Šta je novo?

i5 vs i7 komplet

• Začetnik teme Začetnik teme KOLOS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KOLOS

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
240
Sklapam gaming mašinu za drugara i imam dve opcije za iste pare:

i5-3570K - bez garancije
ASRock Z77 Extreme6 - domaća garancija 1.5 godinu
Corsair Vengeance 1600MHz 9-9-9-24 1.5V 2x4GB - mađarska garancija

ili

i7-2600K - bez garancije
Asus ROG Maximus V Gene - bez garancije
G.Skill TridentX 2400MHz 10-12-12-31 1.65V 2x4GB - bez garancije

Prva, samo zato sto ploca ima garanciju. Ako moze, neka iskombinuje ovu drugu ali sa plocom koja ima garanciju - ubedljivo best buy.

Poslednja izmena:
Te maximus ploce su neunistive 😀,mada je uvek dobro imati garanciju na plocu. Dvojici drugara sam sastavljao gaming racunare pre 4-5 godina sa maximus 775 plocama i dan danas rade kao sat sa overklokovanim procesorima.

Znam, kontam. Nego Marfi je uvek tu iza coska... :d

Licno, pogadjao bih se s tim prodavcem da stavi ovu Asrock plocu i 2600K, pa cak i za 20-30 evra vise...
Ionako ih ima sve manje i manje, a boljih Z77 modela pogotovo.

Poslednja izmena:
a i stvarno,kome treba garancija na proc meni nije jasno.kloker u meni urlice za tu ROG varijantu,ali racionalnije je uzeti taj ajvi kopmpletic,narocito ako je komp za gejming.

Sklapam gaming mašinu za drugara i imam dve opcije za iste pare:

i5-3570K - bez garancije
ASRock Z77 Extreme6 - domaća garancija 1.5 godinu
Corsair Vengeance 1600MHz 9-9-9-24 1.5V 2x4GB - mađarska garancija

ili

i7-2600K - bez garancije
Asus ROG Maximus V Gene - bez garancije
G.Skill TridentX 2400MHz 10-12-12-31 1.65V 2x4GB - bez garancije

i5 po meni, ploca vrisne cao zdravo 100e.

Ja glasam za drugi komplet 🙂 Ali ja bas volim sendi. Naravno ako ce da clockuje sa dobrim coolerom, ako nece, onda nek uzme prvi.

nije do ploce,vec do sendija i ploce koja je dizajnirana da cedi suvu drenovinu. 🙂 da se ne stavi neko ozbiljno hladjenje na taj komplet je zlocin vredan linca,realno.

Uzeo sam mu prvi komplet, bar neka bude miran što se tiče ploče, a za igre je i 3570K sasvim dovoljan. Staviću LC-CC-120 kuler, klok na 4.2 i ćao.

A što se tiče drugog kompleta, ako oborim cenu, možda ga i uzmem za sebe da se igram malo. 🙂

Hvala svima!

Nazad
Vrh Dno