Šta je novo?

The Witcher 3

Evo ga 1.07 patch, tricavih 7.6GB....

Poslednja izmena:
Omg :) sta su ovi radili? :)

Manji je patch za PC verziju.

Nego, kakva je razlika kada se ukljuci ovo "Introduces an alternative movement style for Geralt"? Ja ne primjecujem nikakvu razliku.

Kako ne primecujes razliku? Sa alternative movement Geralt bukvalno nema nikakvu ''tezinu''. Pokusaj da se okreces za 360 stepeni sa obe opcije pa ces videti razliku (sa novom se okrenes bukvalno za pola sekunde). Po meni je stara opcija za kretanje bolja.

Poslednja izmena:
sa 1.7 performance mnogo manje na konzolama nego sa starijim petchevima...

Kako ne primecujes razliku? Sa alternative movement Geralt bukvalno nema nikakvu ''tezinu''. Pokusaj da se okreces za 360 stepeni sa obe opcije pa ces videti razliku (sa novom se okrenes bukvalno za pola sekunde). Po meni je stara opcija za kretanje bolja.

Nisam provalio to, usmjerio sam paznju na animacije trcanja pomislio sam da je to u pitanju.

Upravo sam naisao na game breaking bug, main kvest "Get Junior" kada treba da se sastanem sa Roche-om na mostu ispred Oxenfurt-a. Dodjem na markiranu lokaciju ali njega nema, odem do kapma nazada udjem i krene animacija kao da je tek pocetak kvesta, kada zavrsim sa dijalogom Roche stoji ispred kampa i ne mrda nigdje.

Vidio sam da se mnogi zale jos odavno na taj bag, tako da ni ovaj novi patch nije rijesio taj problem. Pitam se samo na sta su sve otisli ovi silni gigabajti?!

sa 1.7 performance mnogo manje na konzolama nego sa starijim petchevima...

Ne znam za konzole, ali što se tiče PC-a nakon zadnje zakrpe primećujem boljitak u perfomansama. Na mojoj mašini to je negde oko 5 frejma u zavisnosti od lokacije, a takođe je i ova Nvidia kosica proradila kako treba u kombinaciji sa mojom AMD kartom... premda, da budem iskren to mi nije toliko ni bitno jer mi se daleko više dopada kako izgleda bez te opcije.

Elem, konačno sada mogu da odložim gomilu mačekalja koje vucaram već neko vreme.

Što se kretanja tiče, nešto se tu desilo. Nisam pogledao to detaljno, ali deluje kao da je Geralt sada malo ubrzan.

Inače najviše mi je smetao do sada kako je rešen ovaj menadžerski deo. I dalje mi se čini da je to moglo bolje i prostije da se reši, ali ok i ovo je nešto. Problem koji ja imam recimo se odnosi na vrlo štuara pojašnjenja u delu za misije. Neki treasure kvestovi mi još uvek vise s početka igre a koje očigledno nisam završio kada je trebalo dok sam pokapirao šta treba da radim, i sada uopšte ne mogu da vidim gde treba da idem. Tipa stoji mi iskoristi čula da nađeš tragove na jezeru, i tome sl. a pri tom uopšte ne piše koje je to jezero i gde treba ja to da odem. Takođe na karti nema nikakvih naznaka koja je oblast koja, tako da uopšte nemam predstavu sada gde ja to treba da odem a naravno nema ni markera da me navede... Pa sada ili je to još jedan od mnogih bagova u nizu ili sam ja još nešto propustio da napravim. Uglavnom kako god da je, nije dobro jer je krajnje nejasno šta treba uraditi?!!

Ipak do sada me je najviše nervirao konjić koji se toliko glavi i toliko puta ne ume da dođe kada ga pozovem da je to neprevaziđeno u poređenju sa svim ostalim anomalijama kojih svakako ima...

S druge strane ono s čime sam svakako impresioniran pored ovog dizajnerskog dela koji je fenomenalan, je dužina igre. Očekivao sam da ću je do sada završiti a izgleda da sam tek negde malo preko pola. Upravo sam prošao deo Skellige Ards - Sunstone mirrors. Dakle očekivao sam da će glavna priča biti po običaju daleko kraća, pa sam uglavnom igrao sekundarne kvestove i svuda se muvao po mapi, što u krajnjoj liniji nije loša stvar jer sam svašta našao i uglavnom sam po nekoliko nivoa iznad preporučenog kada izađem na glavni kvest.

Poslednja izmena:
Nevjerovatno je koliko je igra bagovita, pocev od sitnica i grafickih gliceva pa sve do gbb-a u sred main kvesta. Zamalo da krenem iz pocetka, na jedvite jade sam uspio nekako da pokrenem main kvest sa Roche-om.

Morao sam da pokrenem drugi main kvet, odem do Skelige ostrva, tamo pronadjem fast travel i onda se teleporujem nazad do pecine u kojoj je Roche. Tu se kvest ponovo pokrene, iako sam sve to vec uradio, popricam sa npc-om i on krene da izlazi napolje, uplasim nejgovog konja tako da ne moze odmah da ga zajase, krene u sumu i tu stane. Kada mu pridjem da popricam sa njim on ponovo vrti isti dijalog kao i u pecini sto sam pricao. Onda ponovo restartujem igru, odradim sve isto sa fast travelom i kad krenem da pricam sa Rocheom, koji inace stoji ispred pecine, odjednom se teleportujemo na most ispred Oxenfurt-a i kvest konacno proradi. Yeeee!!!

Zaista kompleksna igra, nema sta. :S:

PS. Evo i linka ka tom resenju, nekima je pomoglo nekima ne. https://www.reddit.com/r/witcher/comments/36nhr5/get_junior_quest_bug/?sort=new

Poslednja izmena:
U crows perchu npr pojede 5 ili vise frejmova u odnosu na 06, ima jos lokacija gde kasapi fps. Sa 60 na 55, ne hvala, i jos bagovi...

U crows perchu npr pojede 5 ili vise frejmova u odnosu na 06, ima jos lokacija gde kasapi fps. Sa 60 na 55, ne hvala, i jos bagovi...

waw i ti si izbrojio sve slikice u jenu secundu....sa 60(šezdeset) na 55(pedesetpet) čovek bi pomislio da ste neki supermani kada to primetite :p

Ae bre livada, naravno da sam prebrojao, zato i blejim na pc forumu. I naravno da mi smeta drop od 5 fps...

Sa 1.07 patchom je izbaceno ono 'hold shift to compare', sada kada hocu da uporedim 2 itema, recimo kod prodavca i svoj equiped, vidi se samo razlika u armoru ili damage-u, ostali detalji nista. Koji smor :(

Superior feline armor i macevi su sad min lvl29, srecom bilo mi je equiped pa i dalje nosim tu opremu iako sam lvl27

I naravno to nisu ni napisali u patch notes...

A da ih pohvalim usput, popravili su bug kada nece da se vrati kovac u prvo selo u Valenu kada ga oslobodite. Takođe i bug gde mutageni nisu davali potpun bonus dok se ručno nisu resetovali posle svakog loada sejva. I naravno ni jedno ni drugo nije u patch notes...

A ovoj još nisu popravili... e te konzole, sve lepo upropastiše svojom nesposobnošću.

Mene taj pop-in toliko nervira da sam prestao vise da je igram.
'Bem ga AC2 od pre 6 godina nije imao ovoliko pop-ina kao Witcher 3...

Ali to je RPG, treba da maštaš da su oni u stvari tu, ali nisu odnosno da jesu :D
Ja iskreno mislim da je jedini krivac za eventualne grafičke nepravilnosti kriva isključivo nvidia petaljanjem sa dev timom, + namerno sakaćenje rada igre na njihovim starijim grafama ne bi li prodali novo đubre.

Poslednja izmena:
Ma bitno je da igra ima dobru pricu, ****s sve ostalo.... ;)

+1

Moj poslednji post je bio sarkazam. ;)

Pa vidis da je na kraju videa napisao "I hates consoles so much..."

Btw kod mene na konzoli nema tog npc "pop-ina", mora da je preterao u svojim "grafickom podesavanjima" koja su trajala 2 meseca

Pa vidis da je na kraju videa napisao "I hates consoles so much..."

Btw kod mene na konzoli nema tog npc "pop-ina", mora da je preterao u svojim "grafickom podesavanjima" koja su trajala 2 meseca

Nije svuda isti pop in. Negde je jako izražen kao na ovom primeru.

Kakve veze konzole imaju sa tim bug-om?
Zato što je ovo console port za PC što mi igramo. Šta god PR CDPR pričao. I engine jer hardcoded koliko može da iskoristi resursa. A to dokazuje činjenica da igra mora da se stresira da i 2GB Vrama koristi na 1080p. Što je smešno i osvalja jako puno mesta za poboljšanja koja nažalost nećemo dobiti jer mama i tata(M$ i Sony) ne dozvoljavaju da PC verzija izgleda bolje od ubogih konzola. Hence: "I hate consoles so much..."

Vrh Dno