Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da li je slucajno neko od insidera ko nije radio upgrade sa legit sistema, probao da instalira oficijalni ISO i da vidi da li je win aktiviran.. ona prica da cemo dobiti free win10 pro itd ? Onaj ko radi upgrade sa legit sistema ne unosi kljuc, radi skip i syste se sam aktivira online pa rek oda li je jos neko probao ko je bio insider, modza i nama ovako prodje.

+1, ako moze odgovor na ovo.

Pravim ISO preko MCT-a, pa bih da probam clean install, al me brine da l' ce biti aktiviran...

Mogu ja da okacim msdn iso koji god zelite...

e sad sam ga popravio:( posle restarta nemam ni taj windows logo u "notification area-i". kad idem na check update iz control panela ne nalazi nista.samo pise windows 10 upgrade reserved.
pakao u najavi :)
uradi ovo
izbrises sve u: C:\windows\softwaredistribution\download , a onda u cmd sa admin ukucas: wuauclt.exe /updatenow

Moze i to da te pitam kako da dobijem i ja akaunt na dreamkast?

Ako si zaposlen u nekoj visokoškolskoj ustanovi ili tamo imaš nekoga. Dreamspark je servis za univerzitete koji imaju edu ugovor sa MS.

Inače Dreamspark verzija podržava više instalacija na više uređaja sa jednim ključem. Ja probao sa win7 i win 8.1 i radi. Riba iz MS supporta mi je kad sam joj ovo rekao odgovorila"imali ste sreće". Instalirao sam 3 wina8.1 na 3 uređaja i aktivirao sa istim keyem

Имам три инсталације и све су активиране па ћу касније једну да искључим са инсајдер варијанте и пратим како ће да се понаша. Ако има још нека идеја пошто ми није битна инсталација ...

Пошто одавно имам обичај да користим ентерпрајз верзију (фрај пробни период од 90 дана плус неколико пута толико), јутрос сам довукао званичну 10240 верзију и инсталирао. Даје стандардно 90 дана за пробу а колико видим, нуди два продужења па ми делује да ће да буде употребљиво 270 дана тј практично до краја априла идуће године. Нема шансоне да једна инсталација толико опстане код мене али ћу ово да пробам. Тако да они којима не успе да активирају неку своју верзију опет остаје ентерпрајз са трајањем од 9 месеци. Бар је фрај и не мора да се пази да не буде проваљен. ;)

Оставићу две инсајдер инсталације а ако успем да инсталирам легалну седмицу на стари комп, можда и њу пребацим на 10 ... мада ми плоча у том компу показује да планира да испусти бели дим. :(

Inače Dreamspark verzija podržava više instalacija na više uređaja sa jednim ključem. Ja probao sa win7 i win 8.1 i radi. Riba iz MS supporta mi je kad sam joj ovo rekao odgovorila"imali ste sreće". Instalirao sam 3 wina8.1 na 3 uređaja i aktivirao sa istim keyem

Pazi samo nemoj da te čuje zeljko serviser...

On sve zna :D

Poslednja izmena:
MSDN en_windows_10_multiple_editions

English x86-x64

File:en_windows_10_multiple_editions_x86_dvd_6848465.ISO
Size:2.9GB
CRC32:57F04DBD
MD5:99FEB0F9E7262B7EEFA460840A31B59D
SHA-1: D927A91E1DD7D9C6023D0DA1DBCB16DEFEC5B6C1

Link:https://openload.io/f/90S__3taA-Y/

File:en_windows_10_multiple_editions_x64_dvd_6846432.ISO
Size:3.9GB
CRC32:B1A4699E
MD5:23E397A21A9E01F141C64B7E1260314A
SHA-1:60CCE9E9C6557335B4F7B18D02CFE2B438A8B3E2

Link:https://openload.io/f/PqiZFqkVH-U/

MSDN en_windows_10_multiple_editions

English x86-x64

File:en_windows_10_multiple_editions_x86_dvd_6848465.ISO
Size:2.9GB
CRC32:57F04DBD
MD5:99FEB0F9E7262B7EEFA460840A31B59D
SHA-1: D927A91E1DD7D9C6023D0DA1DBCB16DEFEC5B6C1

Link:https://openload.io/f/90S__3taA-Y/

File:en_windows_10_multiple_editions_x64_dvd_6846432.ISO
Size:3.9GB
CRC32:B1A4699E
MD5:23E397A21A9E01F141C64B7E1260314A
SHA-1:60CCE9E9C6557335B4F7B18D02CFE2B438A8B3E2

Link:https://openload.io/f/PqiZFqkVH-U/
E ovo meni treba hvala brate ako ides nakaj makedoniji javi mi da te castim gajbu piva

Jelte kad kreiram ovaj win preko toola jer ga pokrećem iz wina ili ga bootujem i jeli treba da se isključuje fast i secureboot. I još nešto. Ovaj win 8.1 sam instalirao u Uefi varijanti pa me interesuje da li ovaj tool pravi uefi ili legacy varijantu. Jer ako je legacy džaba ga skidam.

Poslednja izmena:
Ako nekom trebaju drugi jezici, javite :)

Skini iso i Rufus bez ikakvih podešavanja dodatnih ;)
Može i daemon tools...

Imam original Win 8 pro. Skinuo sam sa Microsoft sajta Win 10 pro. Kad pokrenem instalaciju trazi mi key. Key od Win 8 ne prihvata. Da nadogradim Win 8.1 jos ne moze. Ima neko neku ideju?

Jelte kad kreiram ovaj win preko toola jer ga pokrećem iz wina ili ga bootujem i jeli treba da se isključuje fast i secureboot. I još nešto. Ovaj win 8.1 sam instalirao u Uefi varijanti pa me interesuje da li ovaj tool pravi uefi ili legacy varijantu. Jer ako je legacy džaba ga skidam.

Možeš da instaliraš i u UEFI i u Legacy varijanti. Butuješ ga sa USB-a i instaliraš, nije potrebno ništa gasiti.

Imam original Win 8 pro. Skinuo sam sa Microsoft sajta Win 10 pro. Kad pokrenem instalaciju trazi mi key. Key od Win 8 ne prihvata. Da nadogradim Win 8.1 jos ne moze. Ima neko neku ideju?

Moras odraditi upgrade na 8.1 pa onda sa 8.1 upgrade na win 10 pa tek onda moze cista instalacija desetke sa ISO. Win8 ne dobija upgrade na win10 jer je 8.1 free za win8 korisnike.

ovo smo trebali davno uraditi. Otelih se ceo dan skidajući sa toola.

Jesam. Odavno imam 8.1. Znaci cekam nadogradnju pa download pa cista instalacija. I tada kotistim klju koji imam ili dobijam novi?

Pa posle budite legalni...

Imam OEM 8.1 Pro legal, odradim update/upgrade i dočeka me poruka da win nije aktiviran :)

Kaže kad se zakači na net aktiviraće se... a net aktivan...

1) Skini Windows 8.1 Pro: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media .

2) Instaliraj ga ovim ključem: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB

3) Nakon instalacije, aktiviraj ga legalnim ključem od Windows-a 8.

4) Odradi upgrade na Windows 10.

Nista cudno kod Windows-a, desi se da ne uspe odmah aktivacija.

Vrh Dno