Šta je novo?

Pilici - Velika Youtube prevara i manipulacija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podrska i od mene i mog klinca koji obozava njegove pesmice i pretplaceni smo na njegov kanal... pratim temu ukoliko treba peticija ili nesto.

Hvala svima na postu, posebno Mige-u. Totalna ludnica, coveku da ne padne na pamet ovako nesto, a oni su toliko bezobrazni da idu na sve ili nista. Neverovatno.

Ukratko, evo ga post [da ne kucam 100x isto]:

Bezobrazno blokiranje popularnog videa od 50 miliona pregleda - Pilici - ovo moze samo u Srbiji!

Kao sto svi znaju - ja sam autor videa, svuda sam "spamovao" svojevremeno kad sam napravio ili ovaj ili bilo koji sledeci video za koji sam smatrao da zasluzuje post:

Pilici (Chickens) - Full Version - (2011) Popular Song for Children
https://youtu.be/55uMwzuvGV8

…i koji sam uploadovao 2011. godine.

Danas dobijem Copyright Claim na 7 videa u kojima su se nalazila moja autorska dela: Pilici, Chickens (English, German, Italian), Dečiji Video Mix sa svojim animacijama (uključujući i Children's Video Mix - engleska varijanta).

Svi videi [njih 31] su blokirani i kada su iDJVideos bili sigurni da je Youtube blokirao content ukljucujuci i Pilice - istog momenta su uploadovali trapavo preradjen video sa istim nazivom:

Pilici (Chickens) - Mi Smo Pilici (2015) Popular Song for Children
https://youtu.be/s_bH05IejvA

Ovo je dobro organizovani kriminal, neće se tako lako završiti! Pesmu Pilići sam odavno zaštitio u SOKOJ-u, i izgleda da je ovo početak rata. Kada nisam u pravu - nisam. Ali ovo je potpun bezobrazluk i pravo srbovanje!

Inace post sam objavio i na mom FB profilu, evo ga ovde: https://www.facebook.com/djnykk

Inace, iDJVideos [tj iDJKids] momentalno brisu komentare. Ostavili su samo par pozitivnih. Pre sat-dva sam video da su obrisali najmanje 40 postova koji im se ne svidjaju.

Prvo su me kontaktirali i postavili ultimatum da imam 48 sati da skinem tih 7 videa [sto je nekih 70 miliona pregleda] jer im se "ne svidja kada neko kuca Pilici da ja izadjem prvi". Onda je advokat preuzeo "razgovore" i sastanke, ja jednostavno nemam vremena da se bakcem s raznim pacijentima. Svakodnevno neko claimuje moje video fajlove ili re-uploaduje. Srecom da me nemci stite i da u CMS-u imam opciju "Block in all countries" sto znaci - svako ko uploaduje bilo sta moje - video se automatski prijavljuje.

Mislim da je malo glupo raditi sve sam, a onda gledati kako neko drugi zaradjuje na tvom radu :)

Srbija bajo moj. Kad vec ovi mongoli prave deciji kanal da bar coveku ponude neku saradnju...jok kradi pa se ti posle tuzakaj s nama.

Nikola, od mog sina koji je porastao uz piliće i mene imaš punu podršku!!!
Ovo je tvoje i samo tvoje, ne daj lopovima da ti ovo otmu.

Od tog kanala (idjvideos) bukvalno nista originalno i pametno nije izaslo od kad postoji. Sve sto urade i objave je obicna kopija necega i tezak trash, to treba zakonom zabraniti. Jer je samo postojanje tog kanala i plasiranje njihovog "rada" u medijima atak na mozak normalnih ljudi.

@djnick Moja preporuka NE ODUSTAJ! Ja ne bih. Idi do kraja, bori se za svoje, imaces problema i nece biti lako 100%, ali istraj. Zelim ti srecu i da pravda pobedi.

Jel moguce ovo? Pa na koju foru uklone video koji ima toliko miliona pregleda i datum kad je uploadovan, zarad nekod drugog koji je TEK uploadovan, jesam ja lud ili sta?

^ ni meni nije jasno mada se onda setim gde zivim(o) pa trazenje logike nije potrebno.

Strasno, uzasno i jadno. Nadam se da ce pravi i jedini autor uspeti da se izbori sa tim sljamom i olosima!

Nadam se da ćeš istrajati u nameri da ovo izvedeš na čistac, još kada bi zajedno sa advokatom bio spreman da dođeš do toga ko je njima izdao pravo na piliće pa da lepo na nekom međunarodnom sudu ili pak dogovoriš sa guglom da ne uvažava copyright claims koji dolazi iz rođene nam, korumpirane Srbije i njenih kvazi institucija gde caruje burazerstvo i kumovske veze, to bi zaista bilo sjajno. Svaka prilika da se barem malo uruši ovaj korumpirani sistem u kojem živimo ne bi trebala biti odbačena.

