Šta je novo?

LG Optimus 4X HD P880

• Začetnik teme Začetnik teme HAD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam ovaj telefon vec godinu i po dana. Vremenom je postao sporiji, sporo otvara aplikacije, tastaturu, zabaguje. Od skoro se pojavio sledeci problem. U toku razgovora se desava ili da mene ne cuju ili da ja ne cujem sagovonika, onda moram da upalim i ugasim spikerfon, ili da restartujem telefon. Odnela sam telefon u servis, jer je jos uvek pod garancijom, navodno su zamenili softver, i testirali telefon i kod njih je sve bilo u redu. Meni se odmah sutradan opet isto desilo, da me ne cuju ili da ne cujem, takodje i dalje koci.
Pre nego sto sam odnela telefon u servis instalirala sam CPU-Z i uradila screenshot. Ovo su slike pre i posle servisa.
Screenshot_2015-02-15-15-36-57.png Screenshot_2015-03-24-20-48-39.png
Da li neko ima ideju sta je sa telefonom, i sta da radim?

Ja bih ga na tvom mestu ponovo odneo na servis, pa neka se oni maltretiraju njime. Imas garanciju i insistiraj da ga poprave. Jednostavno im reci telefon nije popravljen, isto se dešava i neka rešavaju problem.

Kad sam ga zadnji put testirao radio je skoro bolje od svih 4.4.4 romova.Skini pa probaj procitaj zadnjih nekoliko strana ljudi koji teatiraju pisu utiske.

meni nece sad telefon vise da se puni. do 15% i to je to. 4.4.4 simkiti kako vec radi mnogo bolje.

Euphoria-OS-1.1-p880-20150414 ne radi lepo.

Slim-p880-4.4.4.build.9.0-UNOFFICIAL-20150101-0208 radi super.

fe41fc0bbea25487dafea3406d1d52cc2fa618df32e5ccc010e9d114d27a5761.jpg

Da li neko zna gde mogu da uzmem novu bateriju za njega i neku jacu?

Pogledaj na Ebay-u a ako zelis neku vecu inda imas na xda forumu temu gde su ljudi testirali ne originalne baterije koje su kupovali pa pogledaj njihove utiske.

Pozdrav. Imam ovaj telefon vec neko vreme i odjedanput je prestao da radi. U servisu kazu da je otisao procesor i da u principu moze da se baci. Tj, moze da se zameni ploca ali ploca nema nigde; nisam siguran ni da li bi to bilo isplativo. Da li neko zna nesto vise o ovome?

Hvala

Pozdrav. Imam ovaj telefon vec neko vreme i odjedanput je prestao da radi. U servisu kazu da je otisao procesor i da u principu moze da se baci. Tj, moze da se zameni ploca ali ploca nema nigde; nisam siguran ni da li bi to bilo isplativo. Da li neko zna nesto vise o ovome?

Hvala
Jedina opcija ti je da nađeš u oglasima isti telefon sa polomljenim ekranom i zamenis ploču iz njega u tvoj tel. A i ploča da ima da se kupi ne bi se isplatilo pošto bi bila puno skuplja nego što sad taj telefon vredi.

Pre mesec dana je izašao update za kernel, zvanični, sad je P880020c-EUR-xxx, kernel number 3.1.10. Po instalu updatea, nema više problema sa prekidom mikrofona tokom razgovora,koji je jako iritirao.

Još bitnija stvar je rešen problem sa 3G internetom. Elem, na mt:s mreži sam imao problem , ako je uključen 3G izbor mreže, telefon je sam radio " soft reset" svakih 20ak minuta, izbacujući " sorting internal processes, please wait".Na 2G mreži net radi , kao i telefon ali net je jaaaaaaaaaako spor .Vidim da svuge po svetu ima problema sa tim bez rešenja, kao i da drugar na L9 II ima isti problem. Problem ne postoji severnije od Mladenovca, jako čudna stvar, koju sam pripisivao drugačijim repetitorima od onih u Kraljevu. Sa VIP karticom nisam imao problema. Posle ovog apdejta, nema više problema, nikakvih.

Još da kupim jaču bateriju i nema razloga da ga menjam dok ne padne cena LG G3 🙂

Poslednja izmena:
@TheWickerMan јел има да се скине та верзија са LG firmware download или не? Ја би сестри убацио да видим шта ће да каже.

Nemam pojma, meni je ponudo sam telefon da uradim update. Ima na netu sigurno.

Meni je na 20b verzija 3.1.10 i nemam update preko fota. Telefon kupljen u mts-u. Elem imao sam ogromne probleme dok nisam obrisao fb. Možda nekome pomogne...

Мтс је имао лг 4х??? Ја сам сестри убацио 10д верзију и каже да ради много боље има и фејс

Da imao je mts i to u više navrata.

Koliko mi je poznato iza broja slovo označava neki region ili državu... tako da je 20b naš region.

Не. Слово иза броја означава редни бр верзије. 20а је прва верзија 20фирмвера.20 фирмвер је јб а 10 је ice cream sandwich.

Ne. 10, 20, 30,... su verzije firmvera za dati model telefona, gde je 10 - prva, 20 - druga itd, dok su a, b, c, d... podverzije za odredjenu regiju. Nema to veze sa verzijom Androida na kojoj se zasniva firmver.

Tako (teoretski) može da se dogodi da je 10d noviji Android od 20a, jer telefon nije prodavan u regiji d pre nego što je stigao prvo osvežavanje softvera u regiji a.

Poslednja izmena:
kako nema, zar ne bumpuju taj broj tek sa novom verzijom androida? a slova su verzije firmvera na istoj android verziji

Bumpuju taj broj kada izadje novi firmver, nevezao za android na kojem je baziran. Druga je stvar što ne izdaju više firmvera baziranih na istoj Android verziji (bar ne za 4X).

10х никад не може да буде новији од 20х зато што 10 означава 4.0 верзију софтвера док 20 означава 4.1.х верзију. Тако је барем за лг 4х. Уосталом 20c има за немачку и за турску. Да ознака зависи од региона не би могли оба да буду под c.

Ne. 10, 20, 30,... su verzije firmvera za dati model telefona, gde je 10 - prva, 20 - druga itd, dok su a, b, c, d... podverzije za odredjenu regiju. Nema to veze sa verzijom Androida na kojoj se zasniva firmver.

Tako (teoretski) može da se dogodi da je 10d noviji Android od 20a, jer telefon nije prodavan u regiji d pre nego što je stigao prvo osvežavanje softvera u regiji a.

Netacno. V10, V20 su major verzije tj. ICS, odnosno JB. Slova su revizije u okviru date verzije androida. Oznake za region/drzavu/operatera su naznacene u firmware-u pre verzije softvera. Poslednja zvanicna za evropsko trziste je V20C.

Ja sam se posle desetak CM-11 romova vratio na LG Optimus 4X HD - p880 / CM-10 stable "cm-10.1.3-p880.zip " rom, i za sad mi radi najbolje, svi cm-11 koje sam probavao su nesto zezali na mom telefonu.

pozdrav svima, znam da verovatno postoji mnogo postova o kakvom telefonu je rec, ali sam kratak sa vremenom da bih citao sve, kako bih stekao utisak o telefonu. Imao sam ranije jedno vreme p920, posle njega kosristio više telefona, sad opet gledam nešto da kupim, pa mi je ovaj model zapao za oko. Video sam da se po netu spominju razni problemi sa ovim modelom, kao na primer sa kamerom oko fokusa i td (muka dosta bilo i sa p920, iako je hardverski bio dobar), pa me zanima dali je to ispravljeno kasnijim oficijalnim ili custom romovima. Hvala unapred na odgovoru i savetu.

Dejane to sa autofokusam je ispravljeno ali ostale stvari nisu. Telefon je vec star i savetovao bih ti fa uzmes neki drugi model.

Od kada sam prešao na verziju 20c imam problem. Sve tečno radi, ali kada me zovu ili nekoga zovem dešava se da me ne čuju. Ja njih čujem dobro, ali oni mene ne. NEkada je potrebno i tri-četiri puta da pozovem kako bi me čuli, a nekada nemam tih problema. Zna li neko razlog rešenje?

Проблем је у микрофону дешава се понекад ако можеш убаци 20б берзију еуро опет па покушај.Могуће да је нека апликација као например гоогле (искључи покретање гласом мени се дешавало да због тога багује).Најбоље да флесујес другу верзију па је на "клот" пробаш тј немој да убацујеш апликације.

Mislim da je ipak do aplikacije za snimanje razgovora. Isključio sam je pre neki dan i sada ga testiram. Od tada nisam imao ni jedan problem.

Nazad
Vrh Dno