Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sta je s tobom, jesi zdrav? Kad sam ja rekao da DAZ ubacuje u BIOS, odakle ti takva ideja?

Pa nijedan PC nije aktiviran kad je off vec s vremena na vreme proverava! DAZ prosto presrece pitanje o SLP/SLICu i vraca lazan odgovor.
A ovaj daz boot meni za dto sluzi ?
a4694083f50cb8110066e20655f66784.jpg

To je MSDN kluc kad tad ce da ode na blacklisti :D

Jeste MSDN ključ i ne može da ode na crnu listu jer je LEGALAN :)
Piše da jedan ključ odgovara jednoj mašini, ali kao što rekoh ja godinama, počev od Windows 7 koristim isti ključ na više računara i nikad nije bilo problema (Windows 7 ultimate, Windows 8, Windows 8.1 i sada uskoro stiže update na 10)

Poslednja izmena:
Piše da jedan ključ odgovara jednoj mašini, ali kao što rekoh ja godinama, počev od Windows 7 koristim na više i nikad nije bilo problema (Windows 7 ultimate, Windows 8, Windows 8.1 i sada uskoro stiže update na 10)
Pa neznam ima taj limit do koliko pc moze da se aktivira sa taj kluc ako vide da ga koriste 20 pc onda ide na crnu listi tih klucevi nisu za prodazba inace ima ih na ebay i svaki se zali da na neko vreme dobio not genuine

Pa normalno da će da ide ako bude na 20 računara, ali niko nije lud da to radi :D

Ma kakav eBay i te prevare ovo je legalno i nema nikakve priče oko toga ;)

Windows 7 sam tako instalirao sigurno na 5 računara i nikad nikakvih problema nisam imao...

Gledam u EMMI-u cene za win 8.1 i ono je nerealno skupo i za firme, a kamoli za kućne korisnike...

Poslednja izmena:
Jeste!
Newegg ima već realne cene, mada tu se dobija kutija i prateći sadržaj tako da ovo moje može biti duplo manja cena... :)

Newegg ne isporucuje kod nas ? Mislim na srbiju i makedonije?

Da i to je pitanje da li rade isporuku jer ne vidim zašto bi neko onda kupio kod naših Windows kada imaju duplo veće cene u odnosu na Newegg :)

Pazite to su OEM verzije! A i nasi daju racun koji je obavezan za BSA i PU.

ti klučevi sa Dreamsparka su čudo. Kad sam pitao ribu u Microsoftu Srbija da mi objasni kako mi je uspelo da Win 7 SP1 instaliram i aktiviram na 3 računara rekla mi je "imali ste sreće". Kad sam to uspeo isto to sa Winom 8.1. mrzilo me da ih zovem, ali valjda sam opet "imao sreće" :D:d

@Danilo Pantelić
Posto je 99$ na newegg, mozda bi bilo realno 70e za licencu kod nas, mada jos nisam siguran, treba da se saceka da kod nas izadje u prodaju i onda jednostavno prodas za 30-40e manje u odnosu na tu cenu...Razmisljao sam i ja o tako nekoj prodaji, ali cu jos da razmislim :)
Da li si vec ranije prodavao tako neke licence sa dreamsparka?

Poslednja izmena:
Nisam do sada prodavao - uvek sam koristio na mojim računarima :)
Ali pošto se način aktivacije promenio, a ja imam legalne sisteme na svakom sam dobio i onu dole ikonicu sa rezervacijom na win 10 (kažu 29 juli) :)
Već me je pitao jedan poznanik koji ima piratsku verziju da kupi jednu instalaciju ...
Zato i pitam koja je realna cena da ne lupim nešto - meni ionako stoji na DreamSpark Premium sajtu 2 ili 3 instalacije pa da ne propadnu :)

ti klučevi sa Dreamsparka su čudo. Kad sam pitao ribu u Microsoftu Srbija da mi objasni kako mi je uspelo da Win 7 SP1 instaliram i aktiviram na 3 računara rekla mi je "imali ste sreće". Kad sam to uspeo isto to sa Winom 8.1. mrzilo me da ih zovem, ali valjda sam opet "imao sreće" :D:d

DreamSpark Premium je RETAIL ISO verzija (dakle sve identično kao kada se kupi, samo ne daju kutiju jer se logično sve skida sa Microsoft servera :)) ...
Lično sam instalirao Win 8 na 4-5 računara sa istim ključem (kada vide da se razumeš svi živi donose računare ...) i svaki put je proteklo dobro, kasnije na svima došao windows 8.1, a sada i win 10 ...
Tako da je ovo bolje i od OEM verzije :)

