Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Koji setup ?

Da ali sam ocekivao da ces i napon napisati ...

Naponi su mi zakljucani na karticama pa zato nisam pisao jer su na default-nim VDDC 1.200.

Edituj biose sa VBE pa smanji napone bar na 1100 i ustedeces dosta na struji ;)

Ima li kakvih novih ubrzanja na X11 algo? Koliko sad bacaju 280x i 270? Posto su cijene malo skocile mislio sam da pustim malo masine u rad.

Sgminer 5.1.1., sa wolfovim bin fajlovima, 280x na 960/1500 daje 5,8 mhs, a 270 na 945/1250 daje 3,5 mhs

Hvala. Znaci nista se nije mjenjalo u zadnje vrijeme. Ipak je bolje koristiti druge algoritme.

Da napišem i ovde (možda još neko nije znao).....Ne znam da li je moglo u ranijim verzijama ali u 4.1.1 Afterburnera se (nakon otključavanja voltaže u settings-u) može podešavati klok i voltaža i karticama koje su flešovane u VBE7 pa bi trebalo probati i sa "onim" zaključanim modelima...

Pitanje: Kad hocu da stavim back-up pool da li je dovoljno samo da u bat file pored glavnog poola upisem i back-up. Citajuci prvu stranu teme to bi trebalo da izgleda ovako:

..... -o stratum+tcp://GLAVNI POOL -u USER -p PASSWORD -o stratum+tcp://BACK-UP POOL -u USER -p PASSWORD ........

Da li treba ubaciti domandu --failover-only?

-o stratum+tcp://stratum.give-me-ltc.com:3333 -u [YOUR USERNAME] -p [YOUR PASSWORD] --failover-only -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u [YOUR USERNAME] -p [YOUR PASSWORD]

--failover-only = ukoliko postoji problem na primarnom pool-u miner se prebacuje na back-up pool

Hvala clanu sam633 za modovane bios-e za MSI 270, PowerColor 270X PCS+, Club3d 270 Royal Queen...sad su grafe mnogo hladnije, tise i stedljivije ...sve pohvale i preporuke za saradnju ukoliko vam zatreba :)

Pojašnjenje:

Izgleda da MSI 270 i Club3D 270 Royal Queen, već imaju VRM, koji se može upravljati iz VBE7, tako da tu nemam zaslugu.

Dok PowerColor 270X PCS+, ima VRM koji sam par puta napomenuo u temi i za njega je potrebno modovati VBIOS u hex-u, da bi se snizio napon, što sam i učinio.

Jel ima neko iskustva sa leocoin-om? :)
Cuo sam da je isplativ i da malo trosi. E sad ja sam pokusavao nesto da konfigurisem ali nisam bas odusevljen rezultatima...

Sad ce Nesic to da prohakuje... :)

:type:

gde pise da je isplativiji, tema neka?

Poslednja izmena:
ma neam pojma, ja pustio nek poradi malo, iz 7950 iskukao 1.1Mh/s????????????????????????????

I koliko se dobija, ima vise od 5 meseci kako je izasao?

ma neam pojma nek poradi do jutra pa cu da vidim

Ima li neko od iskusnih lisaca da malo pojasni (ne moraju samo odabrani da izlove sve lavove) ?

eto nista nisam napravio.... :S: nisam ni pogledao ono bacalo HW greske ... nija bas lako podesiti miner da ne baca HW, ja na kraju moram da priznam nisam uspeo... izgleda da je potrebno 8gb rama po masini ... oni koji su kopali jane su verovatno upuceniji...

Poslednja izmena:
jos jedan u nizu shitcoina,

da je tako isplativo to bi se saznalo odavno,tesko da bilo sta moze da se sacuva kao tajna

Kopaju Kinezi taj leo sve u 16 na istom pulu gde i shark http://leo.botpool.com . Samo ne znam gde ga prodaju, tj koliko je isplativo. Ja sam konacno pustio malo taj Shark(SAK) pre dva dana i isplativije je oko 20% od quarka na nicehash i pored toga sto su pulovi kriminalni. I jos plus kineska berza koja radi samo od 3 do 11h ujutru :d , tako da samo u tom periodu mogu da se postavljaju orderi. U pocetku dok ne provalite sta je sta, neizbezan je google translate. Znam za ova dva SAK pula https://sak.maxminers.net/ i http://sak.ltc.pp.ua/getting_started ,na kineskom preko 50% reject. Odosmo u offtopic

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno