Šta je novo?

Ishrana, trening, fitnes (borba protiv sedenja za ljude iz IT-a)

Daj ne lupaj ***...šta širiš sad priču.U Boru su pre 30god padale bombe osiromašenog uranijuma????Istina da su nas napunili kojekakvim sr..ma ali da li zaista misliš da mi kao nacija živimo zdravo?da brinemo o okolini????
Evo da te obavestim...svaka materija ali SVAKA emituje određen nivo radijacije...pa tako recimo i beton i blokovi i cigle od koji se grade zgrade,kuće itd...Ko to sve kontroliše???Jesu li i to Natovci uranijumom napunili?Ili naša Srbenda koju boli ona stvar za zdravlje ljudi kojima prodaje sva ta g...na!
Nema potrebe da se ulazi u te stvari...
auu kakva kolicina gluposti. pitaj ljude koji se bave medicinom sta misle o 3 puta vecem broju obolelih i preminulih od raka posle bombardovanja..

ne bi ulazio u dalju polemiku jer ove stvari pisem nazalost iz iskustva,a vama ako su bolji betoni i okolina na zapadu pravac zapad pa tamo uzivajte.

Poslednja izmena:
auu kakva kolicina gluposti. pitaj ljude koji se bave medicinom sta misle o 3 puta vecem broju obolelih i preminulih od raka posle bombardovanja..

ne bi ulazio u dalju polemiku jer ove stvari pisem nazalost iz iskustva,a vama ako su bolji betoni i okolina na zapadu pravac zapad pa tamo uzivajte.

čudak...pričaš upravo sa zdravstvenim radnikom sa 15 god iskustva i diplomom Strukovnog medicinskog radiologa iii vrlo dobro se razumem u te gluposti taaako daaa...drži se ti telefona i tehnike ;)

Ajd da završavamo ovu glupost

I za 15 godina iskustva si zaključio da zdravlju više smeta slanina od radijacije? :trust:

Kao što rekoh...ti delovi tela se ne regenerišu i svaki pokret pa i najmanji troši zglobove i okolna tkiva pa i sa njima hrskavicu koja ima ulogu takozvanog jastuka između dve kosti zgloba.Kada se hrskavica istanji(istroši narodski) dolazi do povećanog pritiska na čistu kost koja nije fleksibilna i tada nastaju bolovi,iskakanja zglobova i td...a za prevremeno trošenje hrskavice zadužena je Sinovijalna tečnost koja je u međuprostoru zgloba i hrskavice i takoreći podmazuje sistem.Kad ta tečnost recimo iscuri usled neke rupture ili preloma...hrskavica nema više kako da se hrani i brže propada.Tako da pretpostavljam da glukozamin ima ulogu u održavanju te tečnosti ili tako nekako...

Definitivno se ne može reći da je glukozamin ili neki na toj bazi nepotreban suplement.Svodi se samo na to da li se ima novca i koliko se brine o svemu tome.U svakom slučaju je skupa varijanta...
U poslednje vreme tipa 3 godine, zbog mnogo sedećeg posla mi težina mnogo varira, navikao sam na kretanje i treninge, a i apetit ne zaostaje :d.

Ideja mi je da krenem sa preventivom dok se ne vratim na staro stanje. Ima li u ovome neke logike ili da batalim? :)

U poslednje vreme tipa 3 godine, zbog mnogo sedećeg posla mi težina mnogo varira, navikao sam na kretanje i treninge, a i apetit ne zaostaje :d.

Ideja mi je da krenem sa preventivom dok se ne vratim na staro stanje. Ima li u ovome neke logike ili da batalim? :)

Pa tu ti je ona priča...probaj pa oceni.U svakom slučaju ne bih prestajao sa treninzima ali bih se trudio izolacionim vežbama da nekako smanjim opterećenje na kolena sa nekim alternativnim stvarima pa vidi kako ide.U svakom slučaju pokret je pametniji od sedenja.Mada ni ja se nešto ne pridržavam i imam dosta problema sa težinom... :/

lepo reče ivke76 a na žalost je usledio momentalni dokaz izrečenog...
Naravno. Proveri po knjigama, čini mi se da uranijum ima rok trajanja malo dužiod 30 godina. A intenziviranje malignih oboljenja poslednjih 10 god sigurno ima veze sa ciglom i slaninom.

Naravno. Proveri po knjigama, čini mi se da uranijum ima rok trajanja malo dužiod 30 godina. A intenziviranje malignih oboljenja poslednjih 10 god sigurno ima veze sa ciglom i slaninom.

Za tvoju informaciju uranijum nema rok trajanja nije to meso ili slanina...ali ima vreme poluraspada koje je okoo 4,5 milijardi godina ako me sećanje ne vara mada možda i grešim za koju milijardu :D ili 4,49x10(na deveti...ne znam kako se ovde piše).
A pre nego svi počnu sa svojim teorijama neka se informišu makar na wiki-ju čisto da budu upućeni pa i ti zajedno sa njima... http://sh.wikipedia.org/wiki/Uranijum

A evo ti i nešto o tom osiromašenom o kome trabunjaš...da naučiš nešto.
evo kako su mene u školi nakon bombardovanja učili šta je osiromašeni uranijum...'' To je proizvod dobijen preradom iskopane rude uranijuma. Većina radioaktivnih izotopa vadi se iz rude da bi se upotrebili za nuklearno oružje i atomske elektrane. Ono što ostane nakon iskorištenosti recimo za nukl.reaktor je manje radioaktivni izotop 238, odnosno osiromašeni uranijum. Gotovo je dva puta gušći od olova i zapaljiv je pri udaru, što ga čini krajnje efektivnim u probijanju oklopa.

Vojni stručnjaci su početkom sedamdesetih godina počeli da ugrađuju osiromašeni uranijum u zrna i vrhove konvencionalnih, nenuklearnih projektila, granata i metaka. Svaki projektil ima oko 350 grama osiromašenog uranijuma, i taj deo oružja se zove "penetrator". Kada uranijumski "penetrator" pogodi tenk, "penetrator" i oklop delimično omekšaju pod pritiskom. Prema plastičnom opisu koji dolazi iz Pentagona, projektil s osiromašenim uranijumom prolazi kroz tenk kao "zagrejan nož kroz puter".

Definitivno je tačno da se broj malignih bolesti povećao(lično moj otac je dva puta operisan od raka pluća) i da je bombardovanje 80% uzrok...ali je tačno da se pri tome nije smanjio naš doprinos kumulativnom zračenju(nove zgrade,nezdravi materijali,plastika,građevinski materijali itd...)Tako da se ne može okriviti neko spolja u svakom smislu te reči ako mi sami nismo sveli rizik na minimum,zar ne?

Poslednja izmena:
Da se malo vratimo na temu ako nije problem, imam 80kg 180cm i cilj mi je za sada nekih 85kg.
Trening 3x nedeljno, uzimam whey, creatin i bcaa kao što sam gore već pomenuo i sa 75 na 80 je nekako i išlo ali dalje jako sporo.
Sta treba da ubacim izbacim menjam?

Da se malo vratimo na temu ako nije problem, imam 80kg 180cm i cilj mi je za sada nekih 85kg.
Trening 3x nedeljno, uzimam whey, creatin i bcaa kao što sam gore već pomenuo i sa 75 na 80 je nekako i išlo ali dalje jako sporo.
Ubaci pola kile mesa dnevno
Edit: ovo sam napisao kao i ti tvoj komentar :D Napiši kakav trening, koliko jedeš i koliko suplementacije unosiš. Možda je "greška" očigledna

Poslednja izmena:

Ja bih podigao unos kvalitetnih UH i eto ti mase.Sa povećanim UH povećaj i težinu treninga...

Treba da pronadjes balans unosa UH i tvog treninga....sa rastom unosa UH rast ce i masa, ali ako prebacis granicu visak ide u salo.
Naravno podrazumeva se da unosis optimalnu dozu proteina po kg tvoje tezine kao konstanta u toj jednacini

Oko 7:30 pred posao ovsene 1/2 solje + mleko i malo meda ili jogurt
12:00 pauza na šljaci i uglavnom neki sendviči i 1L mleka jer nemam pojma šta drugo
Između 16 i 17h ručak vrlo često piletina oko 300gr sa krompirom pirinčem ili nesto kuvano šta ima
Oko 20-21h tnjevina ili 4 jaja
Jedem dosta hleba jer bez njega ne mogu i uglavnom je polu beli sa nekim semenkama
Trening je između 18 i 20h i traje oko 1h
Znam da je daleko od idealnog ali vreme i mogućnosti mi trenutno diktiraju
Edit: Trening je klasika sa tegovima bez trake za trčanje i bicikle koju vozim do posla i nazad nekih 7-8km kada je vreme ok

Poslednja izmena:
12:00 pauza na šljaci i uglavnom neki sendviči i 1L mleka jer nemam pojma šta drugo
Između 16 i 17h ručak vrlo često piletina oko 300gr sa krompirom pirinčem ili nesto kuvano šta ima
Jedem dosta hleba jer bez njega ne mogu i uglavnom je polu beli sa nekim semenkama
Edit: Trening je klasika sa tegovima bez trake za trčanje i bicikle koju vozim do posla i nazad nekih 7-8km kada je vreme ok
Mnogo imaš pauze između obroka i trebalo bi pojačati

Jel ima neka zamena/dopuna obroka da mogu na brzinu da smuckam i popijem na poslu jer nemam vise pauza za klopu, dok ne promenim posao

Dodaj 2 kuvana jaja u doručak, i onu pauzu u 12 pojačaj s klopom. Možeš protein smućkati. Uglavnom, nemaš veliki unos. A ta vožnja bajsa te dodatno troši.