Pisao sam već u temi kada mi je stigla rezervacija za windows 10 (Taj računar je imao prvo legalan Windows 8 Pro na njemu, pa je stigao update na 8.1 Pro , pa sada na Windows 10 Pro )
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?337728-Windows-10&p=4232954&viewfull=1#post4232954

Poslednja izmena:
Pisao sam već u temi kada mi je stigla rezervacija za windows 10 (Taj računar je imao prvo legalan Windows 8 Pro na njemu, pa je stigao update na 8.1 Pro , pa sada na Windows 10 Pro )
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?337728-Windows-10&p=4232954&viewfull=1#post4232954

Meni je stigla odavno rezervacija, ali za Windows 10 Home. U pitanju je Windows 8.1 Pro koji je aktiviran KMS-om preko Microsoft Toolkit-a. Dakle, Windows 8.1 Pro koji je aktiviran preko KMS-a dobio je rezervaciju za Windows 10 Home.

Da li su to odlučili da časte nelegalne korisnike, videćemo. :)

Inače, u fioci imam Dreamspark Retail ključ od Windows-a 8 Pro, iskoristiću ga za Win 10. ;)

Prilozi

• win10_rezervacija.JPG
    win10_rezervacija.JPG
    63.1 KB · Pregleda: 117
Daju oni i za Home i za Pro ;)
Nema tu nikakvih ključeva iz fioke nego treba pristup DreamSpark Premium servisu ;)

Za svaki ISO Microsoft generiše poseban ključ...
Može i Win 8.1 Pro pa upgrade na Win 10, ali po meni je najbolja kombinacija formatiran čist hard i legalna kompletna instalacija ;)

Poslednja izmena:
Imao sam nalog dok mi nisu ukinuli, gotovo studiranje. Ugrabio sam ključ na vreme. :D

Nije to samo za univerzitete :)

Oce taj kljuc (od 8ice) raditi ili ce oni preko GWXa distribuirati novi kljuc?

Radiće 100 % e sad na koji način će oni to ispod haube da odrade za krajnje korisnike je nevažno :)

Važno da je sve legalno, čisto i nema cimanja oko kreka, gluposti, update-a + je retail izdanje koje može da se koristi na min 2 računara...

Poslednja izmena:
Piše da jedan ključ odgovara jednoj mašini, ali kao što rekoh ja godinama, počev od Windows 7 koristim isti ključ na više računara i nikad nije bilo problema (Windows 7 ultimate, Windows 8, Windows 8.1 i sada uskoro stiže update na 10)

Muljatori preprodaju kljuceve i prevaranti.... tebi ako to nije jasno sta da ti kazem
Tebi izgleda pojam legalnosti i aktivacije i rupe koje eto M$ dopusti par puta nisu jasne, tako ces nekog opljackat za 20e i taj kljuc nakon 2-3 godine vise nece raditi!

E sad je druga stvar sto ljudi bez mozga kupuju kljuceve na ebay-u!

Ne lupetaj i čitaj gore o čemu se radi ;)

Poslednja izmena:
Ne pitam zbog tvoje ideje vec zbog sistema aktivacije. Ako budu izdavali nove kljuceve onda ce svi postati legalni, i 7ice i 8ice i OEM i retail!

Za to je najbolje sačekati 29. :)
Moguće da će biti tako kao što ti kažeš, očigledno da MS hoće što više ljudi da pridobije na ovaj način...
Npr kod one enterprise verzije što je Darko postavio sve je isto kao na Windows-u 8.1...

Realno ovo sa insider programom su super napravili, izgleda da je tačno da svaka druga verzija njihovog sistema bude dobra :)

Poslednja izmena:
Po IT krugovima kruzi sprdnja kako je M$ preskocio 9ku bas zato sto je svaka druga verzija dobra

Hehe e ***!
Za početak meni se win10 za sada sviđa - mnogo je funkcionalniji od 8.1...
Dizajn je pre svega bolji i uprošćen - deluje kao Android Material :D

Ono što sam primetio da mnogo brže troši bateriju na laptop-u nego 8.1...

To je jedini problem za sada uz problematične Dell drajvere za wifi (nema drajvere za win 10 još)

Nazad
Vrh Dno