Šta je novo?

HP Stream 7 i 8 tableti

probotzor

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2012
Poena
315
http://www.pcworld.com/article/2689...ebook-is-the-future-of-windows-computing.html

Hp izbacuje 2 windows 8.1 tableta od po 7 i 8 inca.
Verzija od 7 kosta 99$ a verzija od 8 149$.Takodje verzija od 8 dolazi sa 200mb besplatnog interneta svakog meseca,godinu dana besplatnog office 365 i 60 skype minuta mesecno,bez ugovorne obaveze.
Za sada je poznato da ce imati po 1gb rama i Quad core Intel procesore,a rezolucija ce biti 720p

Sta mislite o ovim tabletima?

Šteta što rade na Windowsu. Prodaja će biti slaba, jer veliki broj korisnika ne voli Windows u ovom obliku.

Da je 10" bila bi prava kupovina, ovako je ok.

ja bas merkam ovaj od 8 inca 😀 samo me zanima kako da uspem da ga nabavim za tu americku cenu,posto ce kod nas biti skuplji kao i obicno

Ljudi... Koleginica isla skoro u NYC i uhvatila stream 7 na akciji za 30 dolara! Nije ni gledala specifikacije, kupila čim je videla da je 30 dolara.

Ljudi, ne znam da li je na pogresnom topiku pitanje. Zanima me da li preko ebaya mogu da narucim Hp Stream 7 iz USA, posto mi pise May not shit to Serbia. Ne bih da idem za dz da uzimam karticu u Intezi i pravim PayPall ako ne moze. :/
Zelim da probam neki od ovih 7'' full win 8.1 tableta, ali nema ih uopste kod nas...

Ljudi, ne znam da li je na pogresnom topiku pitanje. Zanima me da li preko ebaya mogu da narucim Hp Stream 7 iz USA, posto mi pise May not shit to Serbia. Ne bih da idem za dz da uzimam karticu u Intezi i pravim PayPall ako ne moze. :/
Zelim da probam neki od ovih 7'' full win 8.1 tableta, ali nema ih uopste kod nas...

Vecinom nece da posalju kada to pise, ali mozes da posaljes prodavcu poruku i zamolis ga pre kupovine, pa kako odluci.

Aha, ok, hvala. 🙂 Pa dobro, pokusacu pa kako bude, mozda mi prodje. 🙂
Koliku carinu naplacuju nasi ako nesto kosta 80-100 dolara?

Ja bih izbegavao Win tablete sa 1GB ram.

Igrajući se nekoliko dana sa Miix 3-830, najveće ograničenje nije ni slab CPU ni relativno mali storage, već upravo ram. Procesor bi mogao da podnese više otvorenih aplikacija, eMMC ima sasvim OK performanse, ali 2GB ram se relativno brzo popuni ako se zaletiš sa više desktop aplikacija (npr. otvoriš Outlook, Excel, Operu i neki player u pozadini i za čas ode ram).

1GB ram za puni Windows 8.1 je neupotrebljivo ako planiraš bilo šta sem Metro aplikacija da koristiš (a verovatno planiraš jer zašto inače uzimati Win tablet).

Pa u ovom slucaju idem na mobilnost. Imam Nokiju 1520, ali mi ne obavlja posao kako sam zamislio. Uzeo bih manji telefon i 7'' win 8.1 samo da povremeno ispravljam neke excel fajlove i malo surfujem, tipa Blic, B92, poneki forum. Kako sam gledao po netu, kazu da ovi tableti od 1GB i mogu ponesto da poguraju od toga a nije mi neka velika cena, tako da i ako bude bas fail, ne gubim mnogo. Uzeo bih rado nesto za 2GB rama, ali nema ih u medju tabletima od 7''.
Uzimao sam od drugara Miix 2 od 8'' i definitvno mi je preveliko, 7'' mi je gornja granica, jer planiram da ga nosim uz sebe skoro kao i mobilni.... :-/

ja koristim acer w810 ja mislim koji ima 1gb rama i radi sasvim dobro
koristim sve aplikacije koje koristim i na desktopu

Pa verujem da i 1GB rama moze da pogura koliko toliko, jer da je toliko bangav ne bi ga pravili valjda. 😀 Jel mozes da pustis YT snimak u 480p? 🙂
Samo kad bih uspeo da nadjem neki Stream 7 jer ovi kineski imaju 1024x600 rezoluciju... :/

mogu da pustim i 720p

igrao sam i league of legends na low 😀

Aha, ok, hvala. 🙂 Pa dobro, pokusacu pa kako bude, mozda mi prodje. 🙂
Koliku carinu naplacuju nasi ako nesto kosta 80-100 dolara?

30%, carina+pdv.