Dodaj neku bananu za uzinu.

Jel ima neka zamena/dopuna obroka da mogu na brzinu da smuckam i popijem na poslu jer nemam vise pauza za klopu, dok ne promenim posao
Banana, jabuka, protein, šejk sa žitaricama i slično.

Jaja ubacujem kolko sutra pošto sam video da ima i kuvana da se pazare u prodavnici ali mi je problem šta u 12
Jesi mislio na whey ili nešto drugo od proteina i koliko?

Svi ste zapeli za hranu a covek trenira "tri puta nedeljno"... Malo je to, realno :) Dovoljno je za odrzavanje kondicije i aktivnog,zdravijeg, ritma zivota ali za neko nabacivanje kvalitetne misicne mase je malo. Pet puta nedeljno je vec druga stvar ;) Probaj uostalom, jedno mesec, dva, ukoliko ti obaveze dopustaju a uz to i zadrzi pojacanu ishranu pa ces da vidis ima li rezultata.

Ne vredi da pricas ;)
To ti je onaj inat "do kraja"... tipican za ove prostore. "Sta znaju bre ti doktori? Oni da nesto znaju ziveli bi 100+ godina" :)
Ne vredi ljudima ni da "crtas" a ni da im izvlacis statistiku (koja je gora od amerike npr.) kardio vaskularnih i malignih bolesti... nista ne vredi ;) izvuci ce se vec neka "odbrana" tipa: "moj deda pusio, pio i jeo slaninu ceo zivot pa doziveo 90 godina, osiromaseni uranijum, vatikan i cija, ta istrazivanja su stara i bzvz... evo na vaskolikom webu kazu "naucnici" da slobodno cepate masno... pecenje, cevapi vops, radza... bice vam bre super... Nepopravljivo je to stanje uma :) dok uskoro stvarno ne izumremo od "pametovanja" :)

Kada mi doktorka kaze da moram da jedes zitarice jer cu da dobijem megaloblasticnu anemiju (nedostatak vitamina b12), onda vidim koliko je sati i da oni ili nisu ucili skolu ili se kod nas izgleda ishrana apsolutno ne proucava na medicini. Isto je kada mi ne napomenu ni rec o ishrani kad imas Hashimoto (autoimuna bolest izazvana vecinom od glutena), pa moram da googlam i da sam korigujem ishranu i uspesno resim ono o cemu oni nemaju blage veze. Isti ti doktori na raznim flajerima preporucuju dijabeticarima krompir i testeninu i zabranjuju masnoce. Posto ce valjda od masne hrane (g.index 0) da im skoci secer a ne od krompira (g.indeks 90)...

E to su ti doktori strucnjaci, tek skapiras o cemu se tu radi kad imas pravi zdravstveni problem.

Svi ste zapeli za hranu a covek trenira "tri puta nedeljno"... Malo je to, realno :) Dovoljno je za odrzavanje kondicije i aktivnog,zdravijeg, ritma zivota ali za neko nabacivanje kvalitetne misicne mase je malo. Pet puta nedeljno je vec druga stvar ;) Probaj uostalom, jedno mesec, dva, ukoliko ti obaveze dopustaju a uz to i zadrzi pojacanu ishranu pa ces da vidis ima li rezultata.
Možda uspem da ubacim povremeno još jedan dan nedeljno ali dva gotovo da nema šanse ili vrlo vrlo retko

Kada mi doktorka kaze da moram da jedes zitarice

Pitaj je kako eskimi preživljavaju tolike megaloblastične anemije. Verovatno jedu kifle i paste između ribe i mesa. A od voća što se prežderavaju, pa to je čudo jedno.

A tek visok holesterol i zapusene arterije od silne masnoce da ne pricam, steta sto eskimi ne znaju da je to nezdravo, zive ljudi u neznanju xD

Možda uspem da ubacim povremeno još jedan dan nedeljno ali dva gotovo da nema šanse ili vrlo vrlo retko

Sasvim dovoljna su cetiri treninga nedeljno ako se dobro trenira. Misici rastu tokom odmora, a pretreniranost nema nikakvu poentu ;)

Tri treninga nedeljno - al prava, su dovoljna.

Kakav bicikl ako se radi masa? Jako mrsava ishrana, ja na redukciji unosim vise... od proteina - blend protein i sluzi kao zamena za obrok.

Obroci 1 i 2 su nedovoljni, fali proteina. Ajde prvi je i zdrav a drugi uzas.

Ko sto je rekao neko, 2 kuvana jaja u prvi dodaj, a u drugi 2 snicle citave:D

Nazad
Vrh Dno