Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Telenor kao da je digao ruke od ostatka Srbije sem u Beogradu naravno.

Kad je BG trecina populacije u Srbiji i verovatno dve trecine koja prati IT tokove (nazovi tako). Tuga sta je centralizacija napravila.

Постоје преносни монтажни демонтажни антенски стубови... Високи око 20м... А постоје и на неким објектима привремена медта за качење... Обично се деле и више оператера постави...
Виђао на егзиту, бфесту.. иначе код ушћа кад су концерти скро увек... Може евентално и неки део града да се покрије, лично нисам видео... Иначе због мобилности скоро увек се напајају агрегатом, ретко из ел. мреже... Надам се да их је још неко некад видео... Стуб са косим кабловима (јарбол)...

Viđao ih ja na beerfestu, maltene svaki put kada odem. Mislim da sam čak pre jedno 5 god pročitao negde vest da ima link od 100 Mbit/s. Sigurno je to sada brže.

a kako zna da li je tel nakačen na 4g?

Kako to mislis kako zna? Pa vidis da pise 4G. Ne moze jednostavnije od toga. A onda opet mozes i da proveris brzinu neta ako ti je bas stalo do toga.

Hm, pa zato i pitam - nisam nikada video kod mene (LG Spirit LTE) da piše to 4G, pa sam mislio da treba da se pogleda na nekom drugom mestu :)

Obično piše H, E piše samo negde gde je slabiji domet (kad odem u selo, npr), a ne sećam se da sam ikada video da piše H+

Да ли ти је укључен мод мреже лте или 4г?

Bice da ili nemas odgovarajuci softver u telefonu ili si na mestima gde nema 4G.
Sredi mu softver i priveri da li drugi imaju 4G tu gde testiras.

Verovatno je to bilo problem ;) Pod "Preferred netowrk mode" je bilo čekirano "GSM/WCDMA auto". Sad sam čekirao "GSM/WCDMA/LTE auto".

Kartica mi jeste 4G, pa ću ovih dana proveriti da li imam 4G signal.

EDIT: proverio, sada radi 4G - vidi se oznaka gore.

Poslednja izmena:
Видиш како знам. Хахха

Na mom telefonu Galaxy Express 2 kome takodje u specifikaciji stoji da podrzava LTE mrezu nema u modu za izbor mreze stavka LTE/WCDMA/GSM Auto.

Po uputstvu telekoma treba da se azurira softver cija je verzija sada 4.4.2 (Android)

Pokusao sam da azuriram ali telefon izbacuje da je poslednja verzija ubacena.

U Srbiji (mreza MTS) jos nigde nisam naisao na 4G signal iako sam bio na lokacijama gde je MTS objavio da postoji 4G signal.

U inostranstvu kada idem uredno mi se u spisku mreza pojave i one koje podrzavaju 4G.

Kako mi to objasnjavas?

p.s. Kartica je zamenjena

Можда ти фон не подржава српске фреквенције за 4г? То ми једино пада на памет.
И како може да се појави када немаш у избору мреже то да подесиш?

ubaci neki rom koji podrzava 4g. kod mene na note 3 neo na softwareu za nase trziste nije bilo 4g opcije u mreznim podesavanjima iako ga telefon hardverski podrzava. ubacio sam poljski rom i dobio 4g opciju...

Ne moze nikako da ti u jednoj zemlji dozvoli da se konektujes na 4G, a u drugoj da ti ne dozvoli.
Sustina je u romu koji imas. Ako ti dozvoljava izbor lte-a, onda ces imati gde god da si, a ako nemas takvu opciju onda neces. Prosto i jednostavno. Ono sto kod tebe moze biti slucaj jeste da si bio na 3G ali da su te njihove brzine vece od ovih nasih, pa da si zato pomislio da je 4G.
Resenje tvog problema jeste ovo sto je @pajica napisao. Promeni rom i imaces 4G. Kod Samsunga to barem nije problem uraditi iz Odina.

Можда ти фон не подржава српске фреквенције за 4г? То ми једино пада на памет.
И како може да се појави када немаш у избору мреже то да подесиш?

U spisku mreza kada sam u inostranstvu (vise zemalja EU) sa njihovim karticama dobijam kao izbor i 4G mreze

U Srbiji kada se nalazim na lokacijama koje MTS reklamira kao pokriveno podrucije i njihovom 4G karticom nema u izboru MTS 4G mreza vec samo 3G

E sad neka mi neko objasni o cemu se tu radi

Moguće da ti u mts-u nisu uključili 4G,bilo je ranije tih problema.

Ne moze nikako da ti u jednoj zemlji dozvoli da se konektujes na 4G, a u drugoj da ti ne dozvoli.
Sustina je u romu koji imas. Ako ti dozvoljava izbor lte-a, onda ces imati gde god da si, a ako nemas takvu opciju onda neces. Prosto i jednostavno. Ono sto kod tebe moze biti slucaj jeste da si bio na 3G ali da su te njihove brzine vece od ovih nasih, pa da si zato pomislio da je 4G.
Resenje tvog problema jeste ovo sto je @pajica napisao. Promeni rom i imaces 4G. Kod Samsunga to barem nije problem uraditi iz Odina.

Nisam nista pomislio pise mi na telefonu u izboru mreze 4G ali kupio sam njihove kartice
Ta se stvar ponavljala u vise zemalja EU gde sam boravio

U Srbiji sa MTS 4G karticom i na lokacijama gde reklamiraju da ima 4G signala moj telefon i dalje pokazuje 3G

U mts-u je trebala,čak i neki ugovor treba da potišeš čak ima i limit ispod kog paketa ne možeš da imaš 4G...

U mts-u je trebala,čak i neki ugovor treba da potišeš čak ima i limit ispod kog paketa ne možeš da imaš 4G...

Imam BOX za koji je dozvoljeno da se aktivira 4G i zameni kartica

Da li je moguce da ga nisu aktivirali iako su mi dali USIM karticu?

Mislim da je bilo tih slučajeva.

i ja sam imao taj problem na mts box kartici. uzeo sam 4g karticu ali telefon nije hteo da nadje 4g mrezu. isao sam do poslovnice 2 puta i zvao korisnicki, jedva su na kraju uspeli da aktiviraju. mada nisam nista dodatno potpisivao. proveri da li ti je apn dobro podesen, mene je i to zezalo. ima negde u ovoj temi podesavanja.

i ja sam imao taj problem na mts box kartici. uzeo sam 4g karticu ali telefon nije hteo da nadje 4g mrezu. isao sam do poslovnice 2 puta i zvao korisnicki, jedva su na kraju uspeli da aktiviraju. mada nisam nista dodatno potpisivao. proveri da li ti je apn dobro podesen, mene je i to zezalo. ima negde u ovoj temi podesavanja.

Sunce im njihovo pa oni nisu normalni

Covece da li ista ovde kod nas moze da se implementira bez da se visi po poslovnicama

Nisu nikada ni bili:D

Sada sam zvao MTS kazu da je usluga aktivirana i da apn isti kao i za 3G

Nazad
Vrh Dno