Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Како ради дању, ако ноћу успори? Ако и дању није боље, или да зове провајдера или да провери своје инсталације и остало ... ако има рутер, још неки комп на вези, wireless и слично. Сигнали личе на нормалне, ако се добро сећам а детаље можеш да изгуглаш, тражи cable modem signal level или тако нешто и добићеш комплетно описане параметре.

Koliko sam ranije citao na temi o ptt netu, ti ogromni padovi su za njihovu uslugu uobicajeni. Pogledaj na odgovarajucoj temi da li je tako, ne mogu sad da je nadjem.

Crklo nešto kod trafostanice i nemam neta do 18h. Čudi me posto mi se drugar nije žalio na net, a eto meni nece. Valjda bi svima trebalo da ne radi.

Novi Sad ostali?

Doslo i meni kad su rekli. Nije do njih bio problem.

Ajde neko ko je podstanar i imao je slicna iskustva da mi kaze kako ovo ide kod sbb... Ja sam vec u oktobru preselio usluge na novoj adresi gde sam podstanar,tada su mi kao raskinuli stari ugovor i ja sam potpisao novi na godinu dana za isti paket usluga. Sad kako stoje stvari moracu ponovo da se selim i taj stan u toj zgradi izgleda nema sbb(sto mi i jeste problem jer nisam imao vecih problema sa usluguma). Elem,sta se desava dalje? Jer sad ja trebam recimo da platim sve do isteka ugovora ili ne? Zvao sam KK i lik rece kao ako nema mogucnost za KTV da onda oni pronalaze drugu mogucnost i napomenu total tv. Ali mene bas ne zanima total tv i onda bi morao i tamo da uvodim koja kakve druge kombinacije da bi dobio net+tv! Koja su vasa iskustva?

Analizirali smo vec takav slucaj (doduse, samo u teoriji, posto je covek odustao) - ako nema uslova za preseljenje, sve se radi o tvom trosku, tj. placas rate do kraja. Mislim da ti se vise isplati i Total da placas, nego da placas penale + redovnu kablovsku koju uvedes. Kad istekne ugovor, ti biraj nesto drugo.

Jel ovo SBB ima problem sa linkom? Packet Loss do Default Gateway-a na postoji (Slike 1 i 2). Slika 3 govori da postoji ogroman problem sa inostranim linkom.

Prilozi

• ping1.JPG
    ping1.JPG
    69.9 KB · Pregleda: 187
  • ping2.JPG
    ping2.JPG
    63.9 KB · Pregleda: 182
  • ping3.JPG
    ping3.JPG
    84.9 KB · Pregleda: 176
Analizirali smo vec takav slucaj (doduse, samo u teoriji, posto je covek odustao) - ako nema uslova za preseljenje, sve se radi o tvom trosku, tj. placas rate do kraja. Mislim da ti se vise isplati i Total da placas, nego da placas penale + redovnu kablovsku koju uvedes. Kad istekne ugovor, ti biraj nesto drugo.

Da,u pravu si... Kad vec mora onda mora,sta cu...

Juče nisam imao ni TV (ni analognu ni digitalnu) ni Internet od 19h do 9:00 sutradan. Večeras je opet bio opet totalni prekid signala, ali su ovog puta sredili nakon sat vremena.

Pitam se da li SBB može bar dve nedelje da isporuči iole normalnu uslugu bez smetnji i totalnih prekida?

Večeras opet packet loss, ali srećom neuporedivo manjeg intenziteta nego ranije. Nikad oni neće ispeglati ovo da radi savršeno.

Prilozi

• cable-178-148-136-1.dynamic.sbb.rs.png
    cable-178-148-136-1.dynamic.sbb.rs.png
    17.2 KB · Pregleda: 199
Kako deaktivirati tv 72 sata unazad? Vidim da su mi ubacili i tu stavku u racun iako ja to nisam trazio. Tv retko kad gledam.

Ако си користио бар 5 минута, аутоматски си активирао услугу. Не знам да ли је довољно да следећег месеца не активираш или мораш да их зовеш да искључе. Који пакет имаш? Мени се чини да је то једна од најкориснијих услуга, тешко да бих се тога одрекао.

Cini mi se da mora korisnicki centar da se pozove za to.

Ili Korisnički servis ili u samoj poslovnici da odjaviš.

Za divno cudo, al ne mora da se otkazuje.
Vracao sam nesto jan i feb, pa sam u sledecim racunima imao tih stotinak din vise, zadnji racun vidim da nemam tu stavku, iako nisam nista otkazivao, samo nisam koristio datu uslugu.

Tako je, na računu se 72h unazad pojavi samo ako ga koristiš u tom mjesecu. Tako mi je kod tašte, ja ga imam u paketu. A generalno je vrlo korisna stvar.

Jel zna neko kolko kosta mesecno samo ako se uzme D3 ,ona osnovna ponuda?Dakle bez neta ,tel.ili bilo cega,samo D3 uredjaj za jedan tv.Ne mogu da nadjem na njihovom sajtu cenu za to.Uz ugovor naravno,na god il dve.

Jel zna neko kolko kosta mesecno samo ako se uzme D3 ,ona osnovna ponuda?Dakle bez neta ,tel.ili bilo cega,samo D3 uredjaj za jedan tv.Ne mogu da nadjem na njihovom sajtu cenu za to.Uz ugovor naravno,na god il dve.

Jednokratna prikljucna taksa je 2034 dinara. Mesecna renta je 210 dinara. Ako uzmes jos neki dodatni paket uz osnovni mesecna renta se ne naplacuje. Nema ugovorne obaveze kad se uzima samo D3.

Poslednja izmena:
Jednokratna prikljucna taksa je 2034 dinara. Mesecna renta je 210 dinara. Ako uzmes jos neki dodatni paket uz osnovni mesecna renta se ne naplacuje. Nema ugovorne obaveze kad se uzima samo D3.
Znaci onih 1100(il kolko vec)plus 210 ako hocu samo osnovnu ponudu?

Ne znam da li se nesto menjalo u medjuvremenu, baka koristi osnovnu ponudu sa onim starijim d3 uredjajem sto nema mogucnost 72h unazad, placa samo 1100din, nista dodatno, koristi samo osnovni paket. Imala je kablovsku ranije, sam uredjaj je platila valjda 500din jednokratno, mada mislim da su ga posle delili badava.

Znaci onih 1100(il kolko vec)plus 210 ako hocu samo osnovnu ponudu?

Da, mesecno odrzavanje 1136 + 210 dinara mesecna renta ali ti je bolje da uz osnovnu ponudu uzmes dodatno SportKlub HD paket koji ti je 210 dinara i onda ti ne naplacuju mesecnu rentu a imas jos dodatnih 5 SK HD kanala.

Ако си користио бар 5 минута, аутоматски си активирао услугу. Не знам да ли је довољно да следећег месеца не активираш или мораш да их зовеш да искључе. Који пакет имаш? Мени се чини да је то једна од најкориснијих услуга, тешко да бих се тога одрекао.

Verujem da je super stvar, ali meni je beznacajna jer tv retko kad gledam. Verovatno je neko od ukucana aktivirao.

banezi23 je napisao(la):
Za divno cudo, al ne mora da se otkazuje.
Vracao sam nesto jan i feb, pa sam u sledecim racunima imao tih stotinak din vise, zadnji racun vidim da nemam tu stavku, iako nisam nista otkazivao, samo nisam koristio datu uslugu.

Odlicno, ne moram da otkazujem.

Hvala svima na odgovorima.

Imam pitanje oko plaćanja putem interneta:

da ne bih stalno uplaćivao preko šaltera Pošte ili u poslovnicama SBB-a koji je najbolji/najjeftiniji način da plaćam putem neta račune?

Ne znam da li nešto znači ali imam dve kartice kod Banca Intese: jednu Visa Inspire i jednu Visa internet. Moji imaju račune kod Poštanske Štedionice.

da ne bih stalno uplaćivao preko šaltera Pošte ili u poslovnicama SBB-a koji je najbolji/najjeftiniji način da plaćam putem neta račune?

Ne znam da li nešto znači ali imam dve kartice kod Banca Intese: jednu Visa Inspire i jednu Visa internet. Moji imaju račune kod Poštanske Štedionice.
Otvori online banking kod intese i sve račune možeš da plaćaš od kuće. Mislim da je prvih 5 plaćanja u svakom mesecu bez provizije.

A nadamo se da će i SBB i drugi uvesti uskoro kao Telekom da direkt na sajtu možeš da platiš karticom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno