Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jutros procurela Windows 10 Build 10240.16384 kineska , daj boze i engleska da procuri :)

Poverite da li vam je ovako

Ovo radite jedino ako vidite da 29 jula nema nista u windows update a dani prolaze recimo 30 jul nista 31 jul nista , 1 avgust nista , onda odradite ovo , ne morate sada nista da dirate!

meni je ovako:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 192
Poslednja izmena:
Da li neko ima 4K monitor pa da mi kaže kako izgleda W10 na njemu? Da li može normalno da se koristi tj. da li su slova sitna pa mora da se povećava DPI i slično?

Notification centar mi je u početku brljavio, prikazivao ghost obaveštenja i slično, sada za divno čudo funkcioniše baš kako treba.
Evo dobra stvar što su recimo povezali sa app mail tako da mi u realnom vremenu izbacuje obaveštenje kada primim mejl. Ima
tu još brdo malih stvari i sitnica koje su me prijatno iznenadile. Opet, trebali su malkice da samu ikonicu naprave uočljivijom...

Ti si stvarno uporan sa dezinformacijama.... windows 10 nikad nece biti zavrsen vec se radi na sledecem updatu istog koji takodje ide za one sto nemaju nista pametnije da rade nego da budu insideri... buildovi su jedino skinuti offline jer ce Microsoft serveri u narednom periodu biti preoptereceni znog distribucija finalnog OS-a!

Procitaj nekada po nesto...
" We’re very close to the public release of Windows 10 so we’re not onboarding any new PCs to the Windows Insider Program just now"

Sasvim logicao, gotovo je sa prijavama novih masina za insider.
A ti opet po svome, gde si procitao da sam pomenuo sta se desava sa insiderima?

Pomenuo sam prijave za insider program i apsurdnost njenog postojanja sada.
Za sta bii se prijavili novi insideri sada? da testiraju RTM?

Notification centar mi je u početku brljavio, prikazivao ghost obaveštenja i slično, sada za divno čudo funkcioniše baš kako treba.
Evo dobra stvar što su recimo povezali sa app mail tako da mi u realnom vremenu izbacuje obaveštenje kada primim mejl. Ima
tu još brdo malih stvari i sitnica koje su me prijatno iznenadile. Opet, trebali su malkice da samu ikonicu naprave uočljivijom...

Portovan not. centar kao i Katana sa Windows Phone-a , svakako u modernim desktop resenjima must have .. :)

Stvarno fino radi sada action center,stizu poruke sa fb-a ako imas instaliranu aplikaciju, toast obavestenje.

Da li rezervacija windowsa 10 znaci nesto ako do sada nisam instalirao nijednu verziju.
Najvise mi pravi nedoumicu jer verovatno necu stici da zavrsim upgrade do tog famoznog 29.jula (celu konfiguraciju) pa sam bar hteo plocu i procesor,mada je i to pitanje (ako je moranje da pri menjanju ploce automatski i sistem a onda windows vidi to kao sta vec ???)
Uradio bi ja i sada na ovom hardu i konfiguraciji (bar dual OS) ali dzabe kad uboga integrusa hd 4200 sa jos ati drajverima pitanje je kako ce raditi?
Za igre me zabole jer to ne radi na ovoj kantici ali mi za tv-out (filmovi,serije) ne znam kako?
Ako neko ima konkretan savet,predlog dobrodosao je.

Ajde kad ce taj rtm iso koj im k.urac na ms ne ceka mi se vise bre :D

Ne izbacuje im se nedovrsen a moraju posto su obecali pa se kolebaju.

Procitaj nekada po nesto...
" We’re very close to the public release of Windows 10 so we’re not onboarding any new PCs to the Windows Insider Program just now"

Sasvim logicao, gotovo je sa prijavama novih masina za insider.
A ti opet po svome, gde si procitao da sam pomenuo sta se desava sa insiderima?

Pomenuo sam prijave za insider program i apsurdnost njenog postojanja sada.
Za sta bii se prijavili novi insideri sada? da testiraju RTM?

Insider program se nastavlja ubrzo po izlasku RTM-a, gde će nastaviti sa izlaženjem insider build-ova.

Ma neznam sta Vuku40-u kao nije jasno insideri ce RTM imat na 2 nedelje, onda ce im isti biti "upgradovan" na sledeci beta build "SP1", "GDR1"itd verzije win10-ke ili kako ce se isti zvati, znaci insideri da ostanu legalni osudjeni su da koriste beta verzije sistema i da ih svakih par nedelja reinstaliraju jer isti imaju vremenski limit dokle su aktivni

Masa insidera nakon izlaska RTM-a ce preci na pirata ili dobiti RTM-a sa upgrada 7,8-ce i tako ce se baza korisnika smanjiti za 80% najmanje

Jedini razlog pauziranja insider programa je taj sto ce se u naradnim nedeljama Microsoftovi serveri pregrejati od download-a... a ako insideri koji su uskocili u program pre RTM misle da su nesto specijalno, nek razmisle ponovo :d

inace Microsoft nalog BRLJAVI i dalje, juce sam pricao sa korisnickom podrskom, iako problem je bio sa lumia telefonom i aktivacijom Office-a, naravno kao i sto sam mislio problem je u Microsoft nalogu i to u OBA koja imam!
zabrljali su region za "billing" za srbiju, koji NE POSTOJI!, a kad su mi rekli da se ulogujem na xbox.com kako bi se isti aktivirao, on se aktivirao za US region :-devil-:

Naravno postupak promene ne postoji vec neka migracija na RS, tip iz microsofta odma je znao sta je problem, sto znaci da je problem sistematcki, a posto su SVI servisi Microsoft prodavnice, licenci za windows 10 u Microsoft nalogu, mogu samo da zamislim probleme!

I da jedna cudna stvar cim sam potvrdio nalog na xbox.com i Microsoft nalogu mi se pojavio Windows 10 device (insider build) kojeg sam koristio prosle nedelje, pre toga nije bio vidljiv uopste!

Poslednja izmena:
Ajmo sad jedno jednostavno pitanje... Ja na hddu imam 166 i sada wzor leakuje taj rtm ... Ja uzmem i odradim ugprade ... Hoce li taj rtm biti aktiviran poput insider buildova do sada..

Najnovija vest od WZor-a:

WZor ‏@WZorNET 2m2 minutes ago
как только партнеры получать подписанную RTM сборку Windows 10 мы сразу сообщим об этом, это должно произойти в ближайшие 6 часов! ..ждем...

ja sam odustao od windows 7ce sa slic loaderom, i kloniro sam particiju drugog harda na ssd. na tom drugom hardu je windows 8.1 sa svim apdejtovima, koe je stiglo obaveštenje za rezervaciju, ALI telefonski/skype je aktivirano, pa ću izabrati upgrade pri instalaciji. javljam posle kako je prošlo. inače izgleda da je Željko u pravu sa ovim countdown timerom, nisam najbolje skontao twitteraše, samo ne znam da li odmah izlazi i na srpskom pošto će biti mislim 32 valjda lokalizovane varijante, ali ne verujem. to otom potom, pri sledećim apdejtovim, neka me ispravi neko ako grešim

Sto se tice upgrade-a za 7,8-ce dace svima koju se genuine, ja licno mislim da dodatnih provera nece ni biti.... jer ako ih bude svi ce da besne i onda ce instalirati opet pirata i udarit KMS server aktivaciju, za koju je vec skoro 99% potvrdjeno da je identicna kao i na windows-u 8.1 znaci da bi funkcionisala jedino treba imat nove kljuceve...

Sto se tice izlaska, verujem i ja da danas ce dati link partnerima odakle da ge skinu, veruovatno je zato i iso skinut i tehnikal preview program pauziran, treba omogucit svim partnerima da ga sto brze skinu.... e sad jedino je pitanje sata nakon toga kad ce neko od partnera iste da pusti u javnost (preko wzor-a, kineza, itd...)

Poslednja izmena:
Vrh Dno