Šta je novo?

Asus GL552J problem sa osvetljenjem

KratkoCebe

Cenjen
Učlanjen(a)
27.02.2014
Poena
180
Ljudi postavljam temu umesto ortaka, narucio je Asus GL552J i odmah po paljenju je imao problem sa probijanjem osvetljenja na displeju u coskovima. Reklamirao je i odmah su mu poslali nov u vakum pakovanju. I prvi je bio vakum. Tj nije otvaran. I sad ovaj drugi opet probija. U prilogu je slika kako to otprilike izgleda. Sta da radi, da opet reklamira, da trazi novac nazad? Ili je to tako kod njih ?
WP_20150709_002.jpg

Uf, bas lose, koliko je kostao i gde je kupljen? Verujem da su svi takvi, jednostavno stednja da se postigne sto niza cena.

Kupljen je ovde kod nas u lokalnoj radnji. Al je iz CT-a garancija. Sto znaci da je kod njih. Pa gledao sam i ja danas da mu nadjem neko resenje po netu. I generalno sam to isto nasao ,da su jednostavno takvi. Neko ima srece da se manje vidi neko nema.

Poštovani,

probijanje svetlosti je normalna karakteristika ekrana za GL552JX.

Sa poštovanjem

ASUS West Balkans – Service department
---------- Original Message ----------
From : ++++++++++
Sent : 7/9/2015 2:50:26 PM
To : "[email protected]"
Subject : <TSD> Notebook GL552JX

[CASEID=WTM20150709225025949]

Apply date : 2015/07/09 14:50:25(UTC Time)

[Contact Information]
Name : +++++++
Email Address : ++++++++
Country : Serbia[Србија]

[Product Information]
Product Type : Notebook
Product Model : GL552JX
Product S/N :+++++++++
Place of Purchase : Serbia
Date of Purchase : 2015/07/09
Operating System : Windows 8.1 64bit

[Problem Description]
Hello,i got this laptop few days ago,and he has light glow in corners of screen when
black picture is on display. I did reclamation and got brand new laptop today. And this
have the same problem just a bit lower. What can i do now,is it whole series like
this? Is this common problem?

E sad dal je realno da dobijemo ovakav odgovor direktno iz Asusa. Sta kao dam skoro hiljadarku i dobijem fals laptop za koji oni znaju da je fals i dalje ga prave takvog i po toj ceni. Sad sam sve cuo i video. Plus saljem direktno Asusu mail a odgovara mi verovatno neko iz Asus Srbija. A kad sam zvao Asus kod nas operaterka mi kaze da nemoze takvu informaciju da mi da i da posaljem mail njihovm servisu. Gde sam ipak odlucio da posaljem mail direktno Asusu da vidim sta ce mi reci i da li ortak da se cima dalje sa zamenama.

Cekaj lozis me?
Tom laptopu je to normalna "karakteristika"?!?!
Pa kakvi li su oni od 30k... normalno je sto se svaki drugi put upale?
Ako je ovo odgovor od zvanicnog lica, onda bolje nek povuku celu seriju da se ne brukaju za dzabe.
Asus ROG... hej... pa ja sam mislio da je to sigurica kad se kupi.
Zadnje je vreme doslo.

I sta je bilo na kraju?
Da li su ti zamenili, da li si uzeo neki jaci, mozda je kod jacih modela bolja situacija?!

Prihvatio je dopaltu za jaci model iz iste serije Gl552JX sa i7 procesorem, ali na zalost i taj model je imao falinku bez obzira sto je znatno skuplji.Na kraju je vratio i uzeo novac nazad. A na poslednjem je imao samo u jednom cosku probijanje ali bas primetno. Odustao je od Asusove pouzdanosti za sad.

WP_20150714_11_29_32_Pro.jpg

Poslednja izmena:
Katastrofa, nisi napisao da si platio 1000e, ja trazio taj model ali nisam nasao kod nasih prodavaca ili sam permutovao nesto. Dal je moguce da laptop te cene ima ekran kao na ovim od 30k? Bruka i sramota za Asus.

Prva dva su bila slabija 113k je cena njihova bila,imali su i5 cpu, a treci je bio oko 150k. Nisam ja platio, nemam ja tolke novcanice :). Ortak se zesce izbedacio. Posto nema gaming desk hteo je da casti sebe sa nekim laptopom za igru. Ali ocigledno vise ne smes da se oslanjas ni na velike proizvodjace.

Prodacu mu ja rog, malo starija serija, ali nema tih problema sa probijanjem svetla + ima 3D pa nek se naigra :)
Salu na stranu, nije samo asusu opao kvalitet, i toshiba qosmio serija nije ni blizu sto je nekad bila :(

Poslednja izmena:
Prihvatio je dopaltu za jaci model iz iste serije Gl552JX sa i7 procesorem, ali na zalost i taj model je imao falinku bez obzira sto je znatno skuplji.Na kraju je vratio i uzeo novac nazad. A na poslednjem je imao samo u jednom cosku probijanje ali bas primetno. Odustao je od Asusove pouzdanosti za sad.

Pogledajte prilog 174975

Hahahaha... pa ovo su šokovi :D
Slika je i gora nego na onom jeftinijem :)

Salu na stranu, nije samo asusu opao kvalitet, i toshiba qosmio serija nije ni blizu sto je nekad bila :(

Izgleda da je bas tako... Ne znam kakva je situacija sa DELLom. Imao je one alien serije za gamere?!

Nema Alien serije kod nas na zalost. Mene samo interesuje da li je moguce da Asus nema nikakvu kontrolu tih skupljih serija laptopova i da im je stav takav , znas, mi znamo da ima problem i to je poznato al ko te sisa ne moras da ga kupis. Ejjj pa ako znas da ti je serija takva sto uvaljujes uvoznicima i dilerima posle. Al *** i nasi uvoznici i dileri su mnogo mali za Asus pa se ovima moze ocigledno.

Nazad
Vrh Dno