Ne mogu da verujem šta čitam.
Imaš našu podršku!
Da li možemo peticiju da pišemo YT-u?

Poslednja izmena:
Na YT onemogućeni komentari, pa sam ih na instagramu pitao šta me zanima.

Jel moguce ovo? Pa na koju foru uklone video koji ima toliko miliona pregleda i datum kad je uploadovan, zarad nekod drugog koji je TEK uploadovan, jesam ja lud ili sta?

Nadam se da cemo da saznamo uskoro. Kontaktirali smo bivseg kolegu sa faksa koji sada radi kao dev u Google, mozda ce biti rad da odgovori kako je ovo moguce.

Jel postoji sansa da se vrate Niku ti klipovi sa sve pregledima u slucaju da pravda pobedi?

Ne razumem se u jutub infrastrukturu i pravila pa zato pitam.

Kakve veze ima gde mi zivimo? Pa Youtube nije Srbija.

Samo napred, podrzavamo te!

Sad sam pogledao ovo novo, pa oni su ukrali animaciju i samo muziku i tekst zamenili :zgran:. Pa ovo mora na sudu da se dobije, lako je dokazati ko je napravio video.
@djnick
Sve što možemo mi kao forumaši da uradimo kaži, ne možemo sigurno oko pravnog dela da pomognemo ali bilo šta drugo što je u našoj moći tu smo (pričam u svoje ime ali vidim da i drugi tako misle)

Velika Youtube kradja !!

Napišite šta da radimo i radimo!

Đubrad! Stoka!

Naravno da smo svi uz kolegu... na kraju krajeva,svima isto moze da se desi...

Ako treba support,tu smo...

Nidzo,pokusaj sa novinama,Kurir i sl,seljake treba tuci seljackim metodama...

Olos krezubi

Ja iskreno nisam imao predstavu da neko ko ima mogucnost u svom CMS-u kada iz obicnog Youtube User-a predje u Youtube provajdera - na ocigled svih, i u "sred bela dana" zloupotrebi tu mogucnost da blokira video iz 2011. od 50 miliona i okaci svoj iz 2015 sa istim nazivom. Potpuno van pameti... To onda znaci da se ovo moze desiti bilo kome bilo kada za bilo sta. Siguran sam da ce ovo promeniti zakone u Youtube-u jer ovo verovatno nikom ne bi palo na pamet ali eto - nasli se pametnjakovici iz Beograda da se igraju "Boga" i da oni "sude" sta moze a sta ne da se gleda. Totalno ludilo...

Jel postoji sansa da se vrate Niku ti klipovi sa sve pregledima u slucaju da pravda pobedi?

Ne razumem se u jutub infrastrukturu i pravila pa zato pitam.

Moze, kada se vrati klip vraca se sve ma staro, i pregledi i komentari.

Dzukele...
Tesko ce im proci to ,mada ,mozda su oni i racunali na to ,dok se ne zavrsi sva ta zavrzlama,oni mogu da nakupe milionske preglede...

Moze, kada se vrati klip vraca se sve ma staro, i pregledi i komentari.

Tacno ali ce za to vreme mnogi bookmarkovati njihov klip i subscribovati se na njihov kanal, steta je nenadoknadiva.
Ja bih trazio da im se ugase kanali, kompletno. Jos bolje, preko advokata, da google svu njihovu zaradu uplati pravom autoru.

Dislikovi pljuste to ne mogu da obrisu, za komentare necu ni da pricam.

Poslednja izmena:
Je l' moze neko da mi objasni kako da ih prijavimo za copyright?
Stoka!

Ispod videa i Subscribe dugmeta ima meni "More Actions" gde je Report (zastavica)... Tako sam ja prijavljivao skoro svakodnevno razne uploadere mojih radova dok na kraju u svakom videu nisam ukljucio "Block in All Countries" - sto znaci da svako ko pokrene re-upload dobije "Copyrighted" error.

Odakle uopste njima izvorni fajl da promene "sinhronizaciju" uz novu pesmu, kao i tekst?

Kao autor više miliona pute pregledanog videa, trebalo bi nekako da možeš stupiti u direktan kontakt sa YT administracijom. Sistem koji čine algoritmi im je loš (tj. neprilagođen ovom našem "raju" na Zemlji zvanom Srbija), ali nad njime mora da ima neko ko analizira specijalne slučajeve.

Što se tiče zaštite autorskih prava, parafrazirano, autoru se ne može oduzeti pravo na autorstvo nekom naknadnom "zaštitom imena autorskog dela", za razliku od naziva proizvoda i onih priča o zaštićenim proizvodima... Dakle, autor sigurno dobija spor na kraju, samo je pitanje koliko želi (tj. koliko će morati) da se cima. Ovaj događaj svakako spada u domen delovanja onog odeljenja za visokotehnološki kriminal pri našoj nekoj službi, s' tim da... &%$#@&% uf, ali ajde, zna li neko kako njih kontaktirati!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno