Šta je novo?

Upgrade starog pc-a

lukac3

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poena
169
Moja oprema  
Mobilni telefon
84123741729
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Poz,
Zamolio me drug da mu sastavim neku konfiguraciju za gaming. (cs go i dota2)
E sada kada smo bili na turniru ovde u bg (trg N.Pasica) video je da grafa powercolor r9 270 lepo vuce fps preko 200 je bio, pa je hteo da sastavi neki slican.Dao mi je 300e u kesu da mu sastavim neki da ima takav a i jaci fps. Igra na rezoluciju 1024x768.Ovo sam mu ja sastavio:

cpu: intel i5 3350p/3470 razlika je 10e
gpu: sapphire r9 270x
mb: msi h61m-p33 (G3) On vec poseduje ovu plocu, a koliko sam video po specifikacija soketa je 1155.
psu: TT smart SE 630w
ram: 4gb 1333hz (vec ima jedan stap od 4)

to ukupno izadje oko 280-295e

Da li bi moglo za te pare bolje da se sastavi ?

A sa turnira je konfiguracija bila i5 4440 + powercolor r9 270 + 8gb.

I da li se zna mozda koliko bi vukao fps, ja sam mu rekao zasigurno da ce imati preko 200 na toj rezoluciji, sa ovim komponentama.

Hvala unapred.

Ako ubodes pravi ratio, nema mrljanja. Kao sto rekoh na 22" ja igram na 1280x1024, meni tako najvise prija. Mozda bi ti bolje bilo da ti drugar uzme neku polovnu konfu, ali da budes siguran da ce da gura igru. Sve ispod krstene i5-ice ti nece dati taj rezultat.

Ako ubodes pravi ratio, nema mrljanja. Kao sto rekoh na 22" ja igram na 1280x1024, meni tako najvise prija. Mozda bi ti bolje bilo da ti drugar uzme neku polovnu konfu, ali da budes siguran da ce da gura igru. Sve ispod krstene i5-ice ti nece dati taj rezultat.

Sve mi se cini sa najobicnijim i5 i nekom solidnom grafom, na low mocice da ima preko 200 fps.

Upgrade

Dobrp vece,
Vec duze vreme imam nameru da unapredim komp koji je kupljen pre 5 godina, konfiguracija je sledeca:
Processor: AMD Athlon(tm) II x2 215 Processor 2.71 GHz
RAM: 3 GB
32bit
Ne bih zelela nesto puno para da potrosim, treba mi savet sta da kupim novo i da li vredi unapredjivati, treba mi nesto gde ce moci da se pokrenu neke novije igre, pa cak i ako je sve na low.
Hvala unapred

Sve mi se cini sa najobicnijim i5 i nekom solidnom grafom, na low mocice da ima preko 200 fps.

Moze da se dodje do 300 u CSGO. I5 4440 i 750gt izbace cak i 350. Mala tajna svega, csgo kao i sam steam su poceli da prave tone djubreta pa nije zgoreg s vremena na vreme opaliti fresh install steama. Ja licno to odgazim i cesce.

Moze da se dodje do 300 u CSGO. I5 4440 i 750gt izbace cak i 350. Mala tajna svega, csgo kao i sam steam su poceli da prave tone djubreta pa nije zgoreg s vremena na vreme opaliti fresh install steama. Ja licno to odgazim i cesce.

Ja celokupan stim sa igrama brisem na svaka 3 meseca, ne znam zasto ali mi navika dok sam imao stari komp :D

Imam 2 drugara koji imaju slicne konfiguracije, i5 3350p i 3470 sa h61 plocama, graficke su radeon 6770 i 7750 i imaju 4GB i 8GB rama, oboica igraju bas CS:GO i dota2 i imaju u CS:GO 1024x768 180+ FPS, ide i preko 300 u nekim situacijama.

To je za navedene igre sasvim dovoljno.

Posto sam mu rekao kakva je situacija sa grafom i kesom odlucio je da iskesira maksimum 220-230e za grafu, gledajuci po oglasima video sam da za te pare ima da se uzme gtx 770 u garanciji, vredi li uzimati to ili gledati nesto drugo ?

Kao sto rekoh, akcenat na CPU i dobru plocu. Grafa mu znaci samo ako igra najnovije naslove. Ako moze da se isprsi za 4460 sjajno.

Evo ovako:
Memory ddr2, size 3gb
Graphics: ATI Radeon HD 4350
Mainboard: MSI, Model: MS-7309
About: Win7 (6.1) Ultimate edition 32-bit, Sevice pack 1 (Build 7601), DirectX 11.0

Ovako Ana, to sto imas je sve prilicno staro, memorija ti je ddr2 i ne moze se koristiti za upgrade, ati 4350 je slabija od mnogih intel HD integrisanih grafika.
Ovo je korektna masina sa 3gb rama za nekog ko ide na net, koristi facebook i slicno.
Mozes zameniti plocu, procesor i ram da bi imalo ista smisla, ne kazem garfiku namerno posto mozes dobiti masinu sa integrisanim resenjem, a da posle dokupis grafiku ako je lova problem. Nisi navela harrd, ali verujem da nije manji od 250gb i da je ok.

Ono sto bi ti ja savetovao je Intel Core i3 -4160, H81 ploca i 4gb ddr3 memorije, i kupis nesto polovno tipa
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?358455-Sapphire-7770-1GB-GHZ-Edition&highlight=7770

ili pak da kupis celu masinu, a da prodas svoju.

Ovako Ana, to sto imas je sve prilicno staro, memorija ti je ddr2 i ne moze se koristiti za upgrade, ati 4350 je slabija od mnogih intel HD integrisanih grafika.
Ovo je korektna masina sa 3gb rama za nekog ko ide na net, koristi facebook i slicno.
Mozes zameniti plocu, procesor i ram da bi imalo ista smisla, ne kazem garfiku namerno posto mozes dobiti masinu sa integrisanim resenjem, a da posle dokupis grafiku ako je lova problem. Nisi navela harrd, ali verujem da nije manji od 250gb i da je ok.

Ono sto bi ti ja savetovao je Intel Core i3 -4160, H81 ploca i 4gb ddr3 memorije, i kupis nesto polovno tipa
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?358455-Sapphire-7770-1GB-GHZ-Edition&highlight=7770

ili pak da kupis celu masinu, a da prodas svoju.

Hvala na odgovoru i savetu,

Shvatila sam ja odavno da nije za neke vece stvari komp, ali sluzio je, raspitacu se ja za sve ove stvari koje ste naveli pa cu ga valjda malo srediti.

Pozdrav

Vrh Dno