Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Pa pokušaj da ga reklamiraš,nećeš ništa izgubiti,ako uveže reklamaciju biće super,a ako ne onda ništa.Inače prvi put čujem za takav problem na 640XL,posedujem je,ali tu mrlju ne primetim


Meni se u gornjem desnom uglu pojavila crna mrlja l620.
 
Pa čekao sam samo telefon :p Imam ga tek 2 dana.

More, u pravo vreme si ga dobio, znacila je poruka samo tako :) Neki nemaju predstavu koliko je korisnik srecan, a drugar sa foruma zahvalan, kad ovako neke sitnice sredi :)

neogeo, mislim da sto se izrade tice, nije samo do mesta, ipak je L735 neka barem klasa iznad 730, a pogotovu 640.
 
Poslednja izmena:
LAN play - osim onog Shared Folders valjda, koji ne zelim da probam jer nije free, ima li neki nacin da se pristupa fajlovima sa mreze za playback? (to mi je najbitnije, ne mora biti full ES File Explorer)
Trazim, ali playeri su traljavi, nisam nasao da imaju ugradjen LAN playback za sada (kao BS Player na Androidu recimo), niti ista osim Shared Folders sto bi moglo da se eventualno koristi (mada ne znam ni da li moze za externe appove, ili je samo neki file manager za kopiranje?)

Kako da se vidi jacina signala u -dBm?
 
More, u pravo vreme si ga dobio, znacila je poruka samo tako :) Neki nemaju predstavu koliko je korisnik srecan, a drugar sa foruma zahvalan, kad ovako neke sitnice sredi :)

neogeo, mislim da sto se izrade tice, nije samo do mesta, ipak je L735 neka barem klasa iznad 730, a pogotovu 640.
L730DS/L735 je thenički "isti" telefon tako da bi kvalitet izrade trbalo da bude na istom nivou. Jbm li ga. Vrag će ga znati. L830 koju sam imao je takođe bila Kinaa li je perfektno odrađena kao i L735...
 
Može li mala pomoć.
Napravio sam uporednu "tabelu" sa fotkama i sve to zatopiio u fotošopu, ali fajl je ogroman (30MB). Odakle da hostujem i postavim ovaj slika-fajl a da se vidi kao preview ovde na forumu?
 
Poslednja izmena:
Leva strana L640LTE a desna L730DS:



Fotke sa L730DS su malo zasićenije koloritom ali generalnu prednost odnosi Carl Zeiss optika tj stakleno sočivo kamerice!!!
 
Poslednja izmena:
Nije uopste tehnicki isti telefon, kada je skroz drugi ekran, baterija, slot placement (L735 cak i nema dva slota). L830 je tek veca klasa.

Ja sam sve blizi odluci da zamenim L640XL LTE za L730 DS. Prosto je tesko da se koristi bilo koji IPS posle dugo koriscenja dobrog SAMOLEDa. Pre neki dan sam uzeo da drugarici nesto podesim na iP5s (mozda i iP6), bole me oci prosto koliko mi smeta cak i taj IPS :)
L730DS/L735 je thenički "isti" telefon tako da bi kvalitet izrade trbalo da bude na istom nivou. Jbm li ga. Vrag će ga znati. L830 koju sam imao je takođe bila Kinaa li je perfektno odrađena kao i L735...
 
Evo jedne fotke sa L640 sinoć oko 20:15 Flash Auto, šuma je gsta i inače je sumrak unutar iste:


Samo da napomenem da GDR2 ima bettery leackage!

P.S. Fotka kod mene na kompu izgleda normalno a ovde je zarotirana :(
 
Poslednja izmena:
Zanima me koje je vase misljenje o prelasku sa 630 na 640, ako je neko koristio oba. Najvise me zanima da li 1bg rama pravi veliku raliku u mutitaskingu i resuming ekranima.
Svaki put se iznerviram kad radim vise stvari, pa se vratim u deezer, a on opet pali app izpocetka. To je pretpostavljam do malo ram-a?
 
Ja sam probao na l535 da otvorim 5,6 aplikacija i nijednom kad sam se vracao na bilo koju app nisam video resuming ,dok je to nemoguce na l620.
 
Resuming u velikoj meri zavisi od developera aplikacije a MS, inace, nema pravi MT ;)
 
Primetio sam da je pozicija zvucnika lose odradjena i kada telefon stavim sa maskom na dole primetno slabije se cuje.
 
Kod serije L7xx i serije L6xx je tako odrađeno.
Zvuk se priguši ali se OK čuje.
 
Ja razmišlljao da li bilo praktično da se pored "rešetke" od zvučnika zalepi neko ono "gumeno dugmence" koje bi telefon malo izdiglo da se ne poklopi zvučnik i da se onda bolje čuje?
 
Sa mtsovog sajta
Svi postpaid korisnici kampanje sa 50% popusta na mesečnu naknadu (novi i postojeći) imaju mogućnost kupovine mobilnog telefona na maksimalno 24 rate po maloprodajnoj ceni, bez obzira na postojeću ugovornu obavezu, uz popust od 50% na mesečnu naknadu za izabrani tarifni profil Priča Plus, Miks M, Miks L Miks XL, Miks XXL, Super, Super Plus, 40% na mesečnu naknadu za izabrani tarifni profil Miks S i 30% na na mesečnu naknadu za izabrani tarifni profil Priča u toku nove ugovorne obaveze.
Ja imam miks xl i plaćam 50% ukupne cene, da li to znači da ja mogu da uzmem i lumiu 640ds na 24 rate MP cene(rata bi trebala biti 1040din) i zanima me da li su oba slota za sim zaključana na mts ili samo jedan?
Već neko vreme gledam ovaj telefon i prelamam između njega i 730 ali sve više idem ka 640 :D
 
Oba slota su sim free. Bolja ti je solucija 730. Ipak je to visa klasa telefona.
 
Dodaj na ratu i 119 dinara za 3g servis koji ce ti uvaliti.
 
Imaš opciju da ne izabereš 3g...samo im napomeni, da je ne bi aktivirali bez prethodnog dogovora. Onda nećeš plaćati dodatnih 119din!
 
Oba slota su sim free. Bolja ti je solucija 730. Ipak je to visa klasa telefona.

Koliko vidim 730 ima samo bolje kamere ali i manji ekran (ostalo je sve koliko-toliko isto, naravno i tip ekrana se razlikuje ali to mi ne igra ulogu) a ja ne slikam nešto mnogo, a pogotovo ne selfije :D Najjeftinija 730 koju sam našao je 175e dok 640 ima i za 150 pa ne znam koliko mi se isplati radi bolje kamere davati tih 20ak eura više kad je svakako ne koristim :D
Ipak odustajem od toga u mtsu, previše je cena nerealna..

I čitajući ovu temu vidim da su svi zadovoljni sa lumiuom 640 za te pare koliko košta pa mislim da je trenutno best-buy :)
 
Poslednja izmena:
Juce popodne sam preuzeo L640 DS. Godinu i po dana sam imao L720.
Dakle, danas mi je ceo prvi dan sa novim fonom... Pre svega, nije tacno da je za Win phone nbt RAM memorija. I te kako je bitna (ali ni blizuuuuuuuu kao kao Androida).
L720 je bila brza kao strela a L640 sa giga rama je brza kao munja. Malo slikovito ali tako ce ljudi koji se nisu susreli sa Windowsom od prilike shvatiti.
Kamerom moram priznati da sam malooo razocaran... Znao sam da L720 ima bolju Carl Zeiss kameru ali nisam znao da ima bas toliko bolju. Sve u svemu, pristojna kamera.
Sto se tice baterije, nisam ga ispustao iz ruku danas i sada je na 15%. Sad sam ga stavio da se puni malo jer izlazim negde pa za svaki slucaj... Bez problema izdrzi dan intenzivnog koriscenja sto je sasvim okej.
Ekran, touch, izradu nema potrebe da komentarisem. Zaista je sve na vise nego pristojnom i na jednom lepom nivou. Definitivno vredi mnogo vise nego sto kosta. Kupicu mu kasnije cyan battery cover. Sada je crn. :)
Da ne duzim vise kad svi znate da je ovo sjajan mob za male novce. Definitivna preporuka svima. Pozdrav.
 
Poslednja izmena:
Jel moze neko da okaci neki mali review poredjenje androida i windowsa, sta ima bolje windows, sta android, mislim ko je koristio i jedno i drugo pa da kaze sta mu nedostaje na win sa androida...? Ja sam do sada sve koristio android, koristio sam i windows ali kad uzmem od nekog telefon pa malo cackam da vidim kakav je i sta je. U poslednje vreme telefon koristim za vesti, mailove, bitna mi je navigacija pa sam to hteo da vidim sa vama kako radi. Slabo igram igrice ali po nekad volim da ukljucim neku mada nemam vremena. Android me toliko smorio sa bagovima, restartovanjem i time koliko je spor po nekad a treba mi nesto hitno da odradim iz tog razloga bih najvise presao na windows pa pratim ovde posto bih uzeo l640 xl lte.
 
Ako je sve tačno što si rekao onda si sam odgovorio. Uzmi windows.
 
Ovi u telenoru vise nemaju ni jednu nokiu sem lumiu 535 ,valja preci u mts :D
 
Hoce li u mts-u biti u skorije vreme 640 xl verzija, jel ima neko informaciju?
 
Vrh Dno