa telefona, nisam siguran, nisam koristio stock) i cache partition?

Poslednja izmena:
zelvel aj ovako, pretpostavljam da imaš instalirane drajvere i fastboot.exe

- uđeš u bootloader i povežeš telefon sa kompom
- otvoriš cmd prozor u folderu gde se nalazi fastboot.exe
- kucaš fastboot oem unlock

ovde će tel da te bita da li hoćeš da sve obriše bla bla, prihvati. e sad nisam siguran da li briše preko erase ili format. ako je format trebalo bi da već ovde budeš ok. ako je erase verovatno nećeš. kad završi startuj sistem i vidi koliko ima memorije. ako je i dalje 8gb idi opet u bootloader i kucaj

fastboot format userdata

i proveri onda memoriju

ultra, ultra, ultra glupo pitanje, posto je servis takav kakav je vec:

da li su ti sigurno vratili tvoj telefon?

...da li su ti sigurno vratili tvoj telefon?
Jeste moj je. Ali nije samo jedan servis problem. Napisao sam vec da sam zvao jos 4-5 i svi znaju za problem i svi nemaju resenje za to.

@Corvus Corax mi je poslao danas ovo

ali pojma nemam sta to pise i sta da radim. Kad vec ne znam/ ne smem moram traziti zvanicni LG servis.

Poslednja izmena:
Odnesi njima na servis, gde su ti flesovali telefon, daj im taj link. Koji su to nubovi

Odnesi njima na servis, gde su ti flesovali telefon, daj im taj link. Koji su to nubovi

Uuuu. Odneo im danas sve. Da napisem sta mi je tip rekao ne bi mi verovali. I ja koji pojma nemam vidim da je on jos gori. Servis je renomiran u Brace Jerkovic. Ime servisa necu da pisem, razumljivo...

Poslednja izmena:
Vrh Dno