Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Ja sam se zbunio, gledam da li sam lepo čuo... :) Pa sam pitao dva puta. :D

Jel moze mala pomoc?

Da li uzeti model sa Exynos ili Snapdragon procesorom? I da li Exynos model podrzava tzv quick charge mode odnosno 60% za 30 minuta?

Pocinjem i da citam temu od pocetka. Hvala unapred na pomoci.

Hocu sa uzmem jos jedan punjac za N4 a svi proizvodjaci tipa Anker, Aukey itd reklamiraju kao Qualcomm certified. Zato i pitam.

Verujem da bitniju razliku u performansama necu ni videti, tako da cu mi stvari tipa quick charge 2.0 prednost.

Poslednja izmena:
Nakon nekoliko dana čačkanja N910C, jedini bug koji sam našao je onaj sa zakašnjenjem od par sec pri javljanju na 5.0.1.
Sve ostalo čista desetka. Baterija u odnosu na S4 I9506 je osetno bolja ,) i pri mom načinu korišćenja fona izgura SOT 7-8h. Prezadovoljan!
GPS - perfektan. Hladan hvata prvi fiks za desetak sekundi i drži konstantno 14-18 satelita.

Kašnjenje pri javljanju, smartremote, multitasking, kompas ...

Kako li si uspeo da izvučeš 8h SoT-a ?
Verovatno osvetljenje na auto i uz minimum aplikacija :)
GPS ne radi tako - može on da vidi i 100 satelita, važno je da ima dobar signal od 4 najbliža ...

Poslednja izmena:
Osvetljenje na 30% (preko toga mi je previše u zatvorenom prostoru), napolju na auto.
Od aplikacija sam koristio sve i svašta (pa ne misliš valjda da držim upaljen ekran na ler samo da bih pokazao SOT!?)
Što setiče GPS-a, meni je najbitnije da se signal ne gubi! Broj satelita je čisto informativnog karaktera.
Nisam imao problema sa Smartremote-om (raščekirane su mi one opcije za notifikacioni panel, meni nepotrebne).

Ovo ostalo mi je pa skoro pa nebitno!!! Srediće se...;)
Ali baterija u odnosu na S4 ... :banana:

Isprobajte ovo, mozda zvuci malo *****no ali mi se cini kao da se lag prilikom javljanja manje pojavljuje... Sa xda... Pa kazite utiske...
I have activated answer call with home button and then deactivate it (from call setting answering/ending Calls) . After that call answer delay decrease . It seems it fixed Could you try it and share your experience ?

Nakon nekoliko dana čačkanja N910C, jedini bug koji sam našao je onaj sa zakašnjenjem od par sec pri javljanju na 5.0.1.
Sve ostalo čista desetka. Baterija u odnosu na S4 I9506 je osetno bolja ,) i pri mom načinu korišćenja fona izgura SOT 7-8h. Prezadovoljan!
GPS - perfektan. Hladan hvata prvi fiks za desetak sekundi i drži konstantno 14-18 satelita.

Kako toliko SOT-a ? :D ja jedva 4h isto N910c i isto 5.0.1. samo sto meni po potrosni ispred ili odma ispod ekrana stoje FB, Instagram, Messanger, WA itd, ekran mi trosi od 8-10% baterije sto mi je jako cudno..

Al je odsvirao note poslednje note ;). Nekad bio sinonim za trajenje baterije sad ...

Nešto vam jede bateriju.. To je mnogo malo... Meni drži 5.5 ili 6 sati... Sve uključeno, osvetljenje auto 5.

Vala baš! Meni izdrži 6 sati SOT kad izbaci poruku o praznoj bateriji na 15 %

Pa kako imamo onda 6 sati SOT-a ako ne koristimo telefon? :)

Nema pojma ni 6h SoT pored FB + MSG, vibera i ostalih programa ...
Može i preko 6 sati, ali sa 15 instaliranih aplikacijana na uređaju koji se zbog njih zove SMARTPHONE :D

Imam i fb+msg+viber+whatsapp +k9 mail i izbacuje 6 sati SOT.

Ljudi vama svaka cast, ja nesto ne mogu da prebacim 3.30h... max do sad 4h ... svaka vam cast vala :)

Imam i fb+msg+viber+whatsapp +k9 mail i izbacuje 6 sati SOT.
Oće to...
Navedi koje aplikacije imaš :)

Ne može 6h, a kamoli 8h kako se ovde navodi ako se telefon koristi kao smartphone :)

Imam 90-100 aplikacija, sve naštelovano
i 4.5h-5h na 50% osvetljenja...

ps. I to većinom WiFi, kada je 4G/3G rezultati mogu da budu samo gori :)

Poslednja izmena:
Ovaj put se slazem sa Danilom :)
Slike ili se nije desilo...

Možda tebi ne može kada imaš 160 aplikacija. Meni izgura 5.5 do 6 sati sa 50-ak aplikacija.
be27b4d4ab8279e41a64172f8ebe6e70.jpg
775b9163c03e163b56dcdd58f0884b05.jpg
5515931e110fd2217826e5b0d6b8098f.jpg

Ma ovako imam i ja, kad se zadesi da sam ceo dan gajbi na wifi, apsolutno nebitan broj aplikacija... Klasican biznis dan, menjanje lokacija, skoro bez wi fi neta, tesko da i 3 izdrzi.

Poslednja izmena:
Na zalost, ali jeste. Samo u posebnim uslovima ide preko 4,5. Evo dole, slike, neki vikend, ceo dan gajbi... Primer i iz sela je 9 on screen, bez punjenja, sa ukljucenim airplane modom.

Prilozi

• Screenshot_2014-12-21-03-48-14.png
    Screenshot_2014-12-21-03-48-14.png
    114.5 KB · Pregleda: 161
  • Screenshot_2014-12-21-03-48-21.png
    Screenshot_2014-12-21-03-48-21.png
    378.5 KB · Pregleda: 160
  • Screenshot_2014-12-21-03-48-31.png
    Screenshot_2014-12-21-03-48-31.png
    160.5 KB · Pregleda: 158
Poslednja izmena:
Ma tu ima mnogo faktora kod baterije, da li je rutovan fon, debloatovan, da li su aktivne sve sinhronizacije, lokacija, 3g, 2g signal, wifi, verzija roma, aplikacije razlicito vuku bateriju zavisno od koriscenja, osvetljenje ekrana tokom dana, svako ima drugaciju semu upotrebe...
Zato neko ima 3 a neko 6 sati screen ona.

Evo ja imam oko 15 app na telefonu i nema teorije da prebaci 3.5sot osvetljenje na 50% auto,wifi. octa core verzija

Vrh Dno