Vidim da je HP Stream 7" rezolucija 1280x800, kod mene je ta rezolucija na 8" (dell venue pro) i u dosta modern aplikacija je tekst poprilicno sitan i ne moze da se promeni veclicina fonta npr. Flipboard. U desktop modu moze da se podesi skaliranje na 150% i tada je ok, ali to nema uticaja na modern aplikacije.

Pih, za malo veci kes mogu da uzmem Encore Mini kod nas i da se ne cimam sa narucivanjem... :-/ Nasi bas potkivaju cene...
Modern aplikacije, to je ono u Metro fazonu?

Nije predvidjena tema za ovo, ali posto smo pricali da je najveci potencijalni problem manjak RAM-a, nasao sam na Aliju neki kineski tablet Cube iwork7 Dual Boot. Znaci ima 7 inca ekran, a 2gb rama i dual boot Win 8.1 i Andr 4.4.
Da li je neko imao iskustva sa kineskim proizvodjacima i sta moze da im bude mana u odnosu na proizvodjace tipa HP ili Toshiba?

E vala zelja mi je da imam neki full win tablet ali za sada nisam u mogucnosti da dam vise od 100 evra. Da sam u nekoj srecnijoj zemlji za te pare bih imao cak i odredjen izbor, al ovde nema leba bez 150 🙂 Ima li nekih najava da ce kod nas da se pojave neki zvanicno od 100 tinak evra?

Ima onaj GoClever od 8" za nekih 130e.
Ja koliko sam cuo Win tableti su dobro optimizovani i kazu da rade lepo sa 1GB rama. Pa i iOS na Iphonima bas lepo radi sa 1GB rama.

Ja koliko sam cuo Win tableti su dobro optimizovani i kazu da rade lepo sa 1GB rama. Pa i iOS na Iphonima bas lepo radi sa 1GB rama.

Pa i meni je iPad 2 radio smooth sa 512 rama i dual core procesorom, ali sam ga prodao jer... On je kao uvecani telefon. Malo konkretnog posla moze da se zavrsi sa njim ako ti pri ruci nije kompjuter. Win 8.1 je skroz druga prica sa zahtevima. :-/
Citao sam i ja da je HP Stream 7 lepo optimizovan, ali opet sam citao, sto ovde, sto po netu da i oni sa 2gb rama umeju da zastucaju, tako se dvoumim sta da uzmem.

Napisao sam iznad, nasao sam na Aliju, Cube iWork 7 Dual Boot, 7'', 2GB rama, win 8.1 i Andorid i to je jedini 7'' tablet sa 2GB rama, ali se dvoumim zato sto mi je marka skroz nepoznata. Da li je neko imao iskustva sa ovim kineskim tabletima, tj da li se kvare cesto i tako to? :-/

32bitni je Windows na ovim tabletima, sa 2GB radi stvarno super za aplikacije koje ja koristim, uvek je brz, tako da verovatno i 1GB moze da prodje. Jedina zamerka je da ostane oko 10GB slobodno na 32GB SSD posle svih Windows update-ova, sto mislim da nije dovoljno slobodnog prostora za eventualni Windows 10 update kada izadje.

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo iz onog tvita Dzoa Belfiora, tableti od 7'' nece dobijati update na Win 10, tako da verovatno to je sto je. 🙂
Razmislicu jos, pokusavam da nadjem neki review o onom tabletu koji nije na kineskom jeziku. Mozda cu rizikovati, izaci ce me oko 170e sa carinom i PDV-om, kapiram da ne moze da bude bas toliko los kad vec stavljaju intelov procesor, 2gb rama i 1280x840 ekran...

Ako tablet ima 32GB flash, postoji mogućnost da tablet ima Wimboot (image OS na recovery particiji se ujedno koristi i za podizanje OS-a).

Na ovom Miix 3 830 koji je kod mene ima 32GB flasha, imam Win 8.1 Pro 32bit, Office 2013 Pro Plus (mada sam odčekirao Access i Publisher pri instalaciji), vSphere Client (~500MB), Skype, Skype for Business, Opera, SCEP AV i Checkpoint VPN klijent, TeamViewer, RSAT, 7zip, MPC-HC, drajveri za USB docking, Samsung štampače, Telenor 3G modem, podešen Outlook i sinhronizovan Exchange mailbox (~450MB) i urađeni su svi update-ovi za Win i Office i još nekih 100MB raznih dokumenata koji mi stalno trebaju.

Sa svim tim mi je ostalo još ~7GB slobodno, što je sasvim OK rezultat. Definitivno bi bilo bolje da je 64GB flasha, ali mi je i ovo sasvim upotrebljivo.

Pritom pošto je Wimboot na disku ostaje i recovery particija ukoliko zatreba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno