- Učlanjen(a)
- 03.11.2008
- Poena
- 1,205
Pretpostavljam da mislis na Weasela 
Sudska praksa nije izvor prava. Tako da je je beznacajno da dajem iz iste. Postoji zakon. Moj kompjuter je moja stvar i instaliracu na njegq sta god zelim.
Sudska praksa nije izvor prava. Tako da je je beznacajno da dajem iz iste. Postoji zakon. Moj kompjuter je moja stvar i instaliracu na njegq sta god zelim. Na zappslenom mom je da dokaze da sam povredio pravo na privatnost. Ja tako nesto ilu sydu za par godina kolko sam bio nikad video nisam, tako i da nemogu da dajem primer, bez obzira kolko beznacajan bio. A Sabic ce da pise jedno te isto narednih 20 godina jer se nije potrudio da procita jos neki zakon osim svog omiljenog. KO sto rekoh srecom, ne odlucuje ni ocemu, niti iko obraca paznju na njega.
Sa ovim se u potpunosti slazem. Naravno da javno ne sme da cita i da to jeste grupo krsenje zakona.Ali nemaš pravo da javno čitaš privatne poruke bez dozvole onoga ko je to pisao, bez obzira što je kompjuter tvoj 100%, što je on pisao sa njega, što je koristio tvoju infrastrukturu za to, taman da je potpisao memo na kome jasno stoji da je to zabranjeno.
I mislim da nije poenta u tome da li sme ili ne da se koristi poslovno u privatne svrhe (već sam napisao, legitimno nikako nije, a u većini slučajeva ni legalno), već to da vlasnik poslovnog računara nije vlasnik života onoga ko taj računar koristi, pa se shodno tome ne može ponašati kao da jeste (ustvari, može, ali za to treba da snosi posledice).
Beznacajni su bileteni. Sve mozes u zakonu procitati.
Alen FOrda nikad citao nisam, tako da ne znam ko je grunof il kako vec i sta to znaci.
Ne sme firmino vlasnistvo da se koristi u privatni svrhe i ako moj zaposleni koristi, imam pravo da znam sta je sve radio sa mojim racunarom i sta je sve kucao na njemu, no to naravno necu da iznosim javno . ETO nadam se da je sad jasnije